Ο λύκος κι αν εγέρασε…

Πολλοί χλεύασαν το γεγονός πως επικεφαλής του ΟΠΑΔ τοποθετήθηκε ο Κ. Ζαχαράκης, ασχολούμενοι με την ηλικία του. Ωστόσο ο 78χρονος πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Θεσσαλονίκης έχει μια πλούσια προϊστορία που είναι αξιομνημόνευτη. Νεαρός ήταν «δυναμικό» μέλος της ΕΚΟΦ, αργότερα είχε να πει τα καλύτερα για την χούντα ενώ διατράνωνε τα φιλοβασιλικά του αισθήματα με κάθε ευκαιρία.

Κάτι που εκτιμήθηκε δεόντως από τον πρωθυπουργό και την Μ. Ασημακοπούλου, η οποία ως γνωστόν έχει νονά την έκπτωτη Άννα –Μαρία.

Οπότε η τοποθέτησή του σ’ ένα κρατικό πόστο έχει την έννοια της ηθικής (δευτερευόντως της υλικής) ανταμοιβής «αγωνιστών της παράταξης»!

Πως όμως αλλάζουν οι καιροί;

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 1992

Θερινό Τμήμα της Βουλής… Η συζήτηση έχει ανάψει με αφορμή διάταξη νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η οποία στην ουσία «χαϊδεύει» τη βασιλεία και τον έκπτωτο! Ο Γ. Γεννηματάς από το ΠΑΣΟΚ μιλά για το ανοσιούργημα και κάποια στιγμή πετιέται ο Ζαχαράκης προκειμένου να το υπερασπιστεί.

valyrakhsΟ Σήφης Βαλυράκης , που παίρνει το λόγο αμέσως μετά λέει, σύμφωνα με τα πρακτικά της Βουλής:

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ: “Έτσι λέτε εσείς. Και υπάρχουν δηλώσεις και δικές σας, κύριε Ζαχαράκη, και άλλων συναδέλφων, που αμφισβητούν το δημοψήφισμα του 1974.  Δεν κινδυνεύει η δημοκρατία, όμως υπονομεύεται και προωθούνται επιδιώξεις του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. Επιχειρείται με αυτήν τη σύμβαση και την κύρωσή της να δημιουργηθούν βάσεις, και θύλακες φιλοβασιλικοί θύλακες προώθησης της βασιλείας και αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας.”

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α   Β Ο Υ Λ Η Σ – Ζ` ΠΕΡΙΟΔΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΣΥΝΟΔΟΣ Β’ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΟΥΛΗΣ – ΘΕΡΟΥΣ 1992 – ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΒ`

Ενδιαφέρουσα και η παρακάτω ανάλυση για την εκλογή του Ζαχαράκη, το 2004 από τον γνωστό Λούλη:

Εκλογές 2004

« …Η Νέα Δημοκρατία έκρινε σκόπιμο να προσθέσει το όνομα του παλιού στελέχους της ΕΡΕΝ και γνωστού για τις φιλοβασιλικές του απόψεις στα ψηφοδέλτιά της θεωρώντας ότι η συμμετοχή του θα μπορούσε να κόψει δύναμη από το ΛΑOΣ και να ανεβάσει τα εκλογικά ποσοστά της. Ωστόσο, στο σχεδιασμό της, η Ν.Δ. δεν είχε προβλέψει το σενάριο εκλογής του κ. Ζαχαράκη, καθώς είχε αποκλείσει εκ των προτέρων την πιθανότητα να αποσπάσει το κόμμα 5 έδρες από τις συνολικά δύο που έλαβε στην αναμέτρηση του 2000. Η εμφάνιση του κ. Ζαχαράκη (διατηρεί σχέσεις με τη Βασιλική Ένωση) στα γαλάζια ψηφοδέλτια έγινε μάλιστα κατά παράβαση της κομματικής γραμμής που περιορίζει σε δύο τη δυνατότητα ενός πολιτευτή να θέτει (ανεπιτυχώς) βουλευτική υποψηφιότητα. Η κάλπη όμως διέψευσε τις εκτιμήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας κι έτσι ο κ. Ζαχαράκης και βουλευτής εξελέγη και δεν «ψαλίδισε» με τη συμμετοχή του το ΛΑOΣ που συγκέντρωσε στην ίδια περιφέρεια 3,71% δηλαδή ένα από τα μεγαλύτερα στην Επικράτεια…»

Όσοι επιμένουν στην ρήση «ο λύκος κι αν εγέρασε» ας συμπληρώσουν την σκέψη τους ρίχνοντας μια ματιά στους άξιους συνεχιστές των πεπραγμένων τους –ο Μ. Βορίδης είναι ένα πρόχειρο υπόδειγμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s