Εύη Χριστοφιλοπούλου: Άλλα προεκλογικά άλλα μετεκλογικά!

xristpoΜιλώντας στον Βήμα 99,5 η Εύη Χριστοφιλοπούλου δεν απέκλεισε,  ακόμη και μετεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, υπό προϋποθέσεις, στα πρότυπα του μεγάλου συνασπισμού της Γερμανίας.

Στόχος, είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, είναι η συνεργασία με την Κεντροαριστερά. Ωστόσο -πρόσθεσε- εφόσον οι συνθήκες το απαιτήσουν και η ΝΔ μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία, όπως εκείνη του μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία.(sic: Δηλαδή σήμερα η ΝΔ είναι Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα;)

Λίγο αργότερα ακολούθησε διευκρινιστική δήλωση:

 «Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα όσα συζητήθηκαν σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη θέλω να καταστήσω σαφές ότι κατά τη γνώμη μου η μόνη συνεργασία που μπορεί να υπάρξει προεκλογικά είναι με τον χώρο της κεντροαριστεράς και εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας. Οι πρωτοβουλίες για τον διάλογο του ευρύτερου σοσιαλιστικού- σοσιαλδημοκρατικού χώρου και οι πιθανές προεκλογικές συνεργασίες είναι για εμάς προτεραιότητα. Η μετεκλογική συνεργασία είναι κάτι που έχει να κάνει με τις ανάγκες της χώρας και τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν μετά την λαϊκή εντολή. Άλλωστε η παραπομπή μου στο παράδειγμα της Γερμανίας αυτό καταδεικνύει».

Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων!

Προεκλογικά συνεργασία με την Κεντροαριστερά! Έχει ενδιαφέρον βέβαια να εξηγηθεί ποια είναι αυτή. Ποιοι πολιτικοί φορείς κατά την Χριστοφιλοπούλου ανήκουν σε αυτή με τους οποίους το σημερινό ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνεργαστεί προεκλογικά; Να υποθέσω η ΔΗΜ.ΑΡ. Και γιατί να συνεργαστεί προεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ;

Μετεκλογικά όμως δεν τρέχει και τίποτα να συνεργαστούμε με τη Δεξιά κατά το παράδειγμα της Γερμανίας! (Πάλι για να σώσουμε τη χώρα).

Να υποθέσω όμως ότι σε αυτή την περίπτωση για άλλη μια φορά οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα πάνε περίπατο! Εκτός και αν η πολιτική ατζέντα της κεντροαριστεράς(;), σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ταυτίζεται με αυτή της Δεξιάς!

Αγαπητή μου κα Χριστοφιλοπούλου, πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβετε ότι η κυβερνητική ταύτιση με τη ΝΔ, μόνο σε επιπλέον συρρίκνωση θα οδηγεί το ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι η σοσιαλδημοκρατία την οποία θέλετε να εκπροσωπήσετε, βρίσκεται σε κρίση και διαρκή πορεία απαξίωσης, γιατί διέγραψε κάθε προοδευτική της αναφορά ταυτιζόμενη και  σε επίπεδο Ευρώπης με το νεοφιλελευθερισμό. Δεν αρκεί να λέτε ότι σας αρέσουν τα λουλούδια, πρέπει να διευκρινίσετε ποια λουλούδια σας αρέσουν , για να το κάνω πιο απλό!

Σε αυτή την περίπτωση το αυθεντικά νεοφιλελεύθερο κερδίζει. Οι ιμιτασιόν εκδόσεις του, απλά επιβεβαιώνουν τη δορυφορική σχέση με την εξουσία, με κάθε κόστος ενός κόμματος.

Τι πραγματικά θέλετε; Πως θα επιτευχθεί; Σε ποιους απευθύνεστε;

Κάθε απάντηση δεκτή!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s