Το ένατο θαύμα του Πρωθυπουργού!

timthumbΌσοι επιχείρησαν ν’ αποκρυπτογραφήσουν νοήματα και πολιτικές πίσω από τα λεχθέντα –από τον πρωθυπουργό- στην ΔΕΘ, μάλλον θ’ απογοητεύθηκαν. Καθώς ο Αντ. Σαμαράς περιέγραψε ένα θαύμα που εμφανίσθηκε ενώπιον των οφθαλμών εκατομμυρίων πολιτών, έστω κι αν εκείνοι δεν το αντιλήφθηκαν.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει αναφέρει πως συνομιλεί με τον θεό και την παναγία (όχι με τον τρόπο του γνωστού ατυχούς διαγγέλματος), οπότε κατανοεί εκείνα που οι αδαείς αδυνατούν να συλλάβουν.

Ας καταμετρήσουμε υπερφυσικά γεγονότα, αμέσως μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντ. Σαμαρά.

Εκεί που η χώρα βρισκόταν (κατ’ αυτόν) στο χείλος της αβύσσου και της εξόδου από το ευρώ, αίφνης όλα άλλαξαν.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του (πόθεν και γιατί άραγε) οδήγησε την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ στο ν’ αναθεωρήσουν τα σκοτεινά τους σχέδια. Μεσολάβησε βέβαια η απαρέγκλιτη εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου –αυτού που ο Αντ. Σαμαράς αρχικά αποκήρυξε και εν συνεχεία απέφευγε να δεσμευθεί εγγράφως για την τύχη του.

Όμως, μέσω της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, πληροφορηθήκαμε κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Μάθαμε λοιπόν ότι πέτυχε να ελέγξει τον ρυθμό αύξησης του δημόσιου χρέους, μάλιστα η περίπτωσή του είναι (όπως μετριοφρόνως υπογράμμισε) μοναδική στα παγκόσμια χρονικά. Αν δεν μας απατά η μνήμη τα συνεχή μέτρα εξοντωτικής λιτότητας στόχο είχαν την μείωση του κρατικού χρέους και όχι την «συντεταγμένη» άνοδό του, αλλ’ αυτά είναι ενοχλητικές λεπτομέρειες.

Στο κάτω της γραφής υπάρχουν μεγάλα και μικρά θαύματα. Κάτι επίσης μοναδικό –σύμφωνα με τις αφηγήσεις του πρωθυπουργού- συνέβη και στην περίπτωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, τ’ οποίο αποτελεί το φετίχ κυβέρνησης και προσαρτημένων στο σύστημα υποστήριξής της Μ.Μ.Ε. Αφήνοντας κατά μέρος ότι πρόκειται για στατιστική αλχημεία, αφού κρύβονται μια σειρά χρέη του κράτους ώστε να εμφανισθεί «success story», είχαμε την τιμή να μάθουμε κάτι που ουδέποτε φανταζόμασταν.

Ότι, αν δεν υπήρχε η τρισκατάρατη ύφεση, η χώρα θα πετύχαινε κάτι επίσης ανεπανάληπτο στην ιστορία της χρεωμένης ανθρωπότητας. Θα είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης των έξι ως οκτώ δις ευρώ, κάτι μοναδικό όπως σημείωσε με έμφαση ο πρωθυπουργός. Ορισμένοι ασεβείς έκαναν σκωπτικές παρατηρήσεις, δανειζόμενοι την γνωστή ρήση με την γιαγιά και το ρουλεμάν.

Ωστόσο η πρωθυπουργική ομιλία, κυμαινόμενη μεταξύ προπαγανδιστικών εφέ και βεγγαλικών εγκαρδίωσης ενός εμφανώς δύσθυμου ακροατηρίου στην ΔΕΘ, δεν απέδειξε μόνο την ένδεια των επιχειρημάτων.

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πως το επόμενο θαύμα που θα διακινηθεί επικοινωνιακά είναι η έξοδος από το τρίτο μνημόνιο.

Φυσικά όλοι γνωρίζουν πως έπεται η είσοδος στο επόμενο, αλλά ο Αντ. Σαμαράς έχει προσδιορίσει το 2014 ως «έτος ανάκαμψης της οικονομίας». Πιστεύοντας προφανώς στα θαύματα ευελπιστεί πως κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και για την δικιά του περίπτωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s