Μπλέξανε τα μπούτια τους με την εφεδρεία!

Μπορεί να προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια να ντυθεί η απόλυση με το μανδύα της εφεδρείας , αλλά είναι νομίζω σαφές σε όλους ότι αν ανοίξει αυτός ο δρόμος δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ!

Προκαλεί σίγουρα γενικευμένη απορρύθμιση των εσωτερικών ισορροπιών στην τρικομματική κυβέρνηση . Αυτό θα μου πείτε είναι το λιγότερο.

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σ’ εφαρμοστικές διατάξεις της βασικής αρχής – που συνεπάγεται μειωμένο μισθό για κάποιο διάστημα και απόλυση αμέσως μετά.

Παρά το γεγονός ότι η ΔΗ.ΜΑΡ αρνείται να δεχθεί μία ρύθμιση που ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης έχει χαρακτηρίσει «φιάσκο».

Δρώντας ως ενδιάμεσος ο ΥΠΕΘΟ Γ. Στουρνάρας έδωσε διαβεβαιώσεις πως ο θεσμός δεν θα εφαρμοστεί με τον τρόπο με τον οποίο είχε γίνει ως τώρα.

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, πέραν μιας γενικόλογης διαφωνίας του Β. Βενιζέλου δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω επιμονή. Μάλιστα αν επαληθευτούν σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ επιλέγει τη λογική του: «Δεν μας αρέσει, άλλοι έχουν την ευθύνη, αλλά στηρίζουμε την Κυβέρνηση!».

Μια λογική … χωρίς λογική.

Για τους εμπνευστές πάντως της εφεδρείας ( και αναφέρομαι στη ΝΔ) υπάρχει ένα ακόμη θέμα: Πως θα δικαιολογήσουν τη μετατόπιση από την υποτιθέμενη «επαναστατική» πρόταση, που είχανε καταθέσει το 2011;

Και για να γίνω πιο σαφής θυμίζω ότι η πρόταση της ΝΔ περιελάμβανε:

«Ο εργαζόμενος που μπαίνει σε εργασιακή εφεδρεία παίρνει μόνο τις βασικές αποδοχές, χωρίς υπερεργασία, υπερωρίες, επιδόματα, κ.λπ.» ( και όχι το 60% του βασικού μισθού που προωθείται σήμερα).

Και το πιο σημαντικό: Έλεγαν τότε ότι:

«- Για όσους είναι από τα 40-50 δύο τριετίες και

– Για όσους είναι από τα 30-40 μια τριετία.

Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.»

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις για το θέμα του εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μιχελάκη, στις 5 Ιουλίου του 2011:

http://www.nd.gr/web//press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/12001/716523

Τα  ίδια υποστήριξε λίγο αργότερα και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος και νυν υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξη του στον «Ελεύθερο Τύπο» στις 21.09.2011

http://www.maximos.gr/index.php/extensions/rokweather/1182—-q-q

Αυτά για να μη δουλευόμαστε!

Η παράταση της εφεδρείας για όσους δεν βρίσκουν άλλη δουλειά σε αυτό το διάστημα πάει… περίπατο! Άρα στη λογική του προθάλαμου της απόλυσης φαίνεται κινούνται οι Κυβερνώντες σήμερα.

Το παραμύθι περί υλοποίησης της αρχικής θέσης της ΝΔ ας τελειώσει. Όπως επίσης και το παραμύθι του «αμέτοχου – συμμέτοχου» στην Κυβέρνηση.

Advertisements

One thought on “Μπλέξανε τα μπούτια τους με την εφεδρεία!

  1. Κατ’ αρχήν στην προσυνταξιοδοτική περίοδο θα ενταχθούν όσοι έχουν μεγάλες άδειας για λόγους υγείας (ψυχολογικά ή άλλα ζητήματα). Δηλαδή την πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού (όταν είναι αλήθεια απαιτείται και ακριβή φαρμακευτική περίθαλψη) τη σκοτώνουν νωρίτερα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s