Οι «μοιρολογήτρες» του ΠΑΣΟΚ!

Δηλώνω αγανακτισμένος.

Και σοκαρισμένος.

Και πολύ προβληματισμένος, από αυτά που διαβάζω και ακούω.

Από όλους όσους ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η αξιοκρατία και η διαφάνεια σημαίνει ντε και καλά «τακτοποίηση» κομματικών στελεχών. Που αντιλαμβάνονται την εσωκομματική αντιπολίτευση με τη μικρότητα του αποτυχημένου πολιτευτή.

Γιατί δεν έγινα γραμματέας λέει ο ένας. Γιατί δεν αξιοποιούν τα στελέχη λέει ο άλλος. Γιατί πληρώνω τη συνδρομή μου σαν μέλος και δεν αξιοποιούμαι λέει ο τρίτος. Γιατί;

Γιατί δεν γλύφω λιγάκι από την κρατική εξουσία, θα ήθελαν να πούνε, πιθανώς!

Για καθίστε παλικάρια μου!

Αν υποθέσουμε ότι ενταχθήκατε συνειδητά σε ένα πολιτικό κόμμα και αν υποθέσουμε ότι δώσατε τις μάχες σας και ματώσατε ή απλά ιδρώσατε, δεν το κάνατε φαντάζομαι για να το εξαργυρώσετε την επόμενη στιγμή!

Γιατί τότε δεν ήτανε συνειδητή η ένταξη σας. Ήταν στη βάση της παλαιοκομματικής λογικής που λέει εμφανίζομαι, στήνομαι, φωτογραφίζομαι, ακούγομαι και την κατάλληλη στιγμή, ζητώ να εξαργυρώσω όλα αυτά ( σημαντικά θα έλεγα) με μια θεσούλα, κάτι βρε παιδάκι μου.

Και επειδή είμαι σοσιαλιστής και επειδή το πιστεύω, έχω και τη δυνατότητα να κρίνω όλους και όλα. Κρίνω σπουδές, κρίνω δυνατότητες, κρίνω κοινωνική δράση, τα κρίνω όλα! Και βγάζω πάντοτε το ίδιο συμπέρασμα. ΕΓΩ είμαι ο καλύτερος από όλους. ΕΓΩ και κανένας άλλος.

Όχι δεν είμαι υπέρμαχος ενός κόμματος τεχνοκρατών. Όχι δεν είμαι αυτός που θα «θεοποιήσει» το μεταπτυχιακό. Τι να μου πει κάποιος στη δουλειά μου και πώς να με κρίνει μετά από 25 χρόνια δημοσιογραφίας; Ότι είμαι κακός ή καλός επειδή έχω ή δεν έχω μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία;

Όχι! Αλλά δεν μπορώ να μετατρέψω σε μικρούς όλους τους άλλους και να γίνω ΕΓΩ ο καλύτερος για όλα.

Δηλαδή παλικάρια μου, διαμαρτυρόμενοι και «πικραμένοι» επειδή πληρώσατε τη συνδρομή σας σε ένα κόμμα, μπορείτε να διοικήσετε; Επειδή εκλεχτήκαμε σε κάποια όργανα πρέπει να διοριστούμε σε «θεσούλα» στο κράτος; Επειδή χαρίσαμε νιάτα και ώρες ατελείωτες σε μια υπόθεση που πιστέψαμε, επειδή παλέψαμε για ιδέες και οράματα πρέπει να το εξαργυρώσουμε με τα τριάκοντα αργύρια μιας κρατικής θεσούλας ή ενός διορισμού σε ένα Δ.Σ.;

Για καθίστε! Η πολιτική σας συνείδηση εκεί φτάνει, εκεί καταλήγει;

Βιάζεστε να εξαργυρώσετε κομματικά ένσημα για εθελοντική ένταξη και συνειδητή στράτευση;

Τι πάθατε;

Να χέσω μέσα και τα πιστεύω σας και τη μικρότητά σας!

Ακούστε. Όπως ένα μεταπτυχιακό ΔΕΝ σημαίνει τίποτα, έτσι και η ταυτότητα του κομματικού μέλους ΔΕΝ σημαίνει κατ’ ανάγκη και περισσότερες δυνατότητες.

