Η ιστορία εκδικείται αγαπητή Σοφία!

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στην πολιτική. Πολύ περισσότερο όταν το ΤΙΠΟΤΑ αναλαμβάνει ρόλους που περιέργως δημιουργούνται στη στιγμή.

Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τη Σοφία Γιαννακά. Ούτε με ενδιαφέρουν οι επιλογές της. Γούστο της, καπέλο της! Επειδή όμως η διαδρομή λέει πολλά, ήθελα απλά να θυμίσω:

Δεν θεώρησα ποτέ τυχαία την εκλογή της, καθώς τα «πουλέν» του Ψυχάρη έπρεπε να αναλάβουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Δεν με εντυπωσίασε η θέρμη με την οποία υποστήριξε τον Γ. Παπανδρέου και το 2007 και κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της Κυβέρνησης. Και ξαφνικά όταν το σύνθημα για την ανατροπή του έπεσε, ανέλαβε δράση, με δηλώσεις και εμφανίσεις που με έκαναν να αναρωτιέμαι αν ακούω και βλέπω καλά.

Πρώτη στην αμφισβήτηση του ΓΑΠ, στην οργανωμένη κίνηση που οδήγησε στην παραίτηση του από την Πρωθυπουργία:

Ο εκβιασμός!

4-11-2011

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του απόψε, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη δημιουργία χάους και αναρχίας αύριο», τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά.

 Η κ. Γιαννακά πρόσθεσε επιπλέον πως είναι απαραίτητη η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Αν ο Πρωθυπουργός δεν το πει αυτό, τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ άσχημα απόψε» κατέληξε.

Πρώτο βιολί στην πίεση για άμεση αντικατάσταση του από άλλον Πρόεδρο

Έφτασε στο σημείο να θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα Σοβιετικού τύπου!

28-12-2011

«Αν είμαστε η τελευταία χώρα που έχει ακόμη σοβιετικές δομές στην οικονομία της, εκτιμώ ότι αυτές είναι και οι τελευταίες κομματικές δομές σοβιετικού τύπου που παρακολουθούμε τώρα. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μετά τον Γιώργο Παπανδρέου θα χρειαστεί πλέον να είναι ένα κόμμα μη σοβιετικό, ένα κόμμα μη αρχηγικό, ένα κόμμα πιο δημοκρατικό, ένα κόμμα με διαφορετικές λειτουργίες που θα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις του ειδικά σε ότι αφορά στην επιβίωση του με πιο υγιή, με πιο ταχύ τρόπο και πιο δημοκρατικό».

Επίθεση στον Παπανδρέου μέχρι τέλους… Άκου διαρχία!

08-01-2012

«Η λύση που πρότεινε ο κύριος Παπανδρέου μάλλον εγκαθιδρύει τελικά ένα περίπλοκο και παραλυτικό σύστημα αρχηγία το οποίο αυτή τη στιγμή δεν είναι συμφέρον ούτε για το ΠΑΣΟΚ, ούτε και για τον τόπο.

Και εκτιμώ επιπλέον ότι θα πρέπει πραγματικά έως την επόμενη Κυριακή να είναι μια καταληκτική ημερομηνία γιατί τρεις μήνες συζητάμε κρυφίως και ημιδημοσίως πράγματα, δίνοντας την εντύπωση στον ελληνικό λαό πως η πολιτική είναι ένα κλειστό σύστημα προσώπων ρόλων και φιλοδοξιών, το οποίο δε διστάζει –παρότι η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή- να μπει σε μια διαρκή και περίεργη συναλλαγή.

Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Και είναι μια υπηρεσία που δεν πρέπει να την προσφέρει -την υπηρεσία αυτή της ανεξιχνίαστης συνδιαλλαγής- ο κος Παπανδρέου, ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε και στη χώρα», σημείωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Γιαννακά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2

«Αν εγκριθεί η λύση διαρχίας, θα αποσταθεροποιήσει και το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα», υπογράμμισε ακόμη η κα Γιαννακά, εκτιμώντας πως την Πέμπτη, στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να θέσει μια «νέα πρόταση καθαρής λύσης», για να λυθεί άμεσα το θέμα, με εκλογή νέου αρχηγού πριν τις εκλογές.

Κληθείσα να απαντήσει εάν φοβάται τη διάσπαση του κινήματος, απήντησε πως δε τη θέλει κανείς, ούτε η ίδια, αλλά σημείωσε πως: «Αν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επιμείνουν σε αυτή την περίπλοκη και δυσλειτουργική διαρχία, τότε εκείνοι θα έχουν επιλέξει πιστεύω, το δρόμο της ενδεχόμενης διάσπασης»…

Άλλωστε δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν αποφασίσει να μην επιτρέψουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ρόλους σε άλλους!

Και μετά; Ενώ περίμενε να εξαργυρώσει το αντι-παπανδρεικό της μένος… να’ σου ο Βερελής! Πώς να εκλεγεί τώρα βουλευτής; Γιατί μου το έκανε αυτό ο Βαγγέλης;

Έγραφε το «Ποντίκι», παραμονές εκλογών:

Έξαλλοι είναι οι Σοφία Γιαννακά και Ανδρέας Μακρυπίδης με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της Αιτωλοακαρνανίας τον Χρίστο Βερελή.

