Πραξικόπημα με … πανηγύρια

kaptenΑπό που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Οι εικόνες χθες από το Κάιρο ήταν συγκλονιστικές. Μόνο που δεν ήξερα από που ξεκινούσαν και που τελείωναν. Για φανταστείτε…

Όλο αυτό το πλήθος είχε πανηγυρίσει διαδοχικά την πτώση του Μουμπάρακ και την εκλογή των Ισλαμιστών και χθες ξαναβρέθηκε και πάλι στο ίδιο σημείο για να γιορτάσει το πραξικόπημα.

Με τρελαίνει κυριολεκτικά η ιδέα ότι η ιστορία μπορεί και γράφεται με τανκς στους δρόμους, με καθαίρεση πρωθυπουργού και με στρατιωτικά ανακοινωθέντα.

Ότι η ιστορία μπορεί και γράφεται ακόμη και στις μέρες μας, έτσι όπως τουλάχιστον γράφεται, με μεταβατικό πρόεδρο, δηλαδή με πρόεδρο μεταβατικής κυβέρνησης όπως ο επικεφαλής του ανώτατου συνταγματικού δικαστηρίου της Αιγύπτου, ο 68χρονος Αντλι Μασούρ.

Εκεί που σε πιάνει μεγαλύτερος πανικός είναι ότι βγήκε και έκανε την ανακοίνωση ο στρατηγός επικεφαλής του πραξικοπήματος ο οποίος και ανακοίνωσε παρακαλώ στον μέχρι χθες πρόεδρο ότι τον είχε παύσει.

Τρομάζω ακόμη και στην ιδέα ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Αίγυπτο αποκαλεί τον οδικό χάρτη που παρουσίασε ο στρατός ως “μια νέα αρχή στην επανάσταση που ξεκίνησε το 2011”.

Σε όλο αυτό το σκηνικό βλέπεις από κάτω κόσμο με τις ίδιες ακριβώς συνήθειες, με τα ίδια ακριβώς πανηγύρια.

Πρώτη φορά βλέπουμε πραξικόπημα με τέτοιους τρελούς πανηγυρισμούς.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s