Αφήστε τις κλάψες και τα κροκοδείλια δάκρυα για το κακό που βρήκε τα στελέχη μας, το πόσο αγνοούνται, το πόσο πονάνε!

Αφήστε τα και σκεφτείτε ότι ήρθατε για να αλλάξετε καταστάσεις δεκαετιών σε αυτή τη χώρα, ήρθατε να προσφέρετε στους πολίτες και το λαό. ΔΕΝ ήρθατε για να ικανοποιήσετε τις μικρές ή μεγάλε προσωπικές σας φιλοδοξίες. ΔΕΝ ήρθατε για να αποκτήσετε περισσότερα από αυτά που είχατε! ΔΕΝ ήρθατε για να ζήσετε το όνειρό σας στο ΠΑΣΟΚ!

Αν είναι έτσι ΓΕΙΑ ΣΑΣ!

Δεν είναι ο ρόλος της μοιρολογήτρας αυτός του μέλους του ΠΑΣΟΚ.

Οφείλει να σταθεί στο ύψος του και να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών του απέναντι στον κόσμο και το λαό.

ΑΝ κληθεί να προσφέρει σε επίπεδο κρατικής μηχανής έχει καλώς.

ΑΝ ΟΧΙ πάλι έχει καλώς.

Για να τελειώνουμε:

Όπως η Κυβέρνηση θα κριθεί για τις επιλογές της και σε επίπεδο προσώπων έτσι και ο καθένας κρίνεται για τη στάση και τα λεγόμενα του.

Γκρίνιες, μικροψυχίες, μικρότητες, δεν χωράνε! Τέρμα τα κόμπλεξ για τους «άλλους». Τέρμα οι φιλοσοφίες για τους έχοντες και μη κατέχοντες μεταπτυχιακά.

Τέρμα η μεγιστοποίηση της κομματικής κάρτας. Τέρμα το γλείψιμο και το σκύψιμο.

Μας ξέρουν , τους ξέρουμε.

Οπότε θελήσουν να μας βρούνε μας βρίσκουνε.

Τα είπα και ηρέμησα!!!!!

 

Υ.Γ.

Βρήκα ένα  φίλο. Είχα καιρό να τον δώ. Δεν μπόρεσε να σπουδάσει. Δύσκολες εποχές για εκείνον τα μαθητικά του χρόνια. Διορίστηκε κάπου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μου έκανε παράπονα γιατί είχε υποβάλλει αίτηση για γραμματέας!

«Ποιος είναι ο Πλασκοβίτης που διορίστηκε γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών», μου είπε. «Τζάμπα έτρεχα τόσα χρόνια;»

Έλα ντε! Ποιος είναι ο Πλασκοβίτης;;;; Τι να πεις; Όλα στο σακί

 

25 thoughts on “Οι «μοιρολογήτρες» του ΠΑΣΟΚ!

  1. Κάτσε ρε Βασίλη! Να με συμπαθάς κιόλας! Ποιος είναι ο Κωνσταντινίδης που θα γίνει αν γίνει) Γενικός Γραμματέας Περιφερειας Θεσσαλίας ; Ποιος τον ξέρει αυτόν; Και εγώ που έτρεχα 20 χρόνια στο κόμμα στη χαμαλοδουλειά τι θα κάνω; τζάμπα έτρεχα; 18 χρόνια εκλογικός αντιπρόσωπος! Στις χαρές και κυρίως στις πίκρες! Νισάφι πια! Άσε και το άλλο! Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Νέα Σμύρνη δε στεγάζεται; Στη γειτονιά μου δεν είναι; Γιατί λοιπόν να μην γίνω εγώ γραμματέας και θα γίνει ο Κωνσταντινίδης;

    (φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι την ειρωνία, ε; Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε ομαδικώς. Εϊναι ίσως από τις λίγες φορές που ένα κόμμα προσπαθεί να κάνει πράξη μετεκλογικά ένα μεγάλο μέρος των προεκλογικών του δεσμεύσεων εν μέσω λαθών ενδεχομένως, αλλά προσπαθεί! Και όμως, είναι η πρώτη φορά που οι ψηφοφόροι του που το ψήφισαν γιαυτές τις προεκλογικές δεσμέυσεις, αντιδρούν …μετεκλογικά! Νόμιζαν ότι ο ΓΑ΄Π έκανε πλάκα! Αλλά με το δίκιο τους! Τόσα χρόνια ασυνέπειας συνηθίζεις σ΄αυτή…

  2. Νice post!
    έγραψα και εγώ εψες για το ίδιο θέμα, λίγο πιο πρόχειρα και καυστικά!

