Μια επιστολή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΠΡΕΛΑΜε αφορμή τα όσα ο καλός συνάδελφος Δ. Κατσανάκη έγραψε στο φύλλο της Τετάρτης, περί τοπικών συσχετισμών και άλλα συναφή, έστειλα στην εφημερίδα την παρακάτω επιστολή, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου:

» Με αφορμή τα όσα γράφετε στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Κατανοώ τη δημοσιογραφική ανάγκη και την προσπάθεια ανάγνωσης ενός εκλογικού (έστω εσωκομματικού αποτελέσματος) αλλά δεν μπορώ να συμφωνήσω.

Είναι λάθος η προσπάθεια να καταγράφονται συσχετισμοί και «επιρροές», να μπαίνουν σε συγκεκριμένα «κουτάκια» και να περιγράφονται πολιτικές προθέσεις ανθρώπων που συμμετέχουν σε ένα πολιτικό χώρο γιατί αγωνιούν για αυτόν.

Δεν είμαι και δε νοιώθω «επικεφαλής» καμιάς κίνησης ή ομάδας. Συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ και θα βρεθώ στο Συνέδριο του για να εκφράσω την κοινή – φαντάζομαι – αγωνία πολλών για την πορεία και την επόμενη ημέρα.

Όλοι μας συμφωνούμε στην αναγκαιότητα ύπαρξης και αναγέννησης του ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης, άσχετα με το αν για τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ υπάρχουν διαφορετικές αναγνώσεις.

Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το συνέδριο πρέπει να δώσει απαντήσεις στην ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική κρίση του ΠΑΣΟΚ αλλά και στο έλλειμμα στρατηγικής πρότασης για την κοινωνία.

Αυτό σημαίνει ότι γιορτές, μονόλογοι, κλειστά αυτιά, αυθεντίες, συσχετισμοί, ομάδες, κολλητοί και αλεξιπτωτιστές δεν υπάρχουν!

Τέλος επέτρεψε μου να σημειώσω, ότι αν εκτιμούνται ως ηχηρές τρείς απουσίες, θα πρέπει να εκτιμηθούν πολύ περισσότερο ως εκκωφαντικές, οι χιλιάδες παρουσίες στις διαδικασίες, φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ.

Με εκτίμηση

Βασίλης Ραούλης

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s