Συγκινητική αλλαγή!!!!!

Θυμηδία προκάλεσε η μεταγραφή της βουλευτίνας Αρ. Αγάτσα (της Βοιωτίας) από το ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ. Καθώς μέχρι την ύστατη στιγμή δεν είχε διατυπώσει κάποιον θαυμασμό για την πολιτική γραμμή του νέου της ηγέτη Αντ. Σαμαρά.

Τα πράγματα είναι μάλλον κυνικότερα. Το ΠΑΣΟΚ θα έχει απώλειες στη Βοιωτία, κι αν ληφθεί υπ’ όψη ο εκλογικός νόμος και τα τερτίπια του πολύ δύσκολα θα επιβιώσει άλλος, πέραν (ίσως) ενός βουλευτή.

Αντιθέτως στην ΝΔ, μετά την μετακίνηση του Γ. Γιαννάκη στους «ανεξάρτητους Έλληνες», η επετηρίδα μοιάζει περισσότερο ανοιχτή. Επομένως μια καιροσκοπική επαγρύπνηση μπορεί ν’ αποδειχθεί εξαιρετικά προσοδοφόρα.

Όσο για το πόσο συμβάλλουν τέτοιες πράξεις στην αξιοπιστία της πολιτικής -που τόσο ενδιαφέρει ορισμένες ευαίσθητες ψυχές- η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη.

Οπότε ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα πράγματα.

Τώρα αν έχει ελπίδες να εκλεγεί ή θα της μείνει απλά η μεταπήδηση της; Αυτό θα το ξέρουμε το βράδυ των εκλογών αν και το βαρομετρικό είναι ιδιαίτερα χαμηλό – διαχρονικά – για τους κωλοτούμπες της πολιτικής. Ειδικά σε μικρές κοινωνίες.

Σχολιάστε