    ……..
    Οι πολίτες δεν ψήφισαν μόνο αλλαγή κυβέρνησης. Ψήφισαν ριζική αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης. Αυτό το μήνυμα θα το θυμόμαστε κάθε μέρα, σε κάθε μας βήμα.

  3. Όχι απλά συμφωνώ επί τους ουσίας των ανωτέρω κειμένων, όχι απλά αναδημοσιεύω τη σελίδα κι αλλού που πρέπει να διαβαστεί, αλλά εμψυχώνω με τη δική μου ικανοποίηση τους πρωταγωνιστές της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης των ηθών της νέας κυβέρνησης.
    ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ!
    Τα κομματόσκυλα, οι πελάτες, οι παράγοντες, οι επενδυτές μούρης, οι μαφίες του παλαιοκομματισμού να ξεβραστούν εδώ και τώρα, η κοινωνία έχει το λόγο, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ να αποκτήσει την πρέπουσα σημασία στη νέα πολιτεία που μάς αρμόζει. Ελεύθερη από ιστορικές καθυστερήσεις, αγκυλώσεις ικανοτήτων, αναστολές ηθών.
    Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ!

  4. ΜΑΛΟΝ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΟΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΙΣ 04/10 ΑΛΛΑ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝΕ

  5. Από την πρώτη στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός κάθισε στην «πολυθρόνα του πρωθυπουργού» και έμεινε μόνος του, όταν αποσύρθηκαν οι συνεργάτες του, και περιεργάστηκε το γραφείο, ένα γραφείο άδειο, χωρίς ίχνος «ζεστασιάς», με βαριά έπιπλα και ξύλινη επένδυση, αμέσως σκέφτηκε ότι ο χώρος αυτός δεν του ταίριαζε. Όταν μάλιστα ήταν αναγκασμένος να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του στα διπλανά γραφεία ή στο υπόγειο μέσω κινητού τηλεφώνου, πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα γραφείο που δεν είναι και τόσο λειτουργικό. Έβγαλε φωτογραφίες μέσα εκεί για την ιστορία και το προσωπικό του αρχείο, συνομίλησε με τους συνεργάτες του για τις πρώτες ανάγκες, αλλά δεν είχε ούτε χαρτί για να γράψει και όχι μόνο αυτό: ούτε το αγαπημένο του laptop, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν, κατάφερε να παρεισφρήσει στο ντεκόρ του Μαξίμου.

    Κάποιοι άκουσαν τον κ. Παπανδρέου να λέει: «Πάμε να φύγουμε από εδώ. Δεν κάνει αυτό το γραφείο για μας. Εμείς θέλουμε να κάνουμε ανατροπές παντού και πρέπει να γίνουν».

    ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ

  6. μα ποιος πολιτης εχει το λογο;; εχω 500 στη λιστα μου και οι 495 ειναι μουγκοι. Οσο για τους γειτονες μου στην Ελλαδα ενδιαφερονται οι μεν αρσενικοι για το αν ο Ολυμπιακος του Σωκρατη θα παει εκδρομη και η θηλυκιες ,αν το μαλλι το μπλε με μεσ παει καλυτερα απο το ξανθο. Και το βραδυ μετα το δελτιο των 8 να σου χτυπαν τηλεφωνο τι ειπε ο δημοσιογραφος στο καναλι,γιατι αυτοι δεν καταλαβαν η τι εγινε με την αυξηση, αν διαβασα στο σημερινο φυλλο, οταν οι ιδιοι δεν ειθισται ποτε τους να αγοραζουν εφημεριδα.
    Ποιος πολιτης εινα αυτος που εχει λογο;;; ο μουγκος;;;;
    Ας τον δω κι ας πεθανω