Σύμφωνα με «Το Ποντίκι» η μεν κυρία Γιαννακά λόγω του αγώνα που έκανε για να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο δε Ανδρέας Μακρυπίδης επειδή βλέπει τα περιθώρια επανεκλογής του να στενεύουν.

Ο κ. Βερελής πάντως, φρόντισε να στείλει εγκαίρως επιστολή στους πολίτες εξηγώντας τους λόγους της αποχής του τα τελευταία τρία χρόνια από την πολιτική και το ΠΑΣΟΚ «πουλώντας ανέξοδο αντι-παπανδρεϊσμό».

Χθες ενεφανίσθη στην ομιλία Τσίπρα! Για τον οποίο βεβαίως μόλις πριν από λίγο καιρό , εν μέσω προεκλογικής περιόδου, υποστήριζε το πόσο επικίνδυνος είναι για την πορεία της χώρας!

Ε! Και;

Μετανόησε και αλλαξοπίστησε! Μπροστά στο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή έκανε κόμπο την καρδιά της , στέγνωσε τα δάκρυα της για το σπίτι ( το πολιτικό) που αφήνει και άνοιξε τα πανιά της για άλλα! Γιατί ο Κοτσακάς ή ο Γκίβαλος είναι πιο έξυπνοι;

Άλλωστε για μια ιδεολογία ζούμε…

Οφείλω να πω ότι στην αρχή μου προξένησε έκπληξη, αλλά μετά σκέφτηκα ότι το «Συγκρότημα» δεν έχει εκπρόσωπο στο ΣΥΡΙΖΑ…

6 thoughts on “Η ιστορία εκδικείται αγαπητή Σοφία!

  1. Παράθεμα: Η ιστορία εκδικείται αγαπητή Σοφία!

  2. Πάντως της την έπεσαν σχεδόν όλοι. Δεν είναι μόνο ότι στράφηκε κατά του ΓΑΠ (δεν ήταν και η μόνη, βέβαια) ούτε ότι τη στήριζε ο ΔΟΛ (δεν ήταν και η μόνη), είναι όμως εκείνη που συνεχώς κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στο μεταναστευτικό και τώρα τολμάει να πάει κοντά τους…

  3. Δεν αφορά τον κόσμο το εάν κάποιος που ασχολείται με την πολιτική επιλέγει ένα άλλο κόμμα για να μεταναστεύσει.Τον λαό τον αφορούν τα προβλήματα που του δημιούργησαν ακριβώς αυτά τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά.Όλοι λοιπόν ακόμα και αυτοί που συμμετέχουν στην πολιτική επιλέγουν την κάθε στιγμή τι »τους συμφέρει».Ο λαός έχει την δυνατότητα κάθε φορά να επιλέγει το ποιός θα τον εκφράσει μετά από την εκλογική αναμέτρηση.Αυτοί που μένουν και στηρίζουν τα λάθη της παράταξής τους που κυβέρνησε και έφερε τον λαό στην σημερινή απελπιστική κατάσταση μάλλον από βλακεία ή ιδιοτέλεια το κάνουν.Πως ξεχνούν τα σκάνδαλα και τις αρπαχτές όταν βρέθηκαν οι δικοί τους ή οι ίδιοι στην εξουσία.Πως ερμηνεύουν την κακοδιοίκηση,την κακοδιαχείρηση του πλούτου,την ψευδή εικόνα του χρηματιστηρίου.Τις μεγάλες αρπαχτές των Ολυμπιακών αγώνων και όλων των προμηθειών του Δημοσίου μέχρι χτες.Την ατιμωρησία των πολιτικών υπευθύνων και των διαχειριστών κάθε βαθμίδας.Από υπουργό μέχρι τον γραμματέα ή διοικητή.
    Μόνο θλίψη μπορούσαν να σου προκαλέσουν οι εικόνες από την 38η επέτειο.Λίγοι με φάτσες οι περισσότεροι προβληματισμένες.’Επρεπε να παρεβρίσκονται ή όχι.Το έκαναν γιατί το ήθελαν ή για να μην τους βάλουν απουσία.Κάποιοι γιατί ακόμα είναι σε θέσεις παρ’όλο που άλλαξε η κυβέρνηση.Κάποιοι από υποχρέωση,κάποιοι από ….
    Δεν μιλάω για τους πρώην Γραμματείς, Προέδρους,Πρωθυπουργούς.Η Ιστορία σε λίγα χρόνια θα μας δείξει τις ευθύνες τους, για τις άσχετες επιλογές τους, που μας έφεραν στην δεινή σημερινή κατάσταση….

    • Ενδιαφέρουσα η παρέμβαση. Αν και η προσπάθεια για τσουβάλιασμα των πάντων σε μια απλή λογική που λεει ότι : διαφωνείς φεύγεις, συμφωνείς μένεις, ξεχνά την άλλη επιλογή. Μένεις και αλλάζεις ότι μπορείς και αν μπορείς. Η προσπάθεια να δικαιολογηθούν οι πολιτικές κωλοτούμπες της τελευταίας στιγμής έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική. Τα υπόλοιπα είναι στην κρίση του καθένα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s