Το κυνήγι του μεροκάματου και ο πάτος που δεν βρίσκεται…

Έχουμε τρελαθεί το τελευταίο διάστημα με τα ισοδύναμα που δεν είναι ισοδύναμα, με τα μέτρα που όλο αποφασίζονται αλλά πάλι στα ίδια επιστρέφουν, με το πρόγραμμα που βγαίνει αλλά πάντα κάτι λείπει στο τέλος, με όλο αυτό το σκηνικό το οποίο μας έχει κυριολεκτικά τρελάνει.

Έχουμε χάσει λίγο πολύ και την λογική μας καθώς μιλάμε για πράγματα τα οποία μας το περνάνε στο υποσυνείδητο χωρίς να κατανοούμε τι σημαίνουνε.

Για παράδειγμα μας λένε ότι θα κάνουν τις δόσεις της φορολογίας εφτά μηνιαίες. Αν το δεις λιγάκι ψύχραιμα και σκεφτείς τι είχαμε μέχρι τώρα θα βγάλεις τα συμπεράσματα. Είχαμε λοιπόν τρεις διμηνιαίες. Δηλαδή τελειώναμε σε έξι μήνες. Και τόση κουβέντα που γίνεται θα τελειώσουμε σε εφτά μήνες; Το πάει από δω, το πάει από εκεί ο υπουργός των Οικονομικών την μια φορά το πάει στην εφεδρεία, την άλλη φορά κάπως απέναντι. Κυριολεκτικά δεν μπορεί να βγάλεις συμπεράσματα αφού γύρω γύρω το πάνε σε μισθούς και συντάξεις θα καταλήξουν.

Μυθικά πράγματα.

Το μεγάλο θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια τελικά είναι η στόχευση.

Την μια η τρόικα ήρθε για να μείνει, την άλλη φεύγει ευχαριστημένη, μας ξαναλένε ότι θα ξαναγυρίσει τον Σεπτέμβρη και ότι θα κριθούν όλα τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε πάνε και έρχονται οι επαφές και οι συναντήσεις, βρίσκονται και ξαναβρίσκονται Κουβέλης – Βενιζέλος – Σαμαράς χωρίς να φαίνεται ότι μπορούν να βρουν κοινό πεδίο.

Τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο αλλά ουσιαστικά η αγορά έχει στεγνώσει.

Πρώτα και κύρια στέγνωσε από τον τρόμο της επόμενης μέρας και από τα προβλήματα της προηγούμενης.

 Όπως και να’ χει όμως ακούγονται πλέον από πάρα πολλά σημεία οι κραυγές. Κραυγές οι οποίες έχουν σχέση με το πρόβλημα και την κρίση που μπαίνει μέσα στα σπίτια. Όλοι κοιτούν προς το μεροκάματο αλλά όλο περισσότερο γίνεται δυσεύρετο. Κοιτούν για τα μεγάλα έργα αλλά αυτά έχουν βρικολακιάσει. Τρέχουν και δεν φτάνουν στα δίμηνα, πεντάμηνα και ξόφαλτσα μεροκάματα.

Μυθικά πράγματα εν εξελίξει…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s