Το στυλ «μπολσεβίκ»

Η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι τα μέτρα 7,9 δις ήταν έξω από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θεώρησε αναγκαία, κατέθεσε διάφορες δικαιολογίες, όμως το βλέμμα είναι στραμμένο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.tsp

Ήδη έχουμε τις πρώτες αντιδράσεις, μπορεί δημόσια να είναι μόνο μία, υποβόσκουν όμως και άλλες.

Εκείνο που έκανε όμως μεγαλύτερη αίσθηση είναι ένα κείμενο με τίτλο «Το στυλ μπολσεβίκ» που γράφτηκε στην «Εποχή» στις 20 του μήνα και μέσα από αυτό επιτίθεται στην αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη.

Πρόκειται για επιθέσεις οι οποίες χρωματίζουν κυριολεκτικά την σημερινή κατάσταση που κυριαρχεί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βεβαίως να αποτελεί ένα τυπικό δείγμα αλλά απλά και μόνο ένα σημείο που προδίδει την ένταση που κυριαρχεί.

Δεν είναι λίγο να δημοσιεύεται ένα κείμενο στην «Εποχή» το οποίο συμπεραίνει

για τα στελέχη της αριστερής πλατφόρμας ότι «ο προσωπικός βίος αυτών των στελεχών και μελών δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον ενός μικροαστού γραφειοκράτη», όπως χαρακτηριστικά λέει και ακόμη σε άλλο σημείο να συμπληρώνει ότι «σίγουρα, τα κόκαλα του Λένιν θα τρίζουν από το σύνδρομο «επαναστατικής» μεγαλομανίας που έχει καταλάβει τα κομματικά εκείνα στελέχη, τα οποία πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του βίου τους στρογγυλοκαθισμένα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στα βουλευτικά έδρανα και τώρα σε υπουργικούς θώκους».

Πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο η ΙΣΚΡΑ το χαρακτηρίζει αφοριστικό και κείμενο το οποίο περιλαμβάνει εμπαθείς χαρακτηρισμούς και ανοιχτές προσωπικές επιθέσεις όπως και μειωτικές αναφορές στην κομματική διαδρομή των στελεχών της αριστερής πλατφόρμας.

Πάντως στο ίδιο το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην «Εποχή» ουσιαστικά

χρωματίζει τις χθεσινοβραδινές εξαγγελίες όταν λέει ότι «οι καιροί ζητούν από την κυβέρνηση και την κομματική ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ αταλάντευτη πολιτική περίσκεψη και όχι «επαναστατικούς» φαμφαρονισμούς στα τηλεπαράθυρα».

Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο απόηχος των όσων καλούμαστε να δούμε και να βιώσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα καθώς πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το κείμενο δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας προ- άγγελος των όσων ίσως συμβούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s