Η περιπλάνηση συνεχίζεται…

troikaΦθάνουμε στο τέρμα της προσπάθειας υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και έκανε πολλούς να χαμογελάσουν, απλά και μόνο καθώς θυμήθηκαν παλαιότερες δηλώσεις και εκτιμήσεις του ιδίου!

Αλλά πώς να εμπιστευτείς εκτιμήσεις ανθρώπων που κυβερνούν και έχουν χαθεί στον ωκεανό των … αποδείξεων; Η μία δήλωση αναιρεί την άλλη, το ένα σχέδιο ξεχνιέται την επόμενη στιγμή και αντικαθίσταται από άλλο που παίρνεται πίσω λίγη ώρα αργότερα!

Από την άλλη με δηλώσεις του στους « Financial Times» ο Χρ. Σταικούρας εξέφρασε την κυβερνητική δυσφορία για την απόφαση του ΣτΕ γύρω από την αντισυνταγματικότητα των περικοπών του 2012 στους ένστολους.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΟ μιλά για «ισοδύναμα μέτρα» ύψους ενός δις ευρώ και μάλιστα «φορολογικά σε μόνιμη βάση».

Μπορεί να επιμένει πως υπάρχουν περιθώρια «να βοηθήσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» αλλά γνωρίζει πως ένα νέο μνημόνιο –ίσως υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας»- βρίσκεται επί θύραις.

Την ίδια στιγμή η Eurostat ανακοινώνει πως το ελληνικό χρέος απογειώθηκε στο 171,8% του ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου χρόνου.

Πράγμα που πιστοποιεί την χρεοκοπία των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων και την αναπόφευκτη συνέχιση της περιπλάνησης σε μια έρημο δίχως οάσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s