Κατορθώματα!

Από πολύ νωρίς οι ειδικοί αλλά και οι συνδικαλιστικοί φορείς ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης είχαν σημάνει συναγερμό.

Έβλεπαν το υπουργείο να είναι θεατής των εξελίξεων, οι δε λύσεις που προέκυπταν στο δημόσιο διάλογο δεν είχαν καμία σχέση με τη βελτίωση της κατάστασης.

Τι δεν ακούσαμε το προηγούμενο διάστημα!

Βλέπετε η ευρηματικότητα των κυβερνώντων οδηγούσε σε περίεργα σενάρια και εκεί ακριβώς ήταν το μεγάλο πρόβλημα.

Δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα πολλές φορές τους κυβερνώντες να αντιμετωπίζουν την εκπαίδευση ισότιμα με στρατιωτικό λόγο. Να θυμίσω την πρόταση που τέθηκε στο δημόσιο διάλογο σύμφωνα με την οποία θα διέθετε δασκάλους και καθηγητές ο στρατός;

Βλέπετε εσχάτως και έργα μπορεί να κάνει ο στρατός, και μάθημα μπορεί να κάνει ο στρατός, και τέλος πάντων όλα θα μπορούσε να τα κάνει ο στρατός.

Από την άλλη πλευρά όλοι συζητούσαν αλλά τα μεγέθη δεν ήθελε να τα αγγίξει κανείς. Πρέπει να νοιώθει ευτυχισμένος και ο Μπαλτάς και ο Κουράκης που έφυγαν από το συγκεκριμένο υπουργείο καθώς έφυγαν ακριβώς λίγο πριν το πρόβλημα.

Έφυγαν ακριβώς πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.

Τυχεροί άνθρωποι, δεν λέω.

Και από εκεί και μετά τι απομένει;

Απομένει το πρόβλημα, απομένει η ελληνική περιφέρεια να ψάχνει δασκάλους χωρίς κανείς να γνωρίζει πως τελικά θα λυθεί το πρόβλημα.

Βεβαίως το θέμα  των διορισμών είναι ανάμεσα σ’ εκείνα που συζητούνται, όμως αυτό σημαίνει πόρους, που βεβαίως δεν υπάρχουν, σημαίνει ταχύτητες που σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να επιταχυνθούν τα πράγματα τις μέρες που διανύουμε και σημαίνει και πολιτική διάθεση, μόνο που η διάθεση υπάρχει η πολιτική απουσιάζει.

Τι θα γίνει λοιπόν στα σχολειά;

Κάτι χειρότερο απ’ ότι γίνονταν τα πιο χειρότερα χρόνια.

Θα γίνουν λοιπόν παρεμβάσεις οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έχουν άξονα και τον αριθμό μαθητών μέσα στις τάξεις. Φωνάζουν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι συνδικαλιστές της εκπαίδευσης ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό.

Δεν είναι άλλωστε καταστροφικό ως γεγονός ότι οι μαθητές θα πηγαινοέρχονται για περίπου 20 μέρες στα σχολειά τους χωρίς αντικείμενο, τα προγράμματα δεν θα εκτελούνται και η διδακτική διαδικασία θα πηγαίνει με τον αραμπά;

Αλήθεια πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να συνειδητοποιήσουν κάποιοι κάποτε ότι όλα αυτά σε σχέση με τα σχολεία πρέπει να τελειώνουν πολύ νωρίτερα. Ας πούμε τον Ιούνιο.

Όλο αυτό το παιχνίδι έχει τραγικές συνέπειες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s