Μας κουτούπωσε… ο Κουτούπης!

Δυστυχώς με κάτι τέτοια μια σημαντική επιλογή του Γ. Παπανδρέου κινδυνεύει να γίνει «ανέκδοτο» στα χείλη των πολέμιων της!

Χρειάστηκαν να περάσουν 24 ώρες και να ανάψουν τα τηλέφωνα κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, να πέσουν βροχή τα e-mails για να μαζευτεί η απίστευτη ιστορία του διορισμού του Α. Κουτούπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κουτούπης είχε εκφραστεί με «χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση» μέσω του Διαδικτύου, έως και το πρόσφατο παρελθόν. Κατά την κυβερνητική ανακοίνωση, ο κ. Κουτούπης, ο οποίος σημειωτέον διορίστηκε προχθές στη θέση αυτή, έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό, αλλά, όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε, «όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους, που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος».

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, ο αποπεμφθείς ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ διατηρούσε σελίδα στο Facebook και στη σελίδα αυτή διατύπωνε σχόλια τα οποία κρίθηκαν υβριστικά και χυδαία κατά την κυβερνητική ανακοίνωση, τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον είχε καλέσει δύο φορές σε συνέντευξη χωρίς, όπως τονίζεται, να τον γνωρίζει προσωπικά, επειδή το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά αξιόλογο.

Τέλος, στην κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους, που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.

Τι έγραφε ο επί 24 ώρες γραμματέας;

«Ο Γιώργος μπορεί να τα καταφέρει…Θα του στείλω βιογραφικό… Θα τα κονομήσουμε… Γουστάρω πολύ»

«Πασόκοι, λαμόγια..» κ.α.

Εκτός των άλλων, ο Ανδρέας Κουτούπης -ο διορισμός του οποίου ως Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ ανακλήθηκε εσπευσμένα- είχε εκλεγεί και με το ψηφοδέλτιο της Ν. Δ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος…

Βιασύνη; Απροσεξία; Ηθελημένη επιλογή; Πολιτική χαζομάρα;

Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς, κάποιοι εξέθεσαν την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και το ΠΑΣΟΚ.

Θα αναλάβουνε τις ευθύνες τους;

6 thoughts on “Μας κουτούπωσε… ο Κουτούπης!

  1. «Ο Γιώργος μπορεί να τα καταφέρει…Θα του στείλω βιογραφικό… Θα τα κονομήσουμε… Γουστάρω πολύ»

    Τάδε έφη ο υποψήφιος για Γ.Γ. Υπ.Οικ. πριν αναλάβει τα καθήοντά του. Κρίμα όμως, γιατί η αμπελοφολοσοφία, το ελαφρύ κλίμα του διαδικτύου, συμπαρασύρει σε φαιδρότητες, υβριστικά σχόλια, σηματοδοτεί έλλειψη σοβαρότητας σε άτομα που κατά τ΄άλλα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στελέχη της πολιτείας. Ας το θυμώμαστε εμείς οι χρήστες ότι ποτέ δεν είναι αργά για να σοβαρευτούμε στη ζωή μας, δοκιμαστικά τουλάχιστον, έστω και από το διαδίκτυο…

  2. Να με συμπαθάτε αλλά έχω άλλη οπτική. Το παράδειγμα ΚΟυτούπη αποδεικνύει ότι στο συμβολικό του και στο μηνυματικό χαρακτήρα των κινήσεων ΠΑπανδρέου υπάρχει απόλυτη συνέπεια. Επιλέχθηκε ένας άνθρωπος με εξαιρετικό βιογραφικό , ανεξαρτήτως που ανήκει πολιτικά. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μόνο στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν μορφωμένοι και με λαμπρά πτυχία…
    Υπήρξε αξιοκρατία! Ναι! Αυτό δε ζητούσαμε; αυτό δεν θέλαμε; Τώρα ξαφνικά δεν μας κάνει; Η διαδικασία αυτή θα είχε κάποιες συνέπειες. Δηλαδή επιρρίπτουμε στον ΓΑΠ τις ευθύνες για τη διαδικασία , για κάτι δηλαδή που θέλαμε όλοι μας;
    Με συγχωρείτε αλλά το παράδειγμα Κουτούπη πρεπει να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για να αποδείξει ότι κρατάει συνεπή στάση σε όσα είχε εξαγγείλει.

