Προσλήψεις σε ανύπαρκτη Δημοτική Επιχείρηση!

dikhΗ ιστορία έρχεται από τη Στερεά Ελλάδα και είναι ενδεικτική του τρόπου με τον οποίον σκέφτονταν και δρούσανε «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η διαχείριση της εξουσίας με παλαιοκομματικές λογικές, πελατειακές σχέσεις, προσλήψεις εν κρυπτώ αλλά και μηχανισμοί που αφομοίωναν το δημόσιο χρήμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε το ιστορικό προσεκτικά και ιδιαίτερα το τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος Δήμαρχος:

«Με 30 μήνες φυλάκιση και τριετή αναστολή έφυγε στην πλάτη του από το Εφετείο της Λαμίας ο τέως δήμαρχος Πελασγίας Χρήστος Πούλος γιατί είχε προχωρήσει σε προσλήψεις σε δημοτική επιχείρηση το 2006 μέσα σε προεκλογική περίοδο που απαγορεύεται.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο Οικονομικός Επιθεωρητής που είχε κάνει έλεγχο στη συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση και προσδιόρισε ότι πρόκειται για παράνομες προσλήψεις που έγιναν εν μέσω προεκλογικής περιόδου που κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Ο ίδιος μάλιστα προσδιόρισε ότι η επιχείρηση δεν λειτούργησε ποτέ και ότι δεν είχε έσοδα ούτε έξοδα, όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Τιμπλαλέξης έκανε λόγο για ένα συνολικό σκοτάδι γύρω από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, σημείωσε ότι πρόκειται για εικονική λειτουργία και ότι τα 10.000 € που είχαν εγκριθεί στον προϋπολογισμό δεν είχαν εκταμιευθεί ποτέ από το Δήμο και ούτε είχαν εισπραχθεί από την επιχείρηση.

Κατέθεσε ακόμη ότι στις 3/10/2006, δηλαδή 12 μέρες πριν τις εκλογές, κατατέθηκαν αιτήσεις από δύο εργαζόμενους οι οποίοι και τελικά προσελήφθησαν στην επιχείρηση σημειώνοντας ακόμη ότι κα- νείς άλλος δεν είχε μάθει κάτι.

Σε ότι αφορά τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ που χρησιμοποιήθηκαν για την πρόσληψη των εργαζομένων υποστήριξε πως «ο ΟΑΕΔ έδιδε μόνο τα 400 € και τα υπόλοιπα 1000 € τα έβαζε ο Δήμος» ενώ ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη συνθηκών δημοσιότητας για τις συγκεκριμένες προσλήψεις «εκτός από μια υποτυπώδη ανακοίνωση στο Δήμο χωρίς κανείς να πάρει μυρωδιά» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Από τη δική του πλευρά ο τ. δήμαρχος Πελασγίας Χρήστος Πούλος σημείωσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του ότι υπήρχε ανάγκη προσωπικού για το ΚΑΠΗ και το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και προσπάθησε να αξιοποιήσει κοινοτικά προγράμματα τα οποία διαχειριζόταν ο ΟΑΕΔ και ο Δήμος θα πλήρωνε πολύ μικρό ποσό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο. Ο ίδιος υπογράμμισε πως κατέθεσε σχετική αίτηση στον ΟΑΕΔ και με τον τρόπο αυτό εγκρίθηκε η πρόσληψη 2 ατόμων.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως η επιχείρηση ήταν σχεδόν ανενεργή, όπως επίσης σημείωσε στο δικαστήριο ότι δεν γνώριζε ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Μάλιστα ανέβηκαν ιδιαίτερα οι τόνοι μετά τον συγκεκριμένο ισχυρισμό του τέως δημάρχου από την Αντεισαγγελέα Εφετών κα Κονταξή η οποία σχολίασε από την έδρα πως «το αίτημα που κατατέθηκε στον ΟΑΕΔ ήταν φωτογραφικό και έρχεστε σήμερα εδώ ενώπιόν μας με περίσσια θράσος και υποστηρίζετε ότι δεν ξέρατε ότι απαγορεύονται οι προσλήψεις εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Τι δεν ξέρατε κύριε δήμαρχε;» είπε χαρακτηριστικά η Αντεισαγγελέας Εφετών δημιουργώντας αίσθηση στο ακροατήριο».

Πραγματικά απίστευτα πράγματα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s