Κριτές των πάντων!

Είναι δεδομένη η εκτίμηση μου, στο πρόσωπο του δημοσιογράφου Γ. Δελαστίκ.

Μου προξένησε εντύπωση το σημερινό άρθρο του στο «ΕΘΝΟΣ» με τον τίτλο:

«Ο Χριστόφιας έγινε… Καταστρόφιας!».

Η αναφορά όπως αντιλαμβάνεστε αφορά στις εξελίξεις στην Κύπρο και την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο μηχανισμό στήριξης.

Προφανώς και ο κάθε δημοσιογράφος έχει όχι το δικαίωμα αλλά την υποχρέωση να κρίνει, αλλά και να παρουσιάζει με τη δική του κριτική ματιά ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Αυτό που προκαλεί όμως εντύπωση είναι η φρασεολογία και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται:

«Το μοιραίο επήλθε: Η κυπριακή κυβέρνηση υπέβαλε προχθές στην ΕΕ επισήμως αίτημα να υπαχθεί η Κύπρος σε καθεστώς Μνημονίου! Παρακολουθώντας, αν και εκ του μακρόθεν, τον δημόσιο διάλογο στη Λευκωσία περί της υπαγωγής ή όχι σε καθεστώς Μνημονίου, έχουμε σχηματίσει την άποψη ότι η κυπριακή πολιτική, οικονομική και πνευματική ηγεσία δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο ολέθριες θα είναι οι συνέπειες για την πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι προφανές ότι οι Κύπριοι, με ασυγχώρητη επιπολαιότητα, δεν άντλησαν μαθήματα από τα δεινά που υφίσταται η Ελλάδα λόγω του Μνημονίου.»

Φαίνεται ότι όλοι είναι επιπόλαιοι, ανόητοι, δεν μαθαίνουν, δεν συνειδητοποιούν κ.τ.λ.

Υποθέτω ότι ο καλός – κατ’ άλλα –  δημοσιογράφος αντιλαμβάνεται αυτά που μια υπεύθυνη πολιτική ηγεσία μιας χώρας δεν θέλει να αντιληφθεί!

Ο ίδιος όμως λίγες ημέρες νωρίτερα στις 11/6, περιέγραφε τις εναγώνιες προσπάθειες του Κύπριου Προέδρου να αποφύγει τα δυσάρεστα:

«Οι ευρωπαϊκές και οι αμερικανικές τράπεζες δεν τη δανείζουν. Ο πρόεδρος Χριστόφιας προσπαθεί να δανειστεί αυτό το ποσό από την Κίνα. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ήταν η Ρωσία που έσωσε την Κύπρο, δανείζοντάς της 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και αποτρέποντας την ύστατη των στιγμών την υπαγωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε καθεστώς Μνημονίου στο οποίο έχουν λυσσάξει να την οδηγήσουν οι Ευρωπαίοι.

Δυστυχώς, όσο περισσότερο εδραιώνεται διεθνώς η αντίληψη ότι η Ελλάδα οδηγείται σε χρεοκοπία τόσο δυσκολότερο γίνεται για την Κύπρο να δανειστεί από οποιαδήποτε χώρα αφού αναπότρεπτα θα καταβαραθρώσει την κυπριακή οικονομία ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.»

Αυτά έγραφε ο Γ. Δελαστίκ στο άρθρο του με τίτλο «Η Κύπρος λίγο πριν το μνημόνιο»…

Οπότε μένει να εξηγήσει: Η οι προσπάθειες δεν πέτυχαν, πράγμα που όπως ο ίδιος λέει ήταν δύσκολο, ή τελικά η Κυπριακή ηγεσία είναι και ασυγχώρητη και επιπόλαια κ.τ.λ.

Πάντως και οι καλοί δημοσιογράφοι δεν μπορούν να διεκδικούν το άλάθητο.

Τα ίδια τους τα γραπτά και οι ίδιες τους οι αναλύσεις σε διάστημα ολίγων ημερών, το αποδεικνύουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s