Συστημικές κραυγές!

dyΘα θυμόμαστε τους πηχυαίους  τίτλους των συστημικών ΜΜΕ για τους επίορκους δημόσιους υπαλλήλους.

Όταν αναζητούσανε οι Κυβερνώντες δικαιολογίες για να προχωρήσουν στις απολύσεις εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τις εντολές των Τροικανών.

Θα θυμόσαστε, φαντάζομαι, τις αναφορές του ίδιου του Πρωθυπουργού και τα μαθήματα εντιμότητας και καθαρότητας, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν το πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσουν οριζόντιες διαθεσιμότητες που οδηγούν σε απολύσεις.

Θα θυμόσαστε τα νούμερα που γράφονταν τότε, τις αναλύσεις για το πόσο στοιχίζουν στο Δημόσιο οι χιλιάδες «επίορκοι», τις καταγγελίες για τη σκοπιμότητα των υπηρεσιακών συμβουλίων, τις καθυστερήσεις στην απονομή της δημοσιοϋπαλληλικής δικαιοσύνης.

Ξαφνικά στην Ελλάδα ανακαλύφθηκαν, χωρίς υπερβολή, στρατιές επίορκων υπαλλήλων και γέμισαν τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ με κραυγές για την απόλυση τους και την εξυγίανση ενός υποτιθέμενου αρρωστημένου δημόσιου τομέα. Ήταν απλά η συνέχεια, το επόμενο βήμα της πρώτης προσπάθειας, επί Πάγκαλου, στιγματισμού εργαζομένων. Τότε ήταν οι «τεμπέληδες» και αυτοί που «δυνάστευαν» τους υπόλοιπους Έλληνες. Τώρα είναι οι επίορκοι!

Χθες στην βουλή ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λ. Ρακιντζής παραδέχθηκε πως όλα αυτά ανήκαν στην σφαίρα των αιμοδιψών φαντασιώσεων όσων τα διακινούσαν.

Μέχρι στιγμής «βρήκαμε 50 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών στην Αθήνα και 12-15 στα Δωδεκάνησα οι οποίοι πλαστογράφησαν τα απολυτήριά τους και αύξησαν την βαθμολογία από 10 σε 18». Υπερβάλλουν όσοι μιλούν για χιλιάδες επίορκους. Δεν ξεπερνούν τις 2.500 τόνισε ο κ. Ρακιντζής!

Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις για αυτούς που θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας. Επιλογές ανθρωποφάγες, χωρίς καμία λογική και χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση. Με επιλογές πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, που πιθανότατα να μην έχουν γνωρίσει ποτέ το καθημερινό άγχος των εργαζομένων να συντηρήσουν την οικογένεια τους.

Κάποιες καινούργιες δικαιολογίες θα βρεθούν , κάποιοι καινούργιοι χαρακτηρισμοί θα υπάρξουν, προκειμένου να υποδεχτούν τις αποφάσεις αυτές με μεγάλους και πάλι τίτλους, τα ίδια ΜΜΕ, που είχαν κάνει σημαία των αγνών προθέσεων των Κυβερνώντων, τους υποτιθέμενους  χιλιάδες επίορκους…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s