Κουίζ πολιτικών δηλώσεων!

Με αφορμή τη νέα Κυβέρνηση θα σας γυρίσω λίγες μόνο ημέρες πίσω.

Διαβάστε τις δηλώσεις και απαντήστε (δε θα είναι και δύσκολο) ποιος είπε τι!

 1. « Τη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα και τρίτον, την προτιμούν όσοι εντός και εκτός της χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη» ( 7/4/2012)
 2. « Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα» (3/5/2012)
 3. « Απέναντι μας λοιπόν έχουμε όχι ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά το μέτωπο της καθαρής και σκληρής δεξιάς, της «καραδεξιάς»… Μια συσπείρωση ακραίων στην πλειοψηφία του στοιχείων, που επανέρχονται στην κοίτη τους, στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης. Έχουμε απέναντι μας τον κ. Σαμαρά και το κόμμα του…( 25/5/2012)
 4. «Δεν θα γίνουμε το αριστερό άλλοθι της προωθούμενης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» (3/5/2012)

Ποιός λοιπόν από τους πολιτικούς αρχηγούς έκανε τις παραπάνω δηλώσεις;

Σχόλιο:

Απλά αναρωτιέμαι και αφορά το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος, πως μπορεί να αποκατασταθεί η πολιτική ηθική, που ζητά και απαιτεί η κοινωνία, όταν οι πράξεις για μια ακόμη φορά απέχουν έτη φωτός από τις δηλώσεις, τα λόγια και τις υποσχέσεις.

Εκτός και αν η δύναμη του μηνύματος της ψήφου του λαού προσγειώνει πολιτικές ηγεσίες και κόμματα στην πραγματικότητα και ζητά με επιμονή ρεαλιστική προβολή αξιώσεων και πιστεύω.

Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, ούτε θα βιαστώ να κατακρίνω ή να συμφωνήσω.

Θα ισχυριστώ απλά ότι σε 2,5 χρόνια τα είδαμε όλα!!!!

Η μήπως όχι;

Advertisements

One thought on “Κουίζ πολιτικών δηλώσεων!

 1. ΣΙΓΑ ΜΩΡΕ , ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΑ. ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΤΕ.

  «Υπάρχει όμως, συντρόφισσες και σύντροφοι, και η άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος. Η σχέση του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι επίσης πάρα πολύ καθαρή.

  Η λύση στο πρόβλημα του τόπου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να είναι μία «συγκυβέρνηση» ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.

  Υπάρχουν στη χώρα, στο σύστημα επικοινωνίας και στο πολιτικό σύστημα κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορεί να είναι αυτή η λύση εάν δεν προκύψει αυτοδύναμη πλειοψηφία και δεν προκύψει αυτοδύναμη πλειοψηφία ούτε και μετά από επανάληψη των εκλογών με το νέο εκλογικό σύστημα.

  Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι δεν υφίστανται πραγματικές διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχουν κάποιοι άλλοι που πιστεύουν ότι ρήξεις, όταν μάλιστα η κοινωνία αντιδρά απέναντι σε μέτρα που είναι άδικα, μπορεί να γίνουν μόνο όταν υπάρχει ένα μεγάλο κυβερνητικό σχήμα ευρείας κοινοβουλευτικής βάσης.

  Πιστεύω, συντρόφισσες και σύντροφοι, στην εθνική συνεννόηση. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική με τη συμφωνία όλων ει δυνατόν των κομμάτων. Μπορεί επίσης να υπάρχουν συμφωνίες για τους θεσμούς, για τη διαφάνεια, για κάποια μέτρα αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας. Είναι όμως άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση και άλλο πράγμα η στημένη συγκυβέρνηση.

  Μια κυβέρνηση τέτοιου τύπου ακυρώνει στην πραγματικότητα τη λειτουργία των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών. Λειτουργεί ως μηχανισμός αδιαφάνειας. Ακυρώνει το ρόλο της αντιπολίτευσης. Καθιστά ανεξέλεγκτη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

  Διευκολύνει την παρασκηνιακή διακίνηση των μεγάλων συμφερόντων. Μειώνει τα δικαιώματα των πολιτών. Εκθέτει την κοινωνία σε κινδύνους. Υπονομεύει το κοινοβουλευτικό, δημοκρατικό πολίτευμα. Η αρνητική εμπειρία της κυβέρνησης Ζολώτα είναι νωπή και είναι διδακτική.

  Προτείνω με απόφαση του συνεδρίου μας να πούμε καθαρά ότι σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Λύση είναι η προοδευτική κυβέρνησης που προτείνουμε και που εκφράζει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s