Ταξίδια αναψυχής!

Διάβασα ότι ερώτηση προς τον υπουργό Τουρισμού κατέθεσαν 31 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Μ. Κόνσολα, με την οποία ζητούν να επανεξεταστεί η σύμβαση που υπέγραψε για την τουριστική προβολή της Αττικής ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Όπως αναφέρουν, η σύμβαση αυτή με τη μειοδότρια εταιρεία προκάλεσε δύο παραιτήσεις (εντεταλμένης συμβούλου και περιφερειακού σύμβουλου) ενώ διαψεύδουν την αιτίαση ότι η σύμβαση πρέπει να ισχύσει για να μην χαθούν 8,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Οι βουλευτές καταθέτουν αναλυτικό πίνακα με τα προβλεπόμενα έργα και τους προϋπολογισμούς τους και συμπεραίνουν πως πρόκειται για υπερβολικά κόστη «άλλων εποχών».

Μου άρεσε κατ’ αρχήν αυτό το «άλλων εποχών»! Δηλαδή σε άλλες εποχές να υποθέσω ότι οι προϋπολογισμοί θα ήταν αποδεκτοί; Είναι θέμα εποχής λοιπόν;

Μιας και υπήρξε η ευαισθητοποίηση για τα έξοδα ενός προγράμματος τουριστικής προβολής και αφού όλοι πλέον ασχολούνται με την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, μήπως θα μπορούσανε οι βουλευτές να κάνουν ένα βήμα παραπέρα;

Ας ζητήσουνε λοιπόν το συνολικό ποσό που ξοδεύτηκε για προγράμματα υποτιθέμενης «τουριστικής προβολής» από Νομαρχίες και Δήμους την τελευταία 8ετία.

Το ποσό θα προκαλέσει πραγματικό σοκ σε όλους και ίσως κάνει να φαίνονται οι διάφορες λίστες πολύ μικρές μπροστά στο πάρτι των ταξιδιών αναψυχής που για χρόνια είχε στηθεί στις πλάτες του φορολογούμενου έλληνα πολίτη!

Ας αναζητήσουν εκδρομές και ταξίδια πολιτικών προσώπων της Αυτοδιοίκησης με συγγενείς και φίλους , ας ζητήσουν τα κόστη αλλά και τα αποτελέσματα! Ας ζητήσουν τα κόστη για τη συμμετοχή διαφόρων προσώπων σε διάφορες τουριστικές εκθέσεις αλλά και τα αποτελέσματα αυτών!

Γιατί αν υπήρχε έστω το παραμικρό η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ένας Τουριστικός Παράδεισος !

Πόσες φορές δεν είδατε σε εφημερίδες ειδήσεις και φωτογραφίες διαφόρων προσώπων, που συμμετείχαν για αρκετές ημέρες σε εκθέσεις κάθε τύπου στο εξωτερικό;

Επιμένω ότι το ποσό που ξοδεύτηκε θα ήταν αρκετό να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του σημερινού δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας!

Μη βιαστείτε να πείτε «υπερβολή», γιατί τα στοιχεία θα σας διαψεύσουν…

Άντε και καλό … ταξίδι

Advertisements

One thought on “Ταξίδια αναψυχής!

  1. Σωστό… Το θέμα είναι χτυπούν ένα πολιτικό εχθρό, αλλά όχι το σύνολο (διαφάνεια). Επίσης, ήδη με τις ανακοινώσεις τους προεξοφλούν ότι μιλάμε για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ενός αιρετού (λες κι αυτοί είναι ανώτεροι), ο οποίος σύντομα θα κριθεί. Και βέβαια επέλεξαν θέμα να θίξουν. Τα έσοδα μίας διαφημιστικής επένδυσης και δη τουριστικής, δεν αποτυπώνονται παρά μόνο ένα με τρία χρόνια αργότερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s