Πολιτικός αλληθωρισμός!

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο. Πάντοτε είχαν αυτή την ασθένεια που έφευγε το ματάκι τους αρκετές μοίρες προς τα «δεξιά»!

Οι απόψεις τους, οι δηλώσεις τους και κυρίως η πολιτική τους πρακτική.

Εδώ και λίγες ημέρες η πολιτική τους υπερμετρωπία ανέβηκε πολλούς βαθμούς, ο αλληθωρισμός έγινε φανερός αλλά δεν τους νοιάζει. Δεν έχουν και λόγο να κρυφτούν!

Ανακάλυψαν το «σωτήρα» της χώρας. Και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αναζητούν λόγους και αιτιολογίες για να προσκολληθούν δίπλα του. Άλλωστε μια ζωή προσκολλημένοι στην εξουσία ήταν. Προϊόντα ενός άκρατου κυβερνητισμού, εραστές της εξουσίας και των διαπλοκών που αυτή παρήγαγε.

Μετά τον Θεόδωρο Πάγκαλο που προέτρεψε «να πάμε όλοι με τον Σαμαρά» και τον Ανδρέα Λοβέρδο που δήλωσε ότι με τις ενέργειες του Πρωθυπουργού η Ελλάδα βγήκε επιτέλους από την απομόνωση, άλλο ένα κρούσμα «φιλο-σαμαρισμού» ανέκυψε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης ερωτηθείς στον Άλφα 9,89 πώς κρίνει το έργο του Πρωθυπουργού δεν έκρυψε το θαυμασμό του :

«Κανείς δεν περίμενε ότι ο Σαμαράς θα προχωρούσε έτσι. Πρέπει να πάει καλά. Είναι ηρωικός ο χειρισμός με την Τρόικα, που πρώτος χρεώνεται ο Σαμαράς».

Θυμόσαστε από πότε μιλούσαμε για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της «κεντροδεξιάς» στην Ελλάδα;

Γιατί αν μη τι άλλο προκαλεί απορίες όχι ο θαυμασμός γενικώς και αορίστως αλλά η αποδοχή της πλήρους κυβερνητικής ανυπαρξίας 4 μήνες τώρα.

Και υποτίθεται ότι αυτοί ήταν μέλη και πρώτα βιολιά σε μια Κυβέρνηση που «έσωσε» τη χώρα. Ήταν αυτοί που αντιμετώπισαν τον άκρατο λαϊκισμό του σημερινού «σωτήρα»!

Σημεία των καιρών!

Γράφει ο Σωκράτης Ξυνίδης στο ιστολόγιο του:

«Ρε δεν μας παρατάτε ήσυχους που ανακαλύψατε ότι ο Σαμαράς με την παρέα του, που είναι η συνέχεια του Καραμανλή και της παρέας του που ρήμαξαν τον τόπο, έγινε ξαφνικά άψογος και σωτήρας της χώρας; Όταν επί έξι και πλέον μήνες στη χώρα δεν κινείται ούτε φύλλο; Όταν ό,τι μα ό,τι παρουσιάζουν ως έργο τους, είναι το αίμα που φτύσαμε δουλεύοντας 24 ώρες το 24ωρο και οι «σωτήρες» μας πέταγαν αβγά, γιαούρτια και κατάρες ως δοσίλογους, μιαρούς εφαρμοστές του μνημονίου; Και τα λέτε αυτά εσείς που διατελέσατε υπουργοί των κυβερνήσεων του Παπανδρέου; Τώρα καταλαβαίνω απόλυτα γιατί μας βρίζει ο κοσμάκης. Και γιατί πράγματι φταίει ο Παπανδρέου. Γιατί προκειμένου να σώσετε το πολιτικό τομάρι σας πουλάτε και τη μάνα σας και παρόλα αυτά σας έκανε υπουργούς. Πάτε και στη ΝΔ τώρα. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Άρια. Α! και να μην ξεχάσω: Πάτε και στον ηγούμενο Εφραίμ να πάρετε την ευχή του.»

 

Οπότε τι να συμπληρώσω εγώ;

One thought on “Πολιτικός αλληθωρισμός!

  1. Παράθεμα: Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Άρια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s