Όταν η πολιτική παράγεται με διαρροές τότε οι δηλώσεις δεν έχουν αξία

Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης1Δεν ήταν λίγα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είπαν στον Βαγγέλη Βενιζέλο να ανεβάσει τόνους και μάλιστα αν χρειαστεί να φύγει και από το κυβερνητικό σχήμα και να πάμε κατευθείαν για εκλογές.

Απ’ ότι προκύπτει ότι η Θεοδώρα Τσάκρη, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Τόνια Αντωνίου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζήτησαν από τον Βενιζέλο να δείξει δύναμη στο συγκεκριμένο θέμα, να μην υποχωρήσει και να τραβήξει το θέμα στα άκρα.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι ο Βενιζέλος τους ενημέρωσε για την αποφασιστικότητα του Σαμαρά να πάει στα άκρα και για το ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Εύλογα μπορεί κάποιος να πει πως συμβιβάζεται το κλίμα σύγκρουσης από τη μια, με μια κοινή παράκληση για ραντεβού από την άλλη.

Πως συμβιβάζεται ο οργισμένος διάλογος που έλεγαν οι διαρροές που έφτασε μέχρι και το κλείσιμο του τηλεφώνου ανάμεσα σε Βενιζέλο και Σαμαρά, όταν λίγο αργότερα επιβεβαιώνονταν από όλες τις πλευρές ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τα είχαν συζητήσει αυτά τα θέματα πέρα και έξω από το γεγονός ότι υπήρχαν διαφωνίες.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ τώρα πέρα από τις δηλώσεις του στελεχιακού δυναμικού για την αντίθεση σ’ αυτή την εξέλιξη, την παρατήρηση στον Αντώνη Σαμαρά την έκανε πρώτος ο Φώτης Κουβέλης.

Λίγο πριν το Μαξίμου διέρρευσε χθες τα περί σημερινής τους επικοινωνίας για προσδιορισμό ραντεβού και υπήρξε μια άτυπη συνάντηση μελών με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ όπου εκεί επιχείρησαν να προσδιορίσουν την πολιτική κατεύθυνση που θα πάνε.

Η αίσθηση που δημιουργήθηκε και στους βουλευτές είναι ένα προεκλογικό κλίμα. Μάλιστα φέρεται ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης να λέει στους βουλευτές κλείνοντας αυτή την άτυπη συνάντηση «άντε και καλό μας αγώνα».

Πριν τις δηλώσεις Σαμαρά και πολύ πριν τις διαρροές περί συναντήσεων τα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσδιόρισαν μια εντελώς διαφορετική συνθήκη από εκείνη της σύγκρουσης που είχε δημιουργηθεί από το πρωί. Δεν έχει σημασία με τι χαρακτηρισμούς την προσδιόριζαν αλλά πάντως δημιουργούσαν την αίσθηση ότι ήταν εντελώς διαφορετικό το κλίμα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Αν το ήξερα θα το έγραφα.

 

Α.Π. (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΑ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s