  7. Τελικά συναντήθηκαν. Το ΠΑΣΟΚ των αγώνων με το ΠΑΣΟΚ των σιαγώνων. Το παλαιοκομματικό «αριστερό» ΠΑΣΟΚ με το «μετα-εκσυχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ του «αρχηγός είναι αυτός που θα μας φέρει γρήγορα στην εξουσία». Και το κοινό επιχείρημα «να αξιοποιηθούν τα δικά μας στελέχη». Καλά ρε, που ήσασταν όλοι εσείς όταν ο Πρόεδρος είπε στο συνέδριο ότι στο πολιτικό συμβούλιο δεν θα συμμετάσχουν στελέχη με κυβερνητική θητεία. Πως ξεσηκώθηκε τότε στον αέρα όλο το συνέδριο; Που ήσασταν εσείς; Κρυμμένοι κάτω από τις κερκίδες; Που ήσασταν όταν στη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου πριν τις εκλογές έλεγε «μην ράβετε κουστούμια». Ποιοί ήταν αυτοί που τον αποθέωναν τότε; Εσείς που ήσασταν; Κρυμμένοι κάτω από τις καρέκλες. Για ποιά κομματικά ένσημα μιλάτε ρε; Tα όνειρά μας, που τα ρίξατε στη λάσπη, μπορείτε να μας τα επιστρέψετε…ε άει στο διάολο πια…

    • το copyright της έκφρασης το ΠΑΣΟΚ των αγώνων και των σιαγώνων ανήκει σε άλλον . πρέπει όταν χρησιμοποιείται τέτοιες εύστοχες ατάκες να αναφέρεστε στην πηγή. Κατά τα άλλα τα λέτε υπέροχα όπως και ο κ. Ραούλης. να προσθέσω στα αναγραφόμενα προς ενίσχυση της άποψης σας την εικόνα που είχε το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ λίγες μέρες πριν τις εκλογές. η κατα Μητάκον ΣΚΥΛΟΔΗΜ ή (σκυλιά δημητσανιώτικα) όλη εκεί.

  8. Καλά όχι μηδενισμός ,όχι ισοπέδωση, το σύνθημα μας όλοι μαζί θα κάνουμε την αλλαγή- όλοι μαζί και δεν μας περισσεύει κανένας δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Σίγουρα πρέπει να γίνει ένα πάντρεμα του νέου με το παλιό ,του έμπειρου με το νέο επιστήμονα και θα υπάρχουν στελέχη και στο κόμμα και έξω από αυτό αξιόλογα με ανιδιοτέλεια και όρεξη προσφοράς. Εκείνοι όμως που θα καλεστούν να έχουν ρόλο και θα ασκήσουν διοίκηση θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τις δεσμεύσεις μας στην κοινωνία και το νέο συμβόλαιο με τον άνεργο και τον ανήμπορο πατριώτη, τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό , τα εθνικά θέματα που χρονίζουν , τα προβλήματα των πολιτών και τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας , γιατί δεν είμαστε μόνοι ,πλέον . Τώρα γιατί αύριο θα είναι αργά και δεν μας παίρνει η εσωστρέφεια .Ας αφήσουμε το εγώ μας στην άκρη και να δούμε όλοι μας το ΕΜΕΙΣ .
    Δουλεία για να τα καταφέρουμε. Όχι γκρίνιες , έχουμε αλλάξει τα χρόνια της αντιπολίτευσης , αυτά τα λίγα χρόνια μας έχουν ωριμάσει .!!

