Μόνο βέβαιο … η αβεβαιότητα!

Πάμε λοιπόν για την τελική ευθεία των εκλογών. Με Κασιδιάρη, Euro, τις εξελίξεις στην Ισπανία και τις … καλοκαιρινές μας διακοπές!

Πάμε για την πιο κρίσιμη επιλογή μας με μια γενναία δόση αυτομαστιγώματος και υποκρύπτουσας αφέλειας, που οδηγεί σε λογικά αδιέξοδα και δεδομένα που … δεν υπάρχουν.

Πάμε για τις εκλογές που ΔΕΝ βγάζουν Κυβέρνηση, με ελάχιστη σκέψη για το τι μπορεί να συναντήσει ο καθένας μας την επόμενη ημέρα.

Πρωταρχικό ζήτημα η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας. Νομίζω ότι όλοι έχουν πειστεί ότι αυτό το καθεστώς της καθημερινής απραξίας, της ιδιότυπης ακυβερνησίας και του διαμορφούμενου «χάους» δεν μπορεί  να συνεχιστεί. Η χώρα αιμορραγεί και τα αδιέξοδα μεγαλώνουν ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα.

Οι συσχετισμοί όμως δεν φαίνεται να ευνοούν το σχηματισμό μιας Κυβέρνησης που θα μπορεί να δώσει λύσεις. Όπως και αν το δει κανείς αν δεν βρεθούν κοινά σημεία συμφωνίας, τίποτα δε δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή στήριξη!

Όσο οι συνθήκες θα γίνονται χειρότερες, τόσο θα υπάρχει και μικρότερη διάθεση για συμμετοχή σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα κληθεί να διαχειριστεί την κρίσιμη κατάσταση. Γιατί και πώς να χρεωθεί ο οποιοσδήποτε το πολιτικό κόστος που είναι δεδομένο για όποιον αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες;

Πάμε σε εκλογές με τη ματιά ήδη στραμμένη στην επόμενη ημέρα στο εσωτερικό όλων των κομμάτων. Για το καθένα η επόμενη ημέρα θα αποτελέσει αρχή εξελίξεων που είναι άγνωστο που θα σταματήσουν.

Για την ηγεσία της ΝΔ, η κήρυξη του ανένδοτου κατά του «κομμουνισμού» σημαίνει οριστική και μη αναστρέψιμη πορεία σε ακόμη πιο συντηρητικές θέσεις. Το «κέντρο» εγκαταλείφθηκε και ο εναγκαλισμός με τις πιο συντηρητικές – αυταρχικές πολιτικές είναι γεγονός!

Για το ΠΑΣΟΚ, ήδη η τοποθέτηση του Προέδρου του, ότι το βράδυ των εκλογών θα παρουσιάσει την πρόταση του για το κόμμα, αλλά και τα όσα είπε χθες δείχνουν ότι οι κινήσεις που φαίνονται ,θα αποκτήσουν σάρκα και οστά το βράδυ της 17ης Ιουνίου, εκτιμώ ασχέτως αποτελέσματος. Θα είναι πέρα από τ’ άλλα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα νύχτα, καθώς θα τεθούν όλα τα θέματα, που σήμερα και λόγω των εκλογών, κρατούνται «κάτω από το σεντόνι».

Για το ΣΥΡΙΖΑ, οι επιλογές του στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών αλλά και η αίσθηση της «απομόνωσης» που φαίνεται να καλλιεργείται σε σχέση με τη δυνατότητα να βρει κοινά σημεία σύγκλισης με τους υπόλοιπους φορείς της Αριστεράς, θα οδηγήσει στην αναγκαιότητα επιλογών, που κανείς δεν μπορεί να τις υπολογίσει.

Ενδιαφέρουσες αναμένονται και οι εξελίξεις στα υπόλοιπα κόμματα, που με βάση τα εκλογικά τους ποσοστά θα πρέπει να προδιαγράψουν την επόμενη ημέρα.

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος οδήγησε σε μια πρωτοφανή κοινωνική ρευστότητα και σε κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης, θα