    • Συγγνώμη Ντίνο αλλά αυτή εν είναι λογική! Δεν μπορεί ένα βιογραφικό να καθορίσει κάθε επιλογή! Είναι προφανές ότι τα περί ήθους και δημόσιου λόγου και …είναι προαπαιτούμενα σε μία επιλογή. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι λάθος, πολύ περισσότερο όταν υπήρξαν δυό τετ α τετ συναντήσεις του Υπουργού μαζί του!
      Κάποιος ή κάποιοι τον ήθελαν, κάποιος ή κάποιοι τον ήξεραν – και μάλιστα πολύ καλά – και έκαναν την κίνηση!

  3. ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΕΡ,ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ,Η ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙΣ,ΤΟ ΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΑΤΕ ΜΕ ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΧΕ ΟΝΤΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΗΘΟΣ.

  4. Βασίλη, χωρίς παρεξήγηση αλλά πραγματικά με παραξενεύεις… Τα πράγματα είναι απλά: Το ΠΑΣΟΚ είπε ή όχι ότι θα υπάρξει αξιοκρατία; ότι δε θα λαμβάνεται υπόψη που ανήκει κάποιος αλλά τα προσόντα του; Εκτός και αν είμαι ανόητος εγώ και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες που νομίζαμε ότι θα υπάρξει αξιοκρατία για όλους ενώ αυτή φαίνεται ότι είναι καλή αν περιοριστεί εντός των τειχών του ΠΑΣΟΚ! Θα επιλεγούν μεν οι άριστοι αλλά αυτοί΄που είναι ΠΑΣΟΚ! Γιατί δεν υπάρχει άλλη λογική: Ή επιλέγουμε γενικώς άριστους ή επιλέγουμε τους άριστους ΠΑΣΟΚ; Αν ισχύει η αξιοκρατία , ισχύει ΠΑΝΤΟΥ! Αν τώρα έχεις να μου πεις ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα στη διαδικασία, δεκτόν αν είναι εκεί η ένσταση σου. Αλλά αν η συνέντευξη γιατί η συνάντηση με τον υπουργό ήταν στην πραγματικότητα συνέντευξη, είναι κάτι που θεωρείται ότι έπρεπε να γίνει τότε , είμαστε για ακόμα μία φορά ανακόλουθοι καθώς προεκλογικά λυσσάξαμε για την κατάργηση της. Και υπάρχουν εκατοντάδες φορείς που πρέπει να έχουν τη διαδικασία αυτή: ενδεικτικά ΚΕΘΕΑ και ΥΠΕΠΘ. ΜΠορεί το βιογραφικό να ισχύσει μόνο του για το θεραπευτικό μέλος του ΚΕΘΕΑ; ΟΧι. Επομένως, τι κάνουμε; Υιοθετούμε τη συνέντευξη για όλους. Περαστικά μας!
    Όσο για το ήθος και το ύφος ενός υποψηφίου και το ότι κάποιος τον ήθελε, δε νομίχω ότι υιοθετείς σενάρια συνομωσιολογίας ότι δηλαδή ο υπουργός αντιλήφθηκε το κακό ποιόν του αλλά τελικά δέχθηκε πιέσεις. Δε στέκει καν σαν επιχείρημα και δεν περίμενα να το ακούσω αυτό από σενα. Γιατί αν αρχίσουμε να υιοθετούμε τέτοια σενάρια, θα πρέπει να δούμε για΄τι και πώς συμμετείχαν ως υποψήφιοι νβουλευτές ΠΑΣΟΚ όσοι συμμετείχαν, γιατί και πώς αποκλείστηκαν κάποιοι άλλοι και ποιοι πίεσαν να τους αποκλείσουν, τα αντίστοιχα σενάρια για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές κοκ. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά! Εϊναι κοινώς κατινιές και φαντάζομαι δεν τα υιοθετείς..
    Αυτό που τελικά με λυπεί είναι ότι την αξιοκρατία ως φιλοσοφία του ΓΑΠ αρκετοί φάινεται ΄’οτι την περασαν ως αστείο. Και τώρα όλοι θυμωμ’ένοι τα βάζουν με το κυβέρνηση. Κάτι λέγατε στα blogs για τα κομματικά ένσημα… τι έγινε;

  5. Κοίτα, από τη μια καλά να πάθουν εκείνοι που προχωρούν σε επιλογές μόνο με τα κατ’επιλογή στοιχέια ενός βιογραφικού και δε κάνουν μια γνεικότερη έρευνα (που είναι τόσο απλή).

Σχολιάστε