Ο «γκουρού» της πολιτικής σκέψης!

pagkalos2Διάβασα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Κινήματος, Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε τη λύπη του για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που αφορούν στο ΠΑΣΟΚ.

Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει πλέον τον κοινωνικό χώρο της Κεντροαριστεράς .

Ο κ. Πάγκαλος εντοπίζει τις αιτίες της υποχώρησης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις «σοβαρές ευθύνες» που έχει, όμως λέει, για την εδραίωση των πελατειακών σχέσεων, στο κόστος «της υπεύθυνης διαχείρισης της κρίσης χρέους που βιώνει η χώρα», καθώς και στην «απραξία των υπουργών μας», την «αδικαιολόγητη άρση στήριξης της κυβέρνησής μας από τους δικούς μας βουλευτές» και την «απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημα μας».

Ωραία!

Προφανώς απ’ ότι καταλαβαίνω δεν βλέπει καμία δική του ευθύνη στην δημοσκοπική κατάπτωση του ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτός δεν είχε καμία σχέση ούτε με την Κυβέρνηση, ούτε με το κόμμα!

Ξεχνά βεβαίως ότι αποτέλεσε ενεργό και κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής ομάδας που αποφάσισε, χάραξε και υλοποίησε τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη μαζική φτώχεια και στα πολιτικά αδιέξοδα αλλά και το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική απαξίωση!

Ξεχνά ότι πρόσβαλε επανειλημμένα με δηλώσεις και χαρακτηρισμούς χιλιάδες εργαζόμενους, ότι προκάλεσε την κοινή λογική με την προσπάθεια να ισοκατανεμηθούν οι ευθύνες για την κατάντια της χώρας ανάμεσα στους πολιτικούς και τον απλό πολίτη. Ότι προσπάθησε να δημιουργήσει ενόχους και συνενόχους, προκειμένου να απαλυνθούν οι τεράστιες πολιτικές του ευθύνες και η αδυναμία του να ασκήσει το ρόλο που είχε αναλάβει!

Θυμήθηκε λέει τις πελατειακές σχέσεις! Γοργά που ήρθε η Άνοιξη!

Ποιος; Ένας εξ αυτών που πάτησε σε αυτές τις λογικές, που λειτούργησε σαν γνήσιο τέκνο του παλαιοκομματισμού και που όχι μόνο διόρισε την κόρη του αλλά επέβαλλε και σαν υποψήφια Δήμαρχο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ τη σύζυγό του!

Μιλά για την απραξία των Υπουργών; Ποιος;  Αυτός που έχοντας αναλάβει την ευθύνη ευτέλισε τη διαδικασία αντικειμενικής επιλογής στελεχών για την κάλυψη του Δημοσίου και έκανε 1 και πλέον χρόνο να αλλάξει τους διοικητές του ΙΚΑ και των εφοριών!

Αργά θυμήθηκε και την απουσία διαλόγου, διαδικασιών και προσανατολισμού στο κίνημα! Αργά γιατί όσο κατείχε υπουργικούς θώκους η πρακτική του αποθέωνε το διάλογο, οι διαδικασίες ανθούσανε και το κίνημα είχε σταθερό προσανατολισμό  προς τα … δεξιά, δυστυχώς!

Συγκλονιστική και η ανακάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει την Κεντροαριστερά!

Σώπα βρε γκουρού της πολιτικής σκέψης!!!!

Την εξέφραζε να υποθέσω όταν νομοθετούσες διαλύοντας την κοινωνία, όταν έκοβες οριζόντια μισθούς και συντάξεις, όταν εκτόξευες την ανεργία;

Την εξέφραζε όταν στήριζες την Κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν στήριζες μεσοπρόθεσμα, μνημόνια και τη λογική της συγκυβέρνησης με το Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2011!

Εκτός και αν η υπόκλιση του Πάγκαλου στις «ικανότητες» του Σαμαρά και το κάλεσμα να τον στηρίξουν όλοι, αποτελεί την σύγχρονη μετάφραση των θεωρητικών αναζητήσεων των σύγχρονων σοσιαλιστών!

Ποιος να τον πιστέψει και ποιος να τον πάρει στο σοβαρά σήμερα;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s