  9. Το άρθρο είναι εξαιρετικό .Σωστές διαπιστώσεις καί ορθολογικά συμπεράσματα.Η μόνη αδυναμία του είναι η ανάγκη υπεράσπισης του κ.Παπανδρέου ντέ καί καλά.Οι κυβερνητικές προθέσεις είναι οι καλλίτερες αλλά τα «νέα πρόσωπα» δεν είναι καί τόσο νέα όσο παρουσιάζονται.Έχουν την συμμετοχή τους στο «παλαιό» Πασοκ,όχι σε κεντρικούς ρόλους,αλλά σε θέσεις που αποκόμιζαν τα ωφέλη της εξουσίας καί όχι τα αρνητικά της.Εν τέλει,με ενοχλεί η ανιστόρητη καί πέραν πάσης πολιτικής δεοντολογίας απόπειρα διαχωρισμου του Πασοκ σε παλαιό καί νέο.Ο ηγέτης οφείλει να αποδέχεται την ιστορία του κόμματος του,ιδίως αν είχε καθοριστική συμβολή(όπως ο ΓΑΠ),στην διαμόρφωσή της.Η «αγιοποίηση» της όποιας ηγεσίας, δεν ταιριάζει σε όσους πιστεύουν στην χειραφέτηση των πολιτών καί καί στις ιδέες της συμμετοχικής Δημοκρατίας.

    • @ sonafets
      Δεν νομίζω ότι αναφέρομαι κάπου σε παλιό και νέο ΠΑΣΟΚ, ή σε πρόσωπα, ή στον ΓΑΠ ή σε κάποιον άλλο από τα κορυφαία στελέχη.
      Ούτε προσπαθώ να «αγιοποιήσω» την ηγεσία, όπως δεν το έκανα ποτέ μου.
      Προφανώς αναφέρεσαι σε κάποια από τα σχόλια.

  10. » Ουφ! Τα είπα και ηρέμησα!!!!!»

    Ψυχική υγεία και γαληνή πάνω από όλα Βασίλη. Ψυχοθεραπεία Δημόσια και υγιή. Από τα πολύ καλά του Παπανδρέου ήταν που άνοιξε τον κομματικό διάλογο στο διαδίκτυο. Έκανε την blogosfaira κομματική οργάνωση. Αν λοιπόν παρατηρήσεις σε μια κομματική οργάνωση υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν αυτοί που διαφωνούν αυτοί που αυτονομούνται από την γραμμή αυτοί που γλύφουν αυτοί που θέλουν απλά να πουν κάτι αυτοι που φωνάζουν.
    Και όλα είναι εδώ και μάλιστα ανοιχτα και δημόσια σε μια υβριδική κοματικη οργανωση

    και όπως ξέρεις μετά από μια μάζωξη οι συμμετέχοντες φεύγουν αποφορτισμένοι με μια αισθηση: » Ουφ! Τα είπα και ηρέμησα!!!!!»

    Τα είπα και εγώ λοιπον και ηρέμησα

  11. Ε! μα πια ,ο κάθε «πικραμένος και μίζερος»,….
    Δεν μας αφήνουν να χαρούμε βρε αδελφέ,να χαρούμε γιατί πράγματι ,αλλάζουν τα πράγματα!!και φαίνεται και από τη γκρίνια όλων αυτών των …..

  12. κατσε ρε βασιλη. Ο κωσταντινιδης ειναι Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ TOY βουγια.αι δε λεω φιλοσ ο βουγιας αλλα αο κωσταντιδης πως??? παλι ο κολλητος του κολλητού ω κολλητε? τα ιδια και ο μπατζελης – αδερφος και αλλοι πολλοι βεβαίως. Εκλεκτικες φιλιες, συγκενειες, παρεες και κυβερνητικό παρελθον τις περισσότερες φορες. Δεν ειμαι κατά αλλα να μη δουλευόμαστε κιολας περι κοστουμιών και λοιπών ανακοινωσέων του ΓΑΠ. Και που ακριβως ηταν ολοι αυτοι οταν δεν υπηρχε κουτάλα? Συγνωμη όταν ειμασταν στην αντιπολιτευση θελω να πω. Και να σου πω και κατι. Διαφοροι απο μας αντι να τρεχουμε για το πασοκ τα προηγουμενα χρονια γιατι να μην κοιταξουμε τον ευτούλι μας να κανουμε κανενα μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ερευνητικό, ΜΚΟ κλπ κλπ. Η μηπως οι παλιοτεροι που στησαν το πασοκ και το φτασαν 48% και διοικησαν και καλυτερα ειχαν διδακτορικά. Μην τρελλαθούμε κιολας! Η μηπως ειμασταν καλοι στην αντιπολιτευση να επηρεάζουμε τον κόσμο, συνδικαλιστικά, αυτοδιοικητικά και να εκπροσωπουμε το ΠΑΣΟΚ στα ΜΜΕ και σε κομματικές θέσεις αλλά ειμαστε ακλαταλληλοι για διοίκηση?
    και ειμαστε ΟΚ για κεντρικές κομματικές, εκλογικές, αυτοδιοικητικές, συνδικαλιστικές θέσεις γιατί εκει δεν χρειαάζεται κολλητός και διδακτορικό αλλα όταν έρχεται η ώρα να υλοποιηθούν αυτά για τα οποία ΕΜΕΙΣ μιλούσαμε και αγωνιζόμαστε ε, τότε καποιοι άλλοι ειναι καλύτεροι. Κατά προτίμηση αυτοί οι οιοιίοι ήταν απόντες την τελευταία πεντετία από τους αγώνες και παρόντες μόνο σε γεύματα και μπαράκια κολλητών. Γιτί εγω μόνο σε τέτοιους βλέπω να ανατίθενται καθήκοντα. και πάντα με το αζημίωτο βέβαια. η μήπως αυτό είναι τελικά το θέμα μας?

