Για την Π80 και τα συναφή!

Έλαβα χθες το e-mail για τη σημερινή εκδήλωση των φίλων και συντρόφων μου που δραστηριοποιούνται στη Π80.

Δύσκολο να βρεθώ έτσι ξαφνικά στην Αθήνα για να παρακολουθήσω μια εκδήλωση στη οποία θα αναλυθεί το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας και η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.

Δεν θα μπορέσω και για ένα επιπλέον λόγο…

Οι αναζητήσεις και οι προβληματισμοί δεν μπορούν να μετατρέπονται σε βήμα αναζήτησης προσωπικών ρόλων. Και δυστυχώς έτσι σήμερα αντιλαμβάνομαι την ιδιαίτερα κλειστή, λειτουργία μιας πρωτοβουλίας που ναι μεν είχε τις ρίζες της στη σπουδάζουσα Ν. ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, αλλά γρήγορα μετατράπηκε σε σκηνή εμφάνισης διεκδικητών ρόλων σε ένα υποτιθέμενο νέο πείραμα μιας διαφορετικής Κεντροαριστεράς.

Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να τους ακολουθήσω. Δεν θέλω να συμμετάσχω πλέον σε αυτό που μετατράπηκε η Π80. Ούτε  οι αναζητήσεις μου για την Αριστερά μπορούν να ταυτιστούν με αυτές του Μπίστη, του Φλωρίδη και των υπολοίπων…

Πίστεψα ότι οι αρρώστιες του πολιτικού μας παρελθόντος θα είχαν ιαθεί μετά από τόσα χρόνια. Δυστυχώς η ιστορία μιας κοινής δράσης θυσιάστηκε στις ανάγκες ολίγων και χάθηκε στις αναζητήσεις ρόλων!

Ευχαριστώ και για τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε όταν συναντηθήκαμε μετά από πολλά χρόνια, ευχαριστώ και για τη γρήγορη προσγείωση στην πραγματικότητα του εγώ, των αυθεντιών, των ρόλων, της μιζέριας, των ψευτο – συσχετισμών και των παιχνιδιών, πάντοτε στο όνομα μιας κατ’ ευφημισμού Αριστεράς.

Καλή επιτυχία στο κυνήγι των ανεμόμυλων!

Και μια πρόταση:

Επειδή κάποιοι το ξέχασαν και κάποιοι άλλοι δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, στις αναζητήσεις σας, ξαναδιαβάστε την εισήγηση του Α. Παπανδρέου στην 22η Σύνοδο της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ το 1987. Θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που ζητάτε! Και κυρίως θα διαβάσετε ότι :

«Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ και του ιστορικού του ρόλου με την πολιτική και τα προγραμματικά σχέδια κομμάτων της Βόρειας Ευρώπης , που έχουν κατά καιρούς εφαρμόσει μια κλασσική σοσιαλδημοκρατική πολιτική είναι και ανιστόρητη και επικίνδυνη καθώς ταυτίζει διαφορετικές ιστορικές, κοινωνικο – οικονομικές συνθήκες , διαφορετικά μοντέλα σκέψης , θεσμών και συστημάτων»

Για την ιστορία:

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, οι κινήσεις πολιτών «Κοινωνικός Σύνδεσμος», «Μπροστά», «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Π80», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β», οργανώνουν στο Αμφιθέατρο του 984, στην Τεχνόπολι στο Γκάζι, δημόσια εκδήλωση προβληματισμού και διαλόγου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

17:30-19:30:    «Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας»

Εισηγητές:     Παντελής Αβραμίδης

Νίκος Κακογιάννης

Γιάννης Καλογήρου

Ναπολέων Μαραβέγιας

Φαίη Ορφανού

Γιάννης Τσαμουργκέλης

Νίκος Χριστοδουλάκης

Συντονιστής:  ο δημοσιογράφος Ζώης Τσώλης

19:30-21:30:    «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία και η Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα»

Εισηγητές:    

Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ)

Νίκος Μπίστης (ΔΗΜΑΡ)

Γιώργος Φλωρίδης (Κοινωνικός Σύνδεσμος)

Θανάσης Κοντογεώργης (Μπροστά)

Λάμπρος Παλάντζας (Νέοι Μεταρρυθμιστές)

Δημήτρης Κατσαντώνης (Π80)

Δημήτρης Ψυχογιός (Πολιτεία 2012)

Δανάη Αντωνάκου (Πρωτοβουλία Β)

Συντονιστής:  ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s