Ανδρέας Λούξεμπουργκ…

newego_LARGE_t_1101_54138008_type12128Κι όμως υπάρχει ελπίδα!

Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει ορμητική και ανασυντάσσεται από τη στάχτη των πολιτικών των μεγάλων Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης!

Τα πολιτικά παράγωγα του Μπλέρ και του Σρέντερ, αναλαμβάνουν στα στιβαρά τους χέρια τη μοίρα της Ελλάδας!

Όραμα τους μια άλλη κοινωνία, πιο φτωχή, πιο δυστυχισμένη, πιο διαλυμένη.

Ένα καινούργιο κοινωνικό κράτος με ναυαρχίδες τύπου ΕΟΠΠΥ, με επιδόματα 20 ευρώ στους πολύτεκνους και με δωρεάν παροχή σε εβδομαδιαία βάση ραδικιών!

Αφού σπούδασαν και πήρανε το μεταπτυχιακό υπηρετώντας αυτό το άτιμο πολιτικό σύστημα που σήμερα καταγγέλλουν – δεν το θέλανε, με το ζόρι τους βάλανε – είναι έτοιμοι να το ανατρέψουν από τα μέσα. Γιατί δεν ξεχνούν τις μαρξιστικές τους καταβολές…

Ριζοσπάστες, που έσπασαν και διέλυσαν ένα μεγάλο κίνημα σε ατελείωτα κομματάκια, διεκδικούν τώρα – πάντα την κατάλληλη στιγμή- κάποιο από τα τιμάρια!

Τρέμετε συμβιβασμένοι γιατί έρχονται ορμητικά στο προσκήνιο οι νέες δυνάμεις!

Με οράματα και λογική. Με κουστούμια και γραβάτες. Με υποστηρίγματα για να βοηθήσουν ένα σύστημα που τρέμει. Να το στηρίξουν σαν χρήσιμοι κολαούζοι μιας εξουσίας που έχει κέρδη για τους λίγους και απέραντη πίκρα για τους πολλούς.

Η διακήρυξη που διάβασα θα μπορούσε με όρους του σήμερα να αντικαταστήσει τουλάχιστον το «Κεφάλαιο» του Μαρξ!

Γιατί πώς να κρίνω το απίστευτο που διαβάζω: «Δεν θέλουμε να μας εμπαίζουν οι δημαγωγοί ούτε να εμπαίζουμε, ως δημαγωγοί, τους συμπολίτες μας.» Τάση αυτοκριτικής ή τάση για δούλεμα; Look who’s talking!

Είναι και διεθνιστές! «Γι’ αυτό προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που θα πείσει τους πολίτες και θα υλοποιήσει τις αναγκαίες και ανατρεπτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.» Ήδη από την υπόλοιπη Ευρώπη κατά κύματα συστρατεύονται εκατομμύρια άνθρωποι.

Και πάνω απ’ όλα έχουν όραμα. Μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Μια κοινωνία απελευθερωμένη από τα δεσμά των ισχυρών. Μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και αλληλεγγύης! Πως το λένε:

«Απευθυνόμαστε με θάρρος και πίστη στους ανέργους, σε αυτούς που φοβούνται πως θα χάσουν τη δουλειά τους, στους εργαζόμενους του πρωτογενούς τομέα και σε αυτούς που θέλουν να εργαστούν σε αυτόν, στους επιχειρηματίες που καταδικάζουν τον παρασιτισμό και την αισχροκέρδεια, στις υγιείς δυνάμεις του δημόσιου τομέα, στους υπαλλήλους που εντάχθηκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων και των Εθνικών Σχολών, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τη στοργή και τη μέριμνα του κράτους και, πρώτα από όλους, στις νέες και τους νέους».

Να υποθέσω ότι στους άνεργους περιλαμβάνονται και όσοι προέκυψαν από την εφαρμογή των επαναστατικών πολιτικών των μνημονίων;

Να υποθέσω ότι στους νέους περιλαμβάνονται και όσοι αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα, αναζητώντας την ευκαιρία που κάποιοι σοσιαλδημοκράτες σαν και αυτούς, τους στέρησαν;

Να υποθέσω ότι στους επιχειρηματίες περιλαμβάνονται και αυτοί που έκλεισαν τα μαγαζιά τους γιατί δεν άντεξαν την πολιτική της ανατροφοδότησης της ύφεσης που υπερασπίστηκαν σαν … Ευαγγέλιο;

Να υποθέσω ότι σε αυτούς που έχουν την ανάγκη και τη στοργή του κράτους περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ;

Το μεγαλείο όμως είναι το άλλο: υγιείς δυνάμεις του Δημοσίου, όσοι εντάχθηκαν στο Δημόσιο μέσω εξετάσεων!!!!!. Η νέα διάσταση της σοσιαλδημοκρατίας διαχωρίζει τους δημόσιους υπαλλήλους με βάση τον τρόπο εισαγωγής και πρόσληψης τους στο δημόσιο! Αγαπητέ Ανδρέα της Σοσιαλδημοκρατίας επειδή εγώ προσελήφθηκα το 1992 και δεν υπήρχε τότε ΑΣΕΠ που τοποθετούμαι;;;;

Αλήθεια όταν διορίστηκες Γενικός Γραμματέας Υπουργείου επί Σημίτη με ποια αξιοκρατική διαδικασία έγινε αυτό;

Κάτι τελευταίο και στα σοβαρά τώρα.

Επειδή δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφει η διακήρυξη:

«Δεν υπήρξε ποτέ σοσιαλδημοκρατική παρέμβαση στην οικονομία, ενώ ατόνησε η πολύτιμη διεργασία κοινωνικής αναδιανομής, που είχε οδηγήσει στην καθολίκευση της κοινωνικής ασφάλισης και στη δημιουργία του ΕΣΥ.»

Μπορεί κάποιος να μου πει μια «σοσιαλδημοκρατική παρέμβαση στην οικονομία»;

Γιατί ο Μαρξ κάπως διαφορετικά αναλύει τα πράγματα.

Θα το θυμάσαι ίσως από το πέρασμα σου στην ΚΝΕ, Ανδρέα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s