Να είναι όλα τυχαία τελικά;

tspΣε μια  τέτοια περίπτωση μάλλον θα πρέπει να έχει συνωμοτήσει ολόκληρο το σύμπαν!

Πρόταση μομφής: Τα είπαμε και σε προηγούμενο άρθρο, πολιτικά μηδενικά τα κέρδη για τον Αλέξη. Πέρα από τις πολυακουσμένες δικαιολογίες των στελεχών του περί των λόγων που τον οδήγησαν σε μια τέτοια κίνηση, η ουσία είναι πως στην πράξη έκανε το καλύτερο δυνατό για να … στηρίξει την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Άσε που συνοδεύτηκε η ψηφοφορία με την αποτυχημένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα που απέδειξε για άλλη μια φορά πως η δυναμική του κόμματος που βρέθηκε ελέω αυτοκτονικών διαθέσεων του ΠΑΣΟΚ, στην αξιωματική αντιπολίτευση, είναι μηδενική έως ανύπαρκτη… Για δε την οργανωτική του ανάπτυξη, νομίζω χωρίς ίχνος υπερβολής , μπορούμε να πούμε πως παραμένει στα επίπεδα κόμματος του 3-4%!

Με τη πρόταση μομφής ενίσχυσε το Πρωθυπουργικό προφίλ του Σαμαρά και στην ουσία έδωσε παράταση σε μια Κυβέρνηση που είχε δεκάδες προβλήματα στο εσωτερικό της!

Τα όσα υποστήριξε για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το κείμενο. Αναρωτιέμαι για τη χρησιμότητα της αναφοράς του. Είναι επίσης προφανές, πως ακόμη και αν υπήρχαν κάποιοι που το σκέφτονταν να … την κάνουν, τώρα δεν μπορούν, γιατί αυτόματα θα χαρακτηριστούν αποστάτες και ακολουθήματα του Τσίπρα!

Δεν μπορεί να μην το ήξερε αυτό!

Δεν μπορεί να μην ήξερε πως – έστω η ερμηνεία των δηλώσεων του – θα οδηγήσει σε επανασυσπείρωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ!

Δεν μπορεί να υπάρχει τόση πολιτική αφέλεια!

Σε αυτή την περίπτωση το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει, όσο τραβηγμένο και αν φαίνεται, είναι πως ο Τσίπρας ήθελε να ενισχύσει την ενότητα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανότητα να υπάρξει κανένα … ατύχημα!

Ακόμη και έτσι, αυτός που τρίβει τα χέρια του είναι πάλι ο Σαμαράς, που καβαντζώνει τους εναπομείναντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχει και μερικούς της ΔΗΜΑΡ να γλυκοκοιτάζουν προς τον κυβερνητισμό και κάποιους από τους ανεξάρτητους, οπότε συνεχίζει ανενόχλητος το … εθνοσωτήριο έργο του!

Είμαι πεπεισμένος πως η μοναδική στρατηγική που ακολουθείται με συνέπεια από την Κουμουνδούρου, είναι αυτή της αποφυγής – πάση θυσία –  της ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών. Γνωρίζοντας τα αδιέξοδα της πολιτικής τους, τις αδυναμίες τους αλλά και τις προσδοκίες που καλλιεργούν σε ένα μέρος του κόσμου, είναι λογικό να θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο την πιθανότητα να κυβερνήσουν. Άλλωστε έχουν πολλά ακόμα ζητήματα να λύσουν στο εσωτερικό τους.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s