    • Το να είσαι καλός συνδικαλιστής ή καλός στοχαστής δεν σε κάνει και ειδικό για θέματα εξειδικευμένα ενός Υπουργείου. Αυτό σε ότι αφορά τις θέσεις γραμματέων , για να μην τρελαθούμε κιόλας! Προφανώς θα χρειαστείς περισσότερα προσόντα όσο καλό μέλος και αν είσαι. Αλλά μου κάνει και πάλι εντύπωση ότι επανέρχεστε στα αυτονόητα. Νομίζω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα αυτογνωσίας σε πολλούς από εμάς. Δεν ξέρω τι θα έκανα αλλά σίγουρα οι γνώσεις μου κάπου σταματούν. Και εκέι που υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένες αποφάσεις ε! τι να κάνουμε, το καλύτερο αποτέλεσμα μπορεί να έρθει από κάποιον που τουλάχιστον γνωρίζει και το αντικέιμενο!
      Διαφωνώ με τη λογική σου ακόμα και αν δχτώ την άποψη της κουτάλας των άλλων. Δηλαδή πρέπει να συνεχίσεις και εσύ το «σπορ»;
      Σε ότι αφορά την ανάθεση καθηκόντων κάνεις λάθος. Ούτε άγνωστοι είναι, ούτε άσχετοι, ούτε απόντες ήτανε. Ισως να μην γνωρίζεις τα πρόσωπα!

      • 1. παντως υποτιθεται οτι τουλαχιστον πολλοι παο τουσ υποψηφιους βουλευτές μας μπηκαν στα ψηφοδελτια ακριβως γιατι μπρορούσαν να συμβάλλουν με τις γνωσεις το βιογραφικό και την πολιτική και κοινωνική τους συγκρόττηση στην εκπροσώπηση του πασοκ εντος βουλης και αν δεν εκλεγούν εκτός βουλης. εκτος αν θεωρούμε οτι επιλεγνται μπαζα για τα ψηφοδελτια
        2. δηλαδη αυτοδιοικητικά μας στελεχη που αν εκλεγουν σε μεγλαλους δημους θα διαχειρίζονται χρηματα και προσωπικό που υπερβαινουν τις αρμοδιοτητες ειδικών και γενικών γραμματέων ειναι καλα για εκει αλλα οχι για αλλες θεσεις?
        3. Συνδικαλιστικά και λοιπά πολιτικά στελεχη δεν έχουν ειδικές γνω΄σεις και πολιτική συγκρότηση? ποιος έχει, μόνο οι καθηγητές πανεπιστημείου?
        4. Μια χαρα γνωριζω πολλά από τα προσωπα λόγω παλαιοτητας στο χωρο. Και ξερω ποιους δεν βρισκουμε ουτε για συνδρομή σε καιρους αντιπολιτευσης! και ξερω απίσης και τις εκλεκτικές συγγενειες, προσωπικές, πολιτικές, επαγγελαμτικές και άλλες
        5. ξαναρωταω, εσυ δεν βλεπεις κολλητους πουθενα? εννοω με το κολλητηλικι ως βασικό προσον. γιατι δεν μπορεί στα 25.000 βιογραφικά όλο και καποιοι αξιολογοι μη κολλητοί θα υπήρχαν. Και από το εξωτερικό που θελει να τους επαπαναπτρίσει ο ΓΑΠ
        6. εγω πάντως δε λεω.Δικαίωμά τους ειναι να παρουν όποιον θέλουν. απλα να μη δουλευόμαστε πολύ με τα βιογραφικά
        7. Σωστό αυτό το περι γνώσεων. Αλλά κανε τον κόπο να δεις αναλυτικά μερικά από τα βιογραφικά. τις γνώσεις και τις εμπειρίες αρκετοί τις απέκτησαν επί προηγουμένων κυβερνήσεων μας. Και τότε έπερναν κολλητούς αλλα δεν μας δουλευαν και από πάνω! ε, ας δωσουν τώρα την ευκαιρία και σε κανεναν αλλο. Ετσι δεν έταξε ο γαπ?
        8. Σου θυμίζω οτι ο Αντρεας δεν φοβήθηκε να βάλει αγνωστους νεαρους και νεαρες τοτε στην πρωτη του κυβερνηση και χωρις διδακτορικά. Δεν νομιζω οτι τα καταφερε και άσχημα. η κανω λάθος?

