Πόσο κάρβουνο ακόμα;

karvoynoΚανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά.

Και μόνο η αλληλοσυγκρουόμενη ειδησεογραφία για τις νέες διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, κάνει φανερό πως η αναζήτηση εργαζομένων στον ευρύτερο χώρο του Δημοσίου συνεχίζεται με όλους να αποκτούν , δυστυχώς, τον τίτλο του υποψήφιου θύματος.

Κάθε μέρα σχεδόν, άλλες πληροφορίες βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, πληροφορίες που διαψεύδουν πρόσφατες μόλις δηλώσεις και υποσχέσεις αρμοδίων Υπουργών και Υφυπουργών.

Για όλους τους υπαλλήλους η ανασφάλεια κυριαρχεί. Άνθρωποι που τους μεταχειρίζονται σαν απλούς αριθμούς, αναγκαίους για τις μνημονιακές υποχρεώσεις, που βλέπουν και συνειδητοποιούν ότι στη σημερινή τους ηλικία, είναι πιθανόν να βρεθούν και αυτοί , με απόφαση ενός Υπουργού, στην τεράστια δεξαμενή της ανεργίας.

Κανένας από τους διαχειριστές αυτής της ιστορίας δεν φαίνεται να λογαριάζει κοινωνικούς αντίκτυπους, οικογένειες και παιδιά. Κανένας δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για τη κατάσταση που διαμορφώνεται στην κοινωνία και που θα οδηγήσει σε απρόβλεπτες καταστάσεις.

Απλά σήμερα ανακαλύπτουν με «έκπληξη» (;), αυτά που οι ίδιοι ψήφιζαν υπό το κράτος των διλλημάτων τύπου «καταστροφή ή σωτηρία».

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, πως αυτό τελειώνει εδώ ή αυτό θα φθάσει μέχρι εκεί.

Όλα χύμα. Όλα υπό αναίρεση. Όλα υπό την κρίση και τις αποφάσεις τρίτων.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως τα επιχειρήματα που οι ίδιοι, οι αποφασίζοντες, χρησιμοποιούν δεν πείθουν ούτε τους ίδιους.

Όταν μια χώρα οδηγείται σε συνεχιζόμενες ανθρωποθυσίες είναι προφανές πως το στοίχημα της σωτηρίας έχει χαθεί.

Γιατί δεν μπορεί να σωθεί καμία χώρα με διαλυμένη κοινωνία, με εκατομμύρια ανέργους, με διαλυμένες δημόσιες υπηρεσίες και ανύπαρκτη τοπική αυτοδιοίκηση.

Τι δεν καταλαβαίνουν;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s