Βενιζέλος vs Διαμαντοπούλου

Απάντηση στην Άννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την οξύτατη αντίδρασή της για τις αλλαγές στο νόμο πλαίσιο έδωσε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ειδικότερα, αντέκρουσε τα περί «ύβρεως για τη Δημοκρατία» και το δριμύ «κατηγορώ» της πρώην υπουργού Παιδείας, όσον αφορά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην αλλαγή του νόμου, δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, η οποία έχει ψηφιστεί επίσης από το κοινοβούλιο, αλλά τώρα αναζητείται αλλαγή κάποιων όρων της.

«Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρη επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης, γιατί η Βουλή δεν έχει ευνουχιστεί ως προς το δικαίωμα της αυτό από καμία προηγούμενη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έβαλε κατά όσων προσεγγίζουν «τα θέματα από μία προσωπική και αποσπασματική οπτική γωνία» και πρόσθεσε ότι η φιλοσοφία του νόμου 4009/2011 ούτε θίγεται ούτε θα θιγεί. Χαρακτήρισε μάλιστα τον ισχύοντα νόμο μεγάλη θεσμική κατάκτηση και επισήμανε δύο σημαντικά στοιχεία του: την αποβολή του κομματισμού από τα Πανεπιστήμια και την επιβολή της νομιμότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή της δήλωση, η πρώην υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η προβαλλόμενη ως συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου, επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν δικές τους σκοπιμότητες, είναι ύβρις για τη Δημοκρατία».

«Γκρίνια» για τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος, επιδιώκοντας να απαντήσει προκαταβολικά στην κριτική για τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία ήλθε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξένισε και τον ίδιο, τόνισε ωστόσο ότι δικαιολογείται, προκειμένου να ξεκινήσει ομαλά το νέο ακαδημαϊκό έτος το φθινόπωρο.

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου να γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις και όχι σε μια που προβλέπει η διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για να τοποθετηθούν οι βουλευτές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s