      • Να το ξαναπώ. Αλλο η πολιτική ενασχόληση, άλλο η παρουσία στη Βουλή, άλλο η συνδικαλιστική δραστηριότητα, άλλο μια θέση ειδικού γραμματέα σε ένα Υπουργείο! Το πιστεύω. Φυσικά και δεν αποκλείεται ένα πολιτικό στέλεχος να δώσει αποτελέσματα σε μια τέτοια θέση. Η λειτουργία όμως με διαφορετικό τρόπο του κράτους σημαίνει και διαφορετική αντίληψη στον τρόπο «επάνδρωσης» τέτοιων θέσεων.
        Και να διευκρινήσουμε μιλάμε για πολύ συγκεκριμένες θέσεις.
        Λες για κολλητηλίκι και αναφέρεσε και στην περίπτωση του αδελφού της Μπατζελή! Απόσπαση πήρε ο ανθρωπος. Δεν διορίστηκε! Και είναι αυτό που λες. Προφανώς και θα χρειστούν άνθρωποι της εμπιστοσύνης του κάθε υπουργού! Τι σχέση έχει αυτό με αυτό που συζητάμε;
        Προφανώς και οι γραμματείς δεν είναι άγνωστοι στους υπουργούς! Προφανώς και έχουν λόγο οι υπουργοί! Προφανώς και πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται.
        Αλλο όμως το ένα άλλο το άλλο!
        Να σου πω καθαρά και κάτι ακόμα:
        Εδωσα τη μαχη μου σαν υποψήφιος βουλευτής. Συνειδητά στρατεύτηκα και αποδέχτηκα την πρόταση που μου έγινε!
        Γνωρίζω, ή πιστεύω ότι γνωρίζω μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητες μου. Αν τον εαυτό του τον γνωρίζει ο καθένας, δεν θα υπάρχουν τέτοιες επιφυλάξεις!

