Φούμαρα

ΑΠΑΓΟΡ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑΟι απολύσεις στο δημόσιο (αρχή με 7.000 επίορκους, εντός κι εκτός εισαγωγικών) βρίσκονται προ των πυλών. Βέβαια έχει ενδιαφέρον και ο αριθμός καθώς ο Ρακιντζής τους βρίσκει μόλις 2.500 και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Ακόμη μεγαλύτερη η διαφορά μέχρι τους 25.000 που προβλέπεται στο ψηφισθέν μνημόνιο (αυτό ας μην το ξεχνούν όσοι ψήφισαν).

Η τρόικα θεωρεί προϋπόθεση κάτι τέτοιο για την δόση του Μαρτίου  και ήδη στην κυβέρνηση άρχισε η διαδικασία υποχώρησης.

Ο αλύγιστος Στουρνάρας, ο ίδιος που βεβαίωνε λίγες μέρες πριν πως δεν θα γίνουν απολύσεις, αδειάζει τον Μανιτάκη –με την υποσημείωση πως η εκταμίευση της δόσης δεν εξαρτάται από το ΥΠΕΘΟ. Εννοώντας ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται και απαιτείται αναδίπλωση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης από την ανένδοτη στάση του.

Για να βοηθηθεί η κατάσταση διακινούνται ήδη από χθες φήμες περί αντικατάστασης του Μανιτάκη. Θα μετακινηθεί σε ένα άλλο Υπουργείο ώστε να μην τον προσβάλλουνε (και τη ΔΗΜ.ΑΡ), θα βάλουνε κάποιον «αναλώσιμο», που θα χρεωθεί την ευθύνη και θα εισπράξει και το πολιτικό κόστος και θα γίνουν όλα σύμφωνα με τις επιταγές των Τροικανών και των εγχώριων εκπροσώπων τους!

Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα βαφτίσουν μια τέτοια κυβίστηση τόσο η ΔΗΜ.ΑΡ όσο και ο εκλεκτός της.

Παραμένουν βεβαίως στα αυτιά μας οι δηλώσεις των δύο τουλάχιστων εκ των 3 συγκυβερνητών περί «μη απολύσεων», «μη μέτρων», «μη μειώσεων μισθών και συντάξεων».

Καλά ξεμπερδέματα με τα φούμαρα, τα οποία διακινούσαν με περισσή ευκολία οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της τρικομματικής κυβέρνησης.

Τώρα ήρθε η ώρα της εξόφλησης και η τρόικα δεν αστειεύεται.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s