Σιγά μη κλάψω…

Διάβασα τη νέα δήλωση Παπατόλια για τη λίστα Λαγκάρντ και τα όσα καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, όπως λέει. Η πορεία εξόδου που επέλεξε βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού προηγουμένως φρόντισε να αξιοποιήσει το πέρασμα του από το ΠΑΣΟΚ!

Και αυτό είναι το πρόβλημα με τον πρώην Νομάρχη αλλά δυστυχώς και επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης στη Θεσσαλία.

Εκλέχτηκε Νομάρχης με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Αξιοποιήθηκε ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.

Διεκδίκησε με πάθος και με κάθε τρόπο να είναι επικεφαλής της παράταξης που στήριζε το ΠΑΣΟΚ στις Περιφερειακές εκλογές. Με κάθε τρόπο…

Τα κατάφερε και κατάφερε τελικά να χάσει! Χωρίς δυνατότητα σχεδιασμού, με απίστευτο εγωισμό, χωρίς να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη Θεσσαλία, χωρίς δυνατότητα ελιγμών κατάφερε να χαρίσει την Περιφέρεια στη ΝΔ.

Κατάφερε επίσης σε σύντομο διάστημα να αποδειχτεί ανίκανος να καθοδηγήσει την παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής! Εξαφανισμένος από την Περιφέρεια άρχισε από την επομένη των Περιφερειακών εκλογών να γυρνά ως υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας, στο Νομό του, αποζητώντας μια εκλογή που θα τον έβγαζε από το προσωπικό του αδιέξοδο!

Πρόλαβε όμως να βρεθεί στο γραφείο του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ , του Καρχιμάκη, απ’ όπου απ’ ότι γνωρίζω, έφυγε κακήν κακώς και αφού δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε διάφορα επίπεδα. (Αποκορύφωμα ήταν σύσκεψη που συγκάλεσε για ιδιωτικές επενδύσεις στη Θεσσαλία, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα!)

Και επειδή η ζωή τραβά την ανηφόρα εκλέχτηκε με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ ( της Ένωσης των Περιφερειαρχών) και βρέθηκε και πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης , επί Ρέππα, για το επιτελικό κράτος.

Φαντάζομαι με το αζημίωτο!

Η αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία στις τελευταίες εκλογές τον οδήγησε σε καταστάσεις παροξυσμού. Καθώς η προοπτική να γίνει βουλευτής ξαφνικά χανόταν! Ωιμέ!

Γνωστές οι δηλώσεις για τον Κ. Καρτάλη αλλά γνωστή και η τελευταία δήλωση του όπου τελικά εμφανιζόταν ως απλός στρατιώτης του ΠΑΣΟΚ , με το οποίο θα έδινε τη μάχη των εκλογών(!), μπλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο του Βενιζέλου:

«…Ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αλλά όχι και την πολιτική χυδαιότητα και ανηθικότητα «φωτογραφίζοντας» τον Κώστα Καρτάλη, ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους του στη Μαγνησία, με τους οποίους τους συνδέει φιλία και καλή συνεργασία το προηγούμενο διάστημα. Αναφορικά με τις δηλώσεις Βενιζέλου τόνισε ότι ο ίδιος τον πιστεύει ότι δεν αναμίχτηκε και ότι μετέφερε το βάρος στην εκλογική επιτροπή, την οποία πίεσε και εκβίασε ο Κ. Καρτάλης. Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια «πιστεύω στην ειλικρίνεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στη βούληση και πρόθεσή του να απαλλάξει το κόμμα από τις παθογένειες του παρελθόντος…». (Απόσπασμα από τη δήλωση του στις 27-4-2012)

Στη συνέχεια ακολούθησε τη γνωστή πορεία, μάλλον διαπίστωσε ότι το πολιτικό παιχνίδι για τον ίδιο στο ΠΑΣΟΚ τελείωσε αποφάσισε να … επαναστατήσει!

Τη μία :

«Πώς αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά ο Απόστολος Παπατόλιας μετά από τρεις μήνες σιγή; Είχαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε με αφορμή το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στους Δημάρχους της Θεσσαλίας για τις αναγκαίες αλλαγές στον Καλλικράτη. Ξέρετε τι μας απάντησε ο πρώην Νομάρχης; «Ανένταχτος της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας». Δηλαδή σε πιο απλά ελληνικά, καθαρές αποστάσεις από το εγχείρημα Βενιζέλου για το «νέο ΠΑΣΟΚ».

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ 27/9/2012

Την άλλη δηλώνει ότι , θα ηγηθεί αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου, το οποίο δεν θα αφορά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.!

Και χθες  με αφορμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τα βάζει με τον Βενιζέλο ( αυτόν που έγλυφε προεκλογικά):

«Η υπόθεση αυτή δεν απογυμνώνει απλώς τον υπάρχοντα κυβερνητικό συνασπισμό από κάθε ηθική αξιοπιστία και νομιμοποίηση στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Φανερώνει επιπλέον το τεράστιο έλλειμμα εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που από τη μια συντρίβουν την ελληνική κοινωνία με μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας, ενώ από την άλλη «κλείνουν το μάτι» στα κάθε λογής κατεστημένα με πράξεις ή παραλείψεις τους. Δυστυχώς, το προσωποπαγές πολιτικό μόρφωμα του κ. Βενιζέλου, δείχνει να υπηρετεί «εργολαβικά» αυτές τις λογικές της συγκάλυψης και της στήριξης των κάθε λογής κύκλων του εγχώριου κατεστημένου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες το έχουν θέσει στο περιθώριο».  ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ 4/10/2012

Το θέμα είναι ότι άσχετα με τις δηλώσεις (δικαίωμα του να λέει ότι θέλει), παραμένει επικεφαλής μιας παράταξης που στήριξε το ΠΑΣΟΚ. Και οφείλει να παραιτηθεί γιατί αυτή τη θέση του την έδωσε το ΠΑΣΟΚ και κανένας άλλος. Και με διαδικασίες αυτοκαταστροφικές!

Και σε κάθε περίπτωση το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να τελειώσει με την υπόθεση αυτή;

Τι άλλο περιμένουν; Γιατί δεν απεγκλωβίζουν μια παράταξη από ένα μεγάλο λάθος;

Προσωπικά ούτε θα κλάψω, ούτε θα πληγωθώ.

Τα υπόλοιπα … εν καιρώ!

Advertisements

One thought on “Σιγά μη κλάψω…

  1. Εντάξει κι εσύ όλοι οι αποτυχημένοι κι οι ανίκανοι ασκούν πολιτική κριτική και το παίζουν αντάρτες…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s