Ποιος είναι ο βασικός υπεύθυνος;

rakintzis-620x320Η είδηση πέρασε στα ψιλά.

«Επιστολή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα απέστειλε, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στην επιστολή του ο κ. Ρακιντζής ζητά να του αποσταλούν στοιχεία για τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται και τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ,

Στόχος του Επιθεωρητή είναι, με αφορμή την υπόθεση στο Δήμο Αθηναίων όπου μετά την υπόθεσης της μικρής Μαρίας, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 15 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων είχαν κάνει ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησης, να προχωρήσει σε σχετική έρευνα στους Δήμους της χώρας.»

Όμως το πάρτι με τα επιδόματα, γιατί για πάρτι μιλάμε, δεν είναι τωρινή ιστορία.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ή για να είμαι ακριβής αυτή η συναλλαγή.

Μια συναλλαγή με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, ανάμεσα σε αυτούς που τα  λαμβάνουν παράνομα και την εκάστοτε τοπική εξουσία, που μεταφράζονταν στις εκλογές, νομαρχιακές ή δημοτικές, σε ψηφαλάκια! Και σε αυτή την περίπτωση τα «επιδόματα» χρησιμοποιήθηκαν από το πελατειακό σύστημα, όχι για να ενισχυθούν αυτοί που πραγματικά είχανε ανάγκη, αλλά για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο ποσοστό στις εκλογικές διαδικασίες.

Γιατί να κατηγορήσω τους Ρομά που μπήκανε σε αυτή τη διαδικασία και όχι αυτούς που είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι;

Αυτούς που τους βάλανε στη διαδικασία της συναλλαγής;

Όλοι ξέρανε και κανένας δεν μιλούσε!

Οικογένειες ολόκληρες ζούσανε με αυτά.

Και εντελώς τυχαία ήταν οι οικογένειες που μπορούσανε να φέρουν τις ψήφους.

Αν η έρευνα προχωρήσει και δεν σταματήσει πάλι, αν ελεγχθούν όλοι όσοι πρέπει, θα βγούνε απίστευτες αποκαλύψεις. Όχι μόνο για Δήμους αλλά και για τις πρώην Νομαρχίες. Αυτές βλέπω τις ξεχνάνε πολλοί.

Σε τελική ανάλυση είναι μια καλή ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Να θυμίσω ότι σε παλαιότερη έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή στο Δήμο Λεβαδέων αποκαλύφθηκε ότι προνοιακά επιδόματα έπαιρναν περίπου 2000 Ρομά και το κόστος έφτανε τα 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, μετά από τον έλεγχο, το ποσό έπεσε στο 1,2 εκατ. ευρώ.

Σχολιάστε