Μια θλιβερή πολιτική καρικατούρα!

loverdos1Δεν είναι περίεργη η ξαφνική αντιμνημονιακή εξέγερση του Ανδρέα Λοβέρδου!

Μόνο που δεν μπορεί κανείς να την πάρει στα σοβαρά. Δεν είναι απλά το ότι υπηρέτησε με πάθος αυτές τις πολιτικές και από κρίσιμα Υπουργεία στη διάρκεια της θητείας του, δεν είναι απλά ότι οι μοναδικές του διαφωνίες είχαν να κάνουν με το ότι δεν εφαρμόζονταν τα προβλεπόμενα από τα μνημόνια, δεν είναι ότι στα πλαίσια αυτής της λογικής διέλυσε στην κυριολεξία το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είναι το ότι η εκ των υστέρων επίθεση του στον Γ. Παπανδρέου είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλάισιο μιας μικροπολιτικής αντίληψης των πραγμάτων. Εντάσσεται στην ανάγκη να υπάρξει έστω σαν είδηση στα ΜΜΕ, στην ανάγκη να ασχοληθούν μαζί του.

Δεν είναι εύκολο για κάποιον που συνήθισε να είναι μονίμως στα φώτα της δημοσιότητας, να εξαφανίζεται και μάλιστα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει και θέσεις ευθύνης για την προβολή του!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί μια θλιβερή καρικατούρα της σημερινής πολιτικής σκηνής για όσο διάστημα θα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αυτή.

Η προσπάθεια εξαγνισμού του με την παραποίηση της ίδιας της πραγματικότητας, καταντά αστεία και προκλητική.

Ξέρω ότι όποιος διαφωνεί εκφράζει δημόσια την διαφωνία του. Αν δε θεωρεί σοβαρή τη διαφωνία αυτή αναλαμβάνει το βάρος της παραίτησης από αξιώματα και θέσεις. Δεν υπηρετεί πολιτικές με τις οποίες διαφωνεί. Δεν θυμάται τη διαφωνία όταν μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος και διαχείρισης της εξουσίας.

Σκέφτομαι και κάτι ακόμη: Πριν τις δηλώσεις του στο κρατικό κανάλι περί ευθυνών του Γ. Παπανδρέου για την προσφυγή στο ΔΝΤ και τη δική του άρνηση, προηγήθηκε η προσπάθεια συκοφάντησης του πρώην Πρωθυπουργού, με την πρόταση παραπομπής των ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσής Αυγής. Η δική του συνεισφορά στην προσπάθεια συκοφάντησης του πρώην Πρωθυπουργού ποιόν βοηθά; Πάντως σίγουρα όχι την αλήθεια!

Σκέπτομαι και τούτο: Πως θα απαντήσει άραγε στον κανονιοβολισμό που δέχτηκα από τους πρώην συνεργάτες του, στα Υπουργικά Συμβούλια;

«Την Ελλάδα την οδήγησαν στο Μνημόνιο, στην τρόικα και στο ΔΝΤ αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Η προσφυγή έγινε εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας και όχι βάσει κάποιου σχεδίου του Γ. Παπανδρέου», ισχυρίζεται σε αναλυτική παρέμβασή του ο πρώην υπουργός και εκτός ΠΑΣΟΚ πια, Γιάννης Ραγκούσης, ενώ η Λούκα Κατσέλη αρνείται τα όσα είπε ο Α. Λοβέρδος περί ΔΝΤ: «Ουδέν ψευδέστερον! Ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τη στήριξη χωρίς καμιά επιφύλαξη, που συνεχίζει μέχρι σήμερα, σε μια πολιτική που όχι μόνο δεν δικαιώθηκε, αλλά μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση».

Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης είπε στα «ΝΕΑ»: «Ήμουν ο μοναδικός που διαφωνούσε, δεν υπήρχε κανένας άλλος. Υπήρχαν συνάδελφοι που ήταν φανατικοί στο να προσχωρήσουμε στον μηχανισμό στήριξης. Είδα με έκπληξη ότι διαφωνούσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Δεν ξέρω αν το είπε στο αυτί του Γιώργου Παπανδρέου. Σας θυμίζω ότι στις 3 Ιουλίου 2010 δήλωσα πως η ακολουθούμενη πολιτική δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ζήτησα προσφυγή της χώρας σε εκλογές».

Αναρωτιέμαι επίσης τι ισχύει; Η συμμετοχή του ΔΝΤ ήταν απαίτηση της Γερμανίας προκειμένου να γίνει ο μηχανισμός στήριξης όπως υποστηρίζει ο Π. Μπεγλίτης ή ισχύει κάτι διαφορετικό;

Από τις πολλές δημόσιες παρεμβάσεις του τέως Υπουργού διαλέγω αυτή, τη συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» , στις 28-8-2011!

Ανάμεσα στα πολλά λέει και αυτά:

«Η χώρα χρειάζεται εφαρμογή των όσων ψηφίσαμε τον Ιούλιο. Σας θυμίζω ότι οι επιλογές της ελληνικής Βουλής αποτέλεσαν το προοίμιο της λυτρωτικής απόφασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, στις 21/7/2011. Τώρα που ήρθε η ώρα της εφαρμογής, δεν μπορούν κάποιοι να μας λένε ότι η εκπλήρωση των υποχρεώσεών μας κι η εφαρμογή των νόμων θα οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση. Όσο κι αν είναι δύσκολα και σκληρά τα μέτρα που αποφασίσαμε να λάβουμε και όσο και αν προκαλούν δυσαρέσκεια, ίσως και αγανάκτηση, πρέπει να λειτουργήσουμε όλοι μαζί συντεταγμένα και με συνέπεια. Κάθε πολίτης που αγανακτεί και κάθε πολιτικός οργανισμός ή μέσο ενημέρωσης που απελευθερώνει και νομιμοποιεί την ανεύθυνη δημαγωγία, την τυφλή βία και τους προπηλακισμούς οδηγεί εκ των πραγμάτων τη χώρα σε εκλογές ευθύνης»

Διαβάστε τα ΕΔΩ:

http://loverdos.gr/gr/index.php?Mid=68&art=2224

Τι σχέση έχουν αυτά με τις τωρινές του δηλώσεις;

Υπάρχει όμως και κάτι τελευταίο: Οι δηλώσεις Λοβέρδου δεν αφορούν μόνο τον Γ. Παπανδρέου. Αφορούν στο ΠΑΣΟΚ συνολικά αλλά και τους τότε Υπουργούς και βουλευτές και τα στελέχη του που λοιδορήθηκαν, απειλήθηκαν και τελικά απέμειναν μόνοι να στηρίζουν μια πολιτική που κατά γνώμη τους κρατούσε όρθια την Ελλάδα.

Η σιωπή του επίσημου ΠΑΣΟΚ και οι τοποθετήσεις του τύπου «ουδέν σχόλιο», δεν είναι λύση ούτε πολιτική στάση.

Όπως σωστά σημειώνεται στην ανακοίνωση του Παπανδρέου:

«Υποτίθεται ότι ο Α. Λοβέρδος ηγείται κίνησης. Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας. Είναι σίγουρο ότι δύσκολα θα ορθοποδήσει – όπως και όλες εκείνες που στηρίζονται στην παραποίηση των αληθινών γεγονότων εκείνης της εποχής».

One thought on “Μια θλιβερή πολιτική καρικατούρα!

  1. Παράθεμα: Μια θλιβερή πολιτική καρικατούρα! « Paganeli

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s