Στην εντατική λόγω … Μπαλτάκου!

Η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Μπαλτάκου-Κασιδιάρη πιστοποίησε κάποια συγκεκριμένα πράγματα:

Πρώτον ότι υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του μεγάρου Μαξίμου και της «Χρυσής Αυγής», αφού ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης είναι η «σκιά» του Αντ. Σαμαρά.

Δεύτερον ότι κάποια τμήματα της δικαστικής εξουσίας αποτελούν εντολοδόχους της ηγεσίας της ΝΔ, με συνδετικό κρίκο τον (πρώην εισαγγελέα) Χ. Αθανασίου.

Τρίτον ότι βασικό κίνητρο της επιλογής του πρωθυπουργού να συγκρουσθεί με την «Χ.Α.» (με την οποία ο Τ. Μπαλτάκος ονειρευόταν συγκυβέρνηση) ήταν τα ποσοστά που αφαιρούσε από την ΝΔ. Έτσι εξηγείται και ο λόγος που αρκετοί δικαστές δεν έβλεπαν, πριν την δολοφονία του Π. Φύσσα, τις εγκληματικές δράσεις των νεοναζιστικών ομάδων.

Αυτά δεν είναι λίγα. Και σίγουρα δεν μπορούν να περάσου απαρατήρητα παρόλο που είναι φανερό πως η απόφαση Κασιδιάρη να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο δεν έχει  στόχο την αποκάλυψη της όποιας αλήθειας, αλλά την παρουσίαση της Χρυσής Αυγής ως διωκόμενης άδικα και για πολιτικούς λόγους!

«Μας κυνηγούν λόγω δημοσκοπήσεων» αυτό θέλει να τονίσει ο Κασιδιάρης!

Εντύπωση όμως προκαλεί και η αντίδραση (τρόπος του λέγειν) της ζαλισμένης κυβέρνησης!

Αντιληπτή η προσπάθεια να καλυφθεί ο Σαμαράς με λογικές ακροβασίες τύπου Άδωνι , που ούτε λίγο ούτε πολύ δηλώνει πως «το βίντεο δικαιώνει το Σαμαρά»!

Αποκαλύπτοντας  την ελαφρότητα της σκέψης τέτοιων πολιτικών που ξεχνούν πως  η επιλογή Μπαλτάκου ήταν προσωπική επιλογή του ίδιου του Σαμαρά! Πως ήταν ΓΓ της Κυβέρνησης!

Και τώρα τι; Να πιστέψουμε το ρεπορτάζ που έρχεται από την Συγγρού που λέει ότι ο Σαμαράς δεν ήθελε να συναντήσει τον Μπαλτάκο;

Δεν τον ήξερε; Δεν ήξερε τι έκανε; Δεν ήξερε μέχρι που το πήγαινε; Το είχε ευχαριστηθεί πριν λίγο διάστημα που δήλωνε αντικομουνιστής;

Λάτρευε την χούντα, ως πρωτοετής φοιτητής της νομικής Αθηνών το 1973, ο Τ. Μπαλτάκος! Επειδή αρκετοί το θυμόντουσαν στην μεταπολίτευση αραίωσε (μέχρι εξαφάνισης) τις εμφανίσεις του στην σχολή!

Αργότερα, μέσω τουΕυάγ. Αβέρωφ, γνωρίστηκε με τον Αντ. Σαμαρά!

Μια φιλία που κρατά μέχρι σήμερα, με κοινό στοιχείο την απέχθεια στον κομμουνισμό!

Γι’ αυτό η υπόθεση Μπαλτάκου ακουμπά την καρδιά της κυβέρνησης. Γιατί αφορά την ίδια της τη λειτουργία.

Δεν ξέρω αν Πρωθυπουργός άλλης χώρας θα έμενε στη θέση του και δεν θα είχε παραιτηθεί, αν προέκυπταν οι ίδιες αποκαλύψεις. Γιατί στο κάτω –  κάτω υπάρχει και το ερώτημα ποιους και τι υπηρετεί η κυβέρνηση. Αλλά και με ποιον τρόπο.

ΥΓ

Αντιλαμβάνομαι την πίκρα πολλών φίλων του ΠΑΣΟΚ των οποίων τα πιστεύω και οι αρχές τους απέχουν έτη φωτός από τέτοιες «συνεργασίες» και με τέτοιας ιδεολογίας ανθρώπους. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική της ταύτισης της σημερινής ηγετικής του ομάδας με τον Μπαλτάκο. Είναι υπερβολή ακόμη και αν διαφωνώ πλήρως με τις επιλογές της.

Είναι όμως σαφές πως η συμμετοχή, κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τους συγκεκριμένους όρους σε μια κυβέρνηση που αναδεικνύει αυτά τα χαρακτηριστικά, πληγώνει ακόμη περισσότερο το ήδη βαριά πληγωμένο, σημερινό ΠΑΣΟΚ.

Σε τελική ανάλυση ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι στη συγκεκριμένη θέση εξ αιτίας του. Καλό είναι να θυμηθούνε κάποιοι πως ένας από τους όρους του Σαμαρά το 2011 μπροστά στη συγκυβέρνηση ήταν το να μην είναι Πρωθυπουργός ο Παπανδρέου. Ο Σαμαράς έβαζε τότε όρους (ελέω Ζαππείων). Το ΠΑΣΟΚ γιατί να μην μπορεί; Εκτός και αν δε θέλει.

Για να το πω πιο απλά: Αν είχε εκλεγεί Πρωθυπουργός αυτοδύναμα ο Σαμαράς ας έκανε όποια επιλογή για συνεργάτη ήθελε. Σήμερα που ανέλαβε Πρωθυπουργός με τη στήριξη και συμφωνία άλλων (κακώς), δεν μπορεί να το κάνει…

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s