Καλός , υπάκουος και πειθήνιος!

Και έτσι ξαφνικά μέσα σε λίγες ημέρες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, όλα αλλάζουν για τους ξένους (δανειστές)!

Η Ελλάδα κάνει άλματα, η Ελλάδα κάνει μεγάλες προσπάθειες, η Ελλάδα πρέπει να είναι στο ευρώ, η Ελλάδα …

Κάποιοι δηλώνουν μάλιστα εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο που …έχει γίνει!

Πρόοδος ; Σε τι; Και πότε; Μην το ψάχνετε!

Είναι προφανές ότι στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά οι εκπρόσωποι των δανειστών βρήκανε αυτό που ψάχνανε: Ένα σίγουρο – παντός καιρού –  σύμμαχο, έναν υπάκουο Πρωθυπουργό, που τολμά να δηλώνει εκείνο το «ουδείς αναμάρτητος», αναιρώντας έτσι σε μια στιγμή ολόκληρες πολιτικές, ένα πειθήνιο πολιτικό στις απαιτήσεις της Τρόικα!

Για τους ισχυρούς της Ε.Ε. ο Σαμαράς είναι ο πολιτικός που θα υλοποιήσει τα πιο σκληρά τους σχέδια.  Γιατί εκεί που οι πολιτικές που σχεδιάζουν οι ξένοι και καλούνται να υλοποιήσουν οι αυτόχθονες, τελειώνουν αρχίζει ο κοινωνικός μεσαίωνας και η κοινωνική καταστροφή!

Δεν μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε αυτό.

Πίσω από την εξασφάλιση των δικών τους συμφερόντων χρειάζονται εκείνοι που θα «μεταφράζουν» στα ελληνικά τις απαιτήσεις τους!

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλοστομίες των εξαγγελιών στα «Ζάππεια» , αποτελούν κουρελόχαρτα, ούτε ότι οι δεσμεύσεις βούλιαξαν αύτανδρες μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι κοινωνικές ευαισθησίες μετατράπηκαν σε μονόπλευρες πολιτικές απίστευτης σκληρότητας , ούτε ότι αυτά που θέλουν να ψηφίσουν είναι κατά πολύ σκληρότερα από ότι έχει ήδη εφαρμοστεί!

Δεν είναι τυχαίο ότι όσα απαίτησε η Τρόικα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έρθουν προς ψήφιση, ούτε ότι προετοιμάζεται ένας εργασιακός μεσαίωνας για όσους «τυχερούς» θα έχουν ακόμη κάποια δουλειά.

Ο Σαμαράς και η ομάδα των Υπουργών που ετοιμάζονται να εκτελέσουν μια ολόκληρη κοινωνία, είναι το δικό τους alter εgo. Οι βαθιά συντηρητικοί της Ελλάδας συνάντησαν τους βαθιά συντηρητικούς της Ευρώπης.

Για αυτό η στήριξη, για αυτό οι καλές κουβέντες, για αυτό τα θετικά σχόλια…

Το ερώτημα είναι οι άλλοι κυβερνητικοί εταίροι τι κάνουν; Γιατί είναι εντυπωσιακό το ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμμένουν στη στήριξη μιας Κυβέρνησης από την οποία μόνο την εκλογική τους καταστροφή και την ιστορική τους απαξίωση  μπορούν να προσδοκούν! Τίποτα άλλο.

Είναι άλλωστε φανερό ότι οι δικές τους προτάσεις  – όποιες κατατέθηκαν – πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων είτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!

Τι προσδοκούν άραγε; Τι περιμένουν;

Ζούμε το απίστευτο σκηνικό όπου η ΝΔ αποφασίζει και οι υπόλοιποι αναγκάζονται να στηρίζουν! Και αυτό δεν έχει λογική, εκτός και αν κάποιος τους έχει δώσει το ναρκωτικό της «σωτηρίας της χώρας». Κάποιος δηλαδή να τους έχει ποτίσει το μυαλό με το ότι έχουν τον «ιστορικό ρόλο» να συμμετάσχουν στη σωτηρία της χώρας!

Αυτό όμως είναι κάτι που μόνο οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να το πιστεύουν.

Εκτός και αν έχουν αποδεχτεί το ρόλο σαν υποστυλώματα μιας Κυβέρνησης που θα οδηγήσει στη μεγαλύτερη κοινωνική καταστροφή που έγινε ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Αν είναι έτσι είναι άξιοι της οργής που θα εισπράξουν…

Και πολύ σύντομα , μάλιστα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s