Επικίνδυνες σκέψεις, επικίνδυνοι πολιτικοί

imagesΠως να μην πανικοβάλει η αποκάλυψη ότι θα συνεχιστούν στο διηνεκές τα capital control στις συντάξεις και στους μισθούς των υπαλλήλων.

Κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες αναφέρονται, δηλαδή απομακρυσμένες περιοχές και ηλικίες πάνω από 75 ετών, ουσιαστικά είναι για γέλια. Το κόστος για ευρυζωνικά δίκτυα και στο τελευταίο χωριό είναι υπέρογκο και βεβαίως το αναλογίζεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Το σκηνικό αυτό έχει άλλη μια πτυχή. Οι προμήθειες που εισπράττει το τραπεζικό σύστημα με την κυκλοφορία των χρημάτων αλλά και τον εγκλωβισμό των μικρών ή μεγάλων καταθέσεων στις τράπεζες.

Ουσιαστικά εκείνο το οποίο έχει ιδιαίτερη αξία να πούμε είναι ότι η πιθανότητα περιορισμού των αναλήψεων στα 150 € τη βδομάδα από 420 που είναι τώρα δημιουργεί μια νέα κατάσταση που οδηγεί στο να χτυπούν το κεφάλι τους και όλοι εκείνοι που δεν πήγαν να πάρουν τα λιγοστά τους χρήματα για να τα βάλουν κάτω από το στρώμα.

Δεν υπάρχουν στα σίγουρα τυχαίες διαρροές, ούτε, πλην ελαχίστων ίσως εξαιρέσεων, φαντασιόπληκτοι δημοσιογράφοι! Το οικονομικό επιτελείο αυτοσχεδιάζει και  διαρρέει συνεχώς μέτρα για να μετρήσει και αντιδράσεις.

Αλήθεια ποια φοροδιαφυγή θα χτυπήσει δηλαδή από τους υπαλλήλους και από τους συνταξιούχους με τέτοιου είδους μέτρα;

Ποια φοροδιαφυγή θα χτυπήσει με αυτό το κατ’ εξακολούθηση βασανιστήριο της τρίτης ηλικίας;

Ποια φοροδιαφυγή θα χτυπήσει από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι είναι pin και τι είναι κάρτα;

Το μόνο περιορισμό που μπορεί να φέρει ένα τέτοιο μέτρο είναι η κίνηση χαρτονομισμάτων λες και η Ευρώπη κάνει τη μεγάλη οικονομία στο να κυκλοφορεί χαρτονομίσματα.

Δεν μπορεί η μάχη κατά της φοροδιαφυγής να μετατρέπεται σε ένα διαρκές βασανιστήριο για ανθρώπους απόμαχους της δουλειάς, οι οποίοι τη μόνη ευχαρίστηση που έχουν είναι να έχουν εξασφαλίσει τα έξοδα κηδείας, τα φάρμακά τους, άντε και λίγα χρήματα για να δίνουν στα εγγόνια τους!

Ούτε βεβαίως μπορεί κανένας χαρτογιακάς να αποφασίσει για το πόσα χρήματα θα ξοδεύει ο καθένας στην αγορά, πόσα θα δικαιούται να μην ξοδέψει και πόσα να βάλει στην άκρη! Μιλάμε για απίθανες σκέψεις, ενδεικτικό της πολιτικής ελαφρότητας με την οποία διαχειρίζονται τα οικονομικά πράγματα της χώρας αυτοί στους οποίους ο σοφός λαός επέλεξε να τον κυβερνήσουν.

Προφανώς και τώρα που ήρθε η ώρα του πραγματικού λογαριασμού διαπιστώνουν αυτά που διαπιστώσανε οι περισσότεροι όταν υπογράφανε το μνημόνιο στα τέσσερα! Ότι είναι τόσο σκληρό και τόσο άγριο στον τομέα των φορολογικών βαρών που θα φτάσουμε – αναγκαστικά πλέον – σε πρωτοφανείς καταστάσεις!

Όσο η κουβέντα για ισοδύναμα θα είναι χωρίς περιεχόμενο – έχοντας εξαντλήσει κάθε φορολογική δυνατότητα του μέσου Έλληνα, τόσο θα στρέφονται σε ακραίες επιλογές που οδηγούν σε οριζόντια φτωχοποίηση.

Στο τέλος Οκτωβρίου με τις νέες πληρωμές, την οριστικοποίηση των μέτρων και την κοινοποίηση του πιο άθλιου φόρου που επινοήθηκε ποτέ σε αυτή τη χώρα – του ΕΝΦΙΑ – στα θύματα ιδιοκτήτες ακινήτων κάθε τύπου, η χώρα είναι σίγουρο πως θα μπει σε νέα φάση αναδιάταξης πολιτικών δυνάμεων.

Αν η σημερινή Κυβέρνηση επιμείνει σε τέτοιου τύπου επιλογές πολύ σύντομα η φθορά της θα επιταχυνθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει τις εξελίξεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s