Ακατάσχετη συνωμοσιολογία!

depositphotos.Δεν είναι μακριά, τα χρόνια εκείνα που άλλοι πολιτικοί εγκέφαλοι στο χώρο της ΝΔ, είχαν ανακαλύψει, αποκαλύψει και τελικά καταλήξει πως πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κρύβονταν το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κορυφαία του στελέχη!

Μια ολόκληρη καμπάνια του κόμματος αυτού, που ξεκίνησε επί Αβέρωφ και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη, προσπάθησε να εμπλέξει στον βούρκο της τρομοκρατίας το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να το χρεώσει και τελικά να το φθείρει.

Δηλώσεις και άρθρα, επωνύμων του χώρου, υπονοούμενα και πολλά ονόματα στις ελεγχόμενες από τη ΝΔ φυλλάδες!

Πολλοί επιφανείς πολίτες έχουν κατηγορηθεί ως ύποπτοι τρομοκρατίας: Κ. Λαλιώτης, Σ. Βαλυράκης, Θ. Τσούρας, Κ. Τσίμας, Σ. Κωστόπουλος, Γ. Κίσσονας, Δ. Σωτηρλής, Α. Φιλίνη κι ακόμη, ο Γ. Βότσης, Δ. Ψυχογιός, ο συγγραφέας Γ. Σκούρτης, ο Π. Κοροβέσης, κ.α.

Στη ναυαρχίδα της συνωμοσιολογίας και της αθλιότητας ανήκει σίγουρα η συγγραφική προσπάθεια του τότε βουλευτή της και νυν προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Καμμένου.  «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη»,  το «αριστούργημα της λογοτεχνίας» του κ. Πάνου, όπου υποστήριξε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Θυμίζω πως το βιβλίο προλόγιζε ο τότε σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, στρατηγός Γρυλλάκης, και είχε απασχολήσει πολλά πρωτοσέλιδα.

Θυμίζω επίσης πως η Βιργινία Τσουδερού, Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγόρησε ως καθοδηγητές της ελληνικής τρομοκρατίας τον Κώστα Τσίμα, που στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ 1981 – 1989 ήταν Διοικητής της ΕΥΠ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και τον Διευθυντή του Τμήματος Ασφαλείας της ΕΥΠ, Συνταγματάρχη Γιάννη Αλεξάκη!

Θυμίζω πως ακόμα και μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη το 2002, δεν ήταν λίγοι από το χώρο της ΝΔ, που προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήταν μέλος της ΠΑΜΚ (μαθητική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ) και θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου στα νεανικά του χρόνια!

Θα περίμενε κανείς πως θα είχαν αντιληφθεί το μέγεθος της πολιτικής τους βλακείας! Δεν είναι όμως βλακεία. Είναι συνειδητή πολιτική επιλογή για αυτό και επαναλαμβάνεται σήμερα με στόχο το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνομωσιολογία προσφεύγουν συνήθως τα αυταρχικά καθεστώτα, οι αδαείς και οι φανατικοί κάθε είδους. Και είναι σαφές πως η στρατηγική της έντασης  (strategia della tensione), κατά τα πρότυπα της Ιταλίας της δεκαετίας του ’60 – ’80, είναι επιλογή του σκληρού ακροδεξιού λόμπυ στον περίγυρο του Σαμαρά. Είναι ένας εμφύλιος πόλεμος χαμηλής έντασης, που διχάζει αλλά κυρίως τρομάζει την κοινωνία και δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την επιβολή ακραίων μέτρων αλλά και ενός συστήματος κοινωνικού φασισμού!

Δεν ξέρω αν άλλοι στη θέση του στρατηγού Γρυλλάκη και του Μαυρίκη (που δήλωσε πως στηρίζει πια τον Αντ. Σαμαρά) υποκλέπτουν καινούργιες  γιάφκες.

Η ανακοίνωση όμως της ΝΔ, με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέση με την εγχώρια (π.χ. Χρ. Ξηρός) όπως και με την ιταλική (Τ. Νέγκρι) τρομοκρατία  προσκρούει στον ιστορικό τοίχο του παρελθόντος της!

Μπορεί ο χρόνος να μοιάζει «πονηρός», εμβάλλοντας πολλούς στην εύκολη καταφυγή σε παρακρατικά παιχνίδια, αλλά συνήθως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα. Όπως το να εξυπηρετούν (οι όποιοι δράστες) διεργασίες στον αντίποδα εκείνων που φαντασιώνονται. Άλλωστε η γραμμή «τρομοκρατίας-αντιτρομοκρατίας», όπως διδάσκει η προϊστορία, μόνο κόκκινη δεν είναι!

Εκτός και αν κάποιοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν στην Ελλάδα τα Μολυβένια Χρόνια της Ιταλίας (ο όρος αυτός προήλθε από την ομώνυμη ταινία της Margarethe Von Trotta (1981) που αναφέρεται σε αντίστοιχα γεγονότα που βίωσε η Δυτική Γερμανία την ίδια περίπου περίοδο).

Θα περίμενα όμως από το ΠΑΣΟΚ – έστω αυτό που είναι σήμερα – έχοντας νωπές τις μνήμες αλλά και τα αποτελέσματα αυτών των πρακτικών να κρατά εντελώς διαφορετική στάση. Φαίνεται πως η σημερινή ηγετική του ομάδα, δεν άκουσε, δεν γνώρισε , δεν είδε τίποτα! Και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s