Επικίνδυνα παιχνίδια!

Δεν γνωρίζω  πόσους (πώς και πόσο) προβλημάτισαν τα όσα συνέβησαν χθες εντός του κοινοβουλίου.

Με τις φαιδρές καταμετρήσεις του προέδρου Β. Μεϊμαράκη, όπου οι «δι’ εγέρσεως» περισσότεροι – ένεκα της απουσίας πλήθους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την αίθουσα- μετατράπηκαν σε λιγότερους, ώστε ν’ απορριφθεί αίτηση αντισυνταγματικότητας των μέτρων.

Αφού έπεσε το σχετικό «σύρμα» επαναλήφθηκε (διά καταμετρήσεως) η ψηφοφορία , για να δώσει πλειοψηφία 170 ψήφων υπέρ της συνταγματικότητας .

Όλα αυτά δείχνουν μια πολιτειακή μεταλλαγή, όπου το κοινοβούλιο αποτελεί τον θεσμικό μανδύα ενός διευρυνόμενου και  εντεινόμενου κρατικού αυταρχισμού.

Άλλωστε δίχως αυτή την διάσταση είναι αδύνατο να πειθαναγκαστούν οι πολίτες να υπομείνουν τα βάρβαρα μέτρα . Επομένως και επ’ αυτού η τελευταία λέξη ανήκει στους ίδιους .

Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ερώτημα που απαιτεί απαντήσεις:

Ποιόν ευνοούν οι συνεχόμενες προσβολές της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, του βασικού στηρίγματος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος;

Ποιον  ευνοεί η συνεχόμενη και μερικές φορές προκλητική, καταπάτηση του ίδιου του συντάγματος;

Προφανώς ρίχνει νερό στο μύλο αυτών που προσπαθούν να στηρίξουν την παρουσία τους, εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες αλλά και τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Προφανέστατα ευνοεί όσους τοποθετούνται ενάντια σε αυτό, ενάντια στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Δεν ευτελίζεται απλά η διαδικασία με τα κατορθώματα του Τραγάκη, του Μεϊμαράκη, του Στουρνάρα ή γενικότερα εκείνων που λειτουργούν με βάση μια λογική που λέει «η πλειοψηφία κάνει ότι γουστάρει».

Δημιουργούν το καλύτερο υπέδαφος για να αναπτύσσονται και να ενδυναμώνουν οι λογικές της συνταγματικής εκτροπής και της αντιδημοκρατικής πρακτικής.

Κάποιοι στη Χρυσή Αυγή τρίβουν με ικανοποίηση τα χέρια τους!

Οι υπόλοιποι απλά κλείνουν τα μάτια τους!

Advertisements

One thought on “Επικίνδυνα παιχνίδια!

  1. Όταν έγραφα για την αντιδημοκρατικότητα του νεοφιλελευθερισμού πολλοί μου επιτέθηκαν και με λοιδόρησαν… Ας δουν τώρα τα χαΐρια όσων υπερασπίζονταν…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s