ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτός που αποδέχεται ανθρωποθυσίες…

PASOK1Με σκληρή ανακοίνωση η Αριστερή Πρωτοβουλία παρεμβαίνει στο θέμα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, κάνοντας λόγω για «ανθρωποθυσίες»,  για «αδιέξοδες πολιτικές» και για πολιτικούς μαριονέτες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

» Στην χώρα που η ανεργία θα ξεπεράσει επίσημα το 28% (!), οι μαθητευόμενοι μάγοι Κυβέρνησης και Τρόικα, υλοποιούν νέες απολύσεις στο Δημόσιο, οδηγώντας χιλιάδες οικογένειες στο περιθώριο.

Υποταγμένοι και εκβιαζόμενοι, υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν τα «συμφωνηθέντα» του Φεβρουαρίου του 2012, ανίκανοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή χιλιάδων Ελλήνων, οδηγούν με διαδικασίες εξπρές, σε νέες ανθρωποθυσίες.

Χωρίς κανέναν ουσιαστικό σχεδιασμό, χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση, διαλύουν το δημόσιο, μεγιστοποιούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας του, χτυπούν αλύπητα σε πρώτη φάση, την Εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι «επίορκοι και οι κοπανατζήδες» ήταν τελικά εργαζόμενοι που μέσω ΑΣΕΠ, βρήκαν δουλειά. Τι υποκρισία!

Στο πολυνομοσχέδιο καλούνται οι βουλευτές να ψηφίσουν την δυνατότητα ενός Υπουργού να καταργεί θέσεις και να απολύει ανθρώπους. Ο ορισμός της δημοκρατικής διαδικασίας!

Είπαμε πολλές φορές ότι αυτός ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό. Η κάθε επίσκεψη της Τρόικα θα απαιτεί και νέο αίμα προκειμένου η χώρα να λάβει τα τριάκοντα αργύρια και να παραμείνει στη μηχανική υποστήριξη για λίγο ακόμα καιρό.

Αυτή όμως η πολιτική είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη. Διαλύει την κοινωνία. Ισοπεδώνει θεσμούς. Εκτελεί εν ψυχρώ ανθρώπους. Και τελικά οδηγεί στην καταστροφή τη χώρα.

Οι «σωτήρες» δεν είναι τίποτα άλλο από εκτελεστές των επιταγών των δανειστών, πολιτικές μαριονέτες, που απλά βάζουν υπογραφές σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί από άλλους.

Αυτές οι αποφάσεις δυστυχώς θα φέρουν και τις υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι επιλογές είναι η ατζέντα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, που καμία σχέση δεν έχει με το πραγματικό ΠΑΣΟΚ και τις αρχές του.

Εδώ πια δεν υπάρχουν προσχήματα και εκβιαστικά διλήμματα.

Προοδευτικός δεν μπορεί να είναι αυτός που υπογράφει την καταδίκη συμπολιτών του.

Δεν μπορεί να είναι αυτός που διαλύει ότι απέμεινε στη χώρα.

Δεν είναι αυτός που κοιτά απλά το προσωπικό του συμφέρον και αδιαφορεί για την διάλυση της κοινωνίας.

ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι αυτός που αποδέχεται ανθρωποθυσίες…

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s