Ποια Αυτοδιοίκηση;

aftodioikisiΟ ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής ρώτησε την ευρωπαϊκή επιτροπή για το αν οι Ο.Τ.Α. υποχρεούνται να υφίστανται περικοπές «ανεξάρτητα από την γνώμη του δημάρχου ή του δημοτικού συμβουλίου».

Δεδομένου ότι «κάτι τέτοιο δεν συμβιβάζεται με το ελληνικό σύνταγμα» σύμφωνα με τ’ οποίο «οι Ο.Τ.Α. έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια».

Στην απάντησή του ο Όλι Ρεν είναι ξεκάθαρος, σε σημείο παρεξήγησης.

Καθώς θεωρεί τους Ο.Τ.Α. «τοπική κρατική αρχή» (και όχι «αυτοδιοίκηση»), που υπόκεινται «υποχρεωτικά σε πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», εφόσον «δεν έχουν ληφθεί διαρθρωτικά μέτρα».

Όσο για τα περί οικονομικής αυτοτέλειας (η διοικητική εξοστρακίσθηκε προηγουμένως) αυτή «πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο της γενικής αρχής της υγιούς φορολογικής πολιτικής» όπως προβλέπει η συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε.

Όσο για το ελληνικό σύνταγμα μπορεί να προβλέπει ότι θέλει, αφού οι επιτηρητές της τρόικα απαξιούν ν’ ασχοληθούν μαζί του.

Advertisements

2 thoughts on “Ποια Αυτοδιοίκηση;

  1. Μα για αυτό μιλάμε για αντισυνταγματικότητα και επιβολή νόμων έξωθεν πηγαζόντων κι εναντίον της εθνικής νομοθεσίας ακι νομολογίας…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s