Για να μη ξεχνιόμαστε!

cover-letterΜε αφορμή την εκλογή της νέας Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟκ θυμήθηκα μια επιστολή που 15 μέλη του πρώην Εθνικού Συμβουλίου είχαν αποστείλει στις 30 Απριλίου του 2010. Ούτε λίγο ούτε πολύ έλεγαν ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος,ζητούσαν πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση Παπανδρέου και άλλα πολλά.

Μένω στο ότι «το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος».

Από αυτούς που τότε υπέγραψαν πολλοί πλέον δεν είναι στο ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι άλλοι κάνοντας μια θεαματική κωλοτούμπα, όχι μόνο παραμένουν αλλά εκλέγονται και στο νέο όργανο , της νέας εποχής, που και τα μνημόνια θεωρούνται αναγκαία και απαραίτητα, που και το σύνδρομο της «διαρκούς δικαίωσης» ζει και βασιλεύει.

Αναρωτιέμαι τι πιστεύουν σήμερα; Πως βλέπουν αυτά που έγραφαν; Θα υποστηρίξουν αυτές τις απόψεις στο όργανο το οποίο εκλέχτηκαν; ‘Η απλά αλάξανε θέση προκειμένου να πλασαριστούν κοντά στη νέα κομματική ηγεσία;

Τα ονόματα:

ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ , ΒΟΓΑΝΑΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΡΑΨΑ ΕΛΣΑΖΑΡΜΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΘΩΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ,ΜΠΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ,ΝΙΑΒΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΟΦΙΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ ΜΗΝΑΣ, ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΣ , ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ.

Υπογραμισμένα τα ονόματα όσων βρίσκονται ή παρα λίγο θα βρισκόταν στην Κ.Π.Ε.

Τι έλεγαν τότε;

«Η προσφυγή της Κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το Δ.Ν.Τ. θέτει την χώρα υπό οικονομική και κοινωνική κηδεμονία. Μια επώδυνη περίοδος αρχίζει.

Η αβεβαιότητα, ο φόβος και η ανασφάλεια είναι τα συναισθήματα του ελληνικού λαού. Όλοι αισθάνονται ότι η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι μια συνήθης πρόταση οικονομικής διαχείρισης. Kατέστη αναγκαία.

Υποβιβάζει τη διεθνή θέση της χώρας, πλήττει το κύρος και την ισχύ της. Όλοι αισθάνονται ότι τίποτα δεν θα είναι ίδιο με το χθες…..

Η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. δεν ήταν αναπόφευκτη

Είναι επείγον και κρίσιμο η κυβέρνηση:

Να απαγκιστρωθεί από επικοινωνιακά τεχνάσματα, λεονταρισμούς και την εκπομπή αντιφατικών και διφορούμενων μηνυμάτων.

Να αποφασίζει έγκαιρα για να διαθέτει ευχέρεια χειρισμών ώστε να αποφεύγει τον εγκλωβισμό σε μονόδρομους όπως αυτός του Δ.Ν.Τ.

Η δυσκολία των αποφάσεων δεν δικαιολογεί καθυστερήσεις στην λήψη τους. Οι καιροί και οι συνθήκες μόνον δύσκολες αποφάσεις επιβάλλουν…»

Για να μη ξεχνιόμαστε…

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν!

Advertisements

2 thoughts on “Για να μη ξεχνιόμαστε!

  1. Και εσύ που τοτε χειροκροτούσες τον ΓΑΠ, στη συνέχεια βγήκες στα κεραμίδια διαφωνόντας, γιατί έβαλες υποψηφιότητα στην Κ.Ε.;
    Τί λογική είναι αυτή όταν διαφωνείς μέσα στο κόμμα δεν πρέπει να θέλεις να εκφραστείς και στα όργανα;
    Ή αυτό μας ενοχλεί όταν αφορά τους άλλους και όχι τους φίλους μας;

    • Προφανώς και δεν κατάλαβες ή δεν θέλεις να καταλάβεις. Μιλάω για την κωλοτούμπα στην εκτίμηση του μνημονίου και των αναγκαιοτήτων της τότε Κυβέρνησης. Οχι για το αν θέλουν ή δε θέλουν να εκφραστούν στο κόμμα και στα όργανα. Μιλάω για την κωλοτούμπα από τότε που έγινε η αλλαγή στην ηγεσία. Τουλάχιστον εγώ εξέφρασα μια συγκεκριμένη άποψη όλα αυτά τα χρόνια….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s