Να σου μιλήσω και εγώ σα … φίλος!

Είπες χθες στις δηλώσεις σου πως δεν έρχεσαι απλά σαν επισκέπτης στην Ελλάδα αλλά σα φίλος!

Μεγάλη κουβέντα, αγαπητέ Κλοντ Γιούνκερ.

Είπες επίσης ότι δεν μπορείς να δώσεις μαθήματα στον ελληνικό λαό. Ίσως γιατί δίνεις κατευθύνσεις και εντολές σε αυτούς που τον κυβερνάνε. Ίσως γιατί επιλέγεις τους φίλους σου με βάση τη λογική της απόλυτης συμφωνίας στις εντολές που μεταφέρεις.

Δικαίωμα σου!

Φίλος όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτός που επιμένει να πιέζει για ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση. Φίλος δεν μπορεί να είναι αυτός που οδηγεί αργά και σταθερά αυτή τη χώρα στην καταστροφή. Φίλος δεν είναι αυτός που δε λέει την αλήθεια. Γιατί ο πραγματικός φίλος τουλάχιστον νοιάζεται για την κατάσταση του άλλου. Νοιάζεται για την κατάσταση ενός λαού που φθάνει στα όρια του και επιμένεις να τα ξεπεράσει.

Θα μου πεις δε φταις εσύ αλλά οι πιο μεγάλοι τους οποίους υπηρετείς. Φαντάζομαι όμως για να το κάνεις συμφωνείς και εσύ…

Δεν είναι φίλος αυτός που δεν είναι ειλικρινής!

Είπες χθες ότι έχουν πληρώσει αρκετά οι χαμηλόμισθοι και είναι καιρός να πληρώσουν και άλλα τμήματα της κοινωνίας! Καλοσύνη σου!

Αλλά και πάλι μισθοί θα κοπούν και συντάξεις. Συντάξεις των 700 ευρώ αγαπητά Κλοντ! Και πάλι φόρους θα πληρώσουν οι φτωχοί και τα μεσαία στρώματα της κοινωνίας. Και το χειμώνα πολλοί από αυτούς που «νοιάζεσαι» δεν θα μπορούν να ζεσταθούν! Σου φαίνεται περίεργο; Αυτή είναι η αλήθεια.

Και επειδή είσαι φίλος, όπως λες, να σου πω και ένα μυστικό. Νομίζω ότι με τα απλά μαθηματικά τα πας καλά. Για υπολόγισε και πες μου πως θα τα έβγαζες πέρα αν μια μέρα μετατρεπόσουνα σε μέσο Έλληνα! Αυτόν που ο μισθός του είναι 1000 ευρώ (εγώ επειδή είμαι φίλος δε σου βάζω δύσκολα με τους μισθούς των 700 ευρώ).

Όταν έχει κατά μέσο όρο να πληρώσει φόρο εισοδήματος 1400 ευρώ (200 ευρώ το μήνα δηλαδή).

Όταν  θέλει να πληρώσει επιπλέον 1500 ευρώ για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος ( 5 μήνες πες από 300 ευρώ έξτρα).

Όταν έχει να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ ( βάλε 80 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο).

Να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας (ανάθεμα την ώρα που αποφάσισε ο φίλος σου Έλληνας να πάρει ένα αυτοκίνητο), να πληρωθούν και τα χαράτσια για το ακίνητο, που με τόσες θυσίες απόχτησε!

Μας έμειναν δηλαδή 300 ευρώ από το μισθό. Ίσως και λιγότερα.

Και με αυτά θα πρέπει να καλυφθούν οι υποχρεώσεις στις Τράπεζες, να σπουδάσουν τα παιδιά, να φάει η οικογένεια και να πληρωθούν οι λογαριασμοί!

Αναρωτιέσαι πως; Το ίδιο αναρωτιούνται και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες των οποίων είσαι «φίλος»! Από αυτόν τον κόσμο ζητάς και άλλα. Σα «φίλος» πάντα!

Αν είσαι φίλος και μας πονάς πραγματικά κάνε ένα μεγάλο βήμα…

Έλα σε αυτή τη χώρα και μείνε για λίγους μήνες. Πάρε και 1000 ευρώ το μήνα και προσπάθησε να ζήσεις τη καθημερινότητα του απλού συμπολίτη μας. Αν τα καταφέρεις να μου τρυπήσεις τη μύτη!

Όχι αγαπητέ μου, δεν είσαι φίλος. Όπως δεν είναι φίλοι και οι υπόλοιποι που νοιάζονται απλά και μόνο για τη διασφάλιση των κερδών που αποκομίζουν από την αφαίμαξη αυτού του λαού. Αυτό δεν έχει σημασία; Πως το λέτε; Τήρηση των υποχρεώσεων…

Για το δικαίωμα να ζήσει ελεύθερος  και περήφανος αυτός ο λαός θα μιλήσει κανένας σας;

Άστα ρε «φίλε». Μη σου βάλω και δύσκολα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s