  13. Να σας διακόψω λιγάκι;
    Κατά τα φαινόμενα και κατα την αίσθηση που υπάρχει από τον κόσμο, ο Σαμαράς θα είναι ο επόμενος αρχηγος της Νέας Δημοκρατίας. Εκτιμώ πως η ΝΔ που έχασε με 10 μονάδες θα περάσει πολύ γρήγορα αυτή τη φάση της εσωστρέφειας της και ο λόγος είναι καταρχήν ο Σαμαράς και η δυναμική που έχει από τους οπαδούς του κόμματος, και κατά δεύτερο η δίψα για εκδίκηση από την ήττα των 10 μονάδων. Έχω την αίσθηση ότι οι οπαδοί της ΝΔ γνωρίζουν ότι μόνο με το Σαμαρά μπορόύν να επανέλθουν σύντομα στην εξουσία ενώ για την Ντορίτα υπάρχουν έντονα αντιμητσοτακικά αισθήματα και μνήμες. Δεν ξέρω αλλά θαρρώ πως έχει δοθει κεντρική γρα΄μμή να κρατήσουν αντάρτικο τα διορισμένα ΔΣ και δεν το κάνουν απλά για τις δικές αμοιβές.
    Επομένως, πρέπει να λειτουργήσει η κυβέρνηση , να λειτουργήσει το κράτος. Είναι εξαίρετη η προσπάθεια του ΓΑΠ να προσπαθήσει να αλλάξει την νοοτροπία του κόσμου μέσω νέου μοντέλου διακυβέρνησης αλλά τα πράγματα επείγουν. ΄Ξαφνικά θα βρεθεί απέναντι σε μία ισχυρή αντιπολίτευση υπό Σαμαρά και το κράτος ακόμα θα μπουσουλάει.
    Επίσης, από τα βιογραφικά που είδα στα ΜΜΕ δε θεωρώ ότι θα πρέπει να νιώθει κάποιος ότι όσοι ορίστηκαν δεν έχουν τα προσόντα. Τα βιογραφικά είναι εξάιρετα. Τώρα, αν τελικά είναι και αρεστοί και άριστοι , με συγχωρείτε αλλά μιλάμε για την υλοποίηση του κυβερνητικόύ προγράμματος ενός κόμματος . Ακόμα και σε μία απλά επιχείρηση, αν τα θέλω και οι δυνατότητες των στελεχών δεν ευθυγραμμίζονται με τα θέλω και τις προσδοκίες του επιχειρηματία, χωριό δε γίνεται. Πόσο μάλλον με την κυβέρνηση μίας χώρας όπου εισέρχονται και άλλοι παράγοντες…
    Επομένως, καλο θα είναι να επιδοκιμάσουμε τις επιλογές καθώς στο συντριπτικό ποσοστό και στο θέμα της φιλοσοφίας του, ο ΓΑΠ φάνηκε συνεπής στη δέσμευση του. Λίγοι στους χρόνους μας τα χαλάει…
    Η αλήθεια πάντως είναι ότι -και μακρυά από την ανταπόδωση των κομματικών ενσήμων- πραγματικά στην αντιπολίτευση λίγοι σηκώνουν το βάρος και εκτίθενται , ενώ όσο γίνεται μεγαλύτερη η προοπτική της εξουσίας από αυτούς αρχίζουν να ξεμυτίζουν και οι άλλοι. Είναι μία από τις παθογένειες που πρέπει να αλλάξουμε….
    προς το παρόν, ας αυξήσει ο ΓΑΠ τους ρυθμούς να ξεκαθαρίσει με τη στελέχωση του κράτους και ταυτόχρονα να βάλει οριστικά τέλος σε εκκρεμότητες σε ΛΙΜΑΝΙ κια STAGE με όποιο κόστος και να προχωρήσουμε…

    • Βεβαίως και φάνηκε συνεπής ο ΓΑΠ. Και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας. Οχι ότι δεν θα γινουν λάθη ή ότι δεν θα περάσουν και αρεστοί ή και λιγότερο άξιοι. Θα ήταν ουτοπία να πιστέψουμε στο ιδανικό. Σαν αρχή όμως δίνει μια ελπίδα και μάλιστα σημαντική.
      Και βεβαίως όλα και όλοι θα κριθούν στην πράξη! Και οι πολιτικές και τα πρόσωπα.
      Η καθυστέρηση όμως δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του κράτους και αυτό φοβάμαι περισσότερο!

  14. Εχουμε εναν ασθενη στο κρεβατι ετοιμοθανατο που λεγεται ελλαδα.
    Χρειάζεται χειρουργείο μα ο μολις εκλεγμενος διευθυντης νοσκομομείου πριν επιτρέψει στον γιατρους να χειρουργήσουν ζητα βιογραφικά.

    Μεχρι τωρα πολυ λιγοι πηραν αδεια να αγγιξουν τον ασθενη

    και ο χρόνος κυλα σε βαρος του.

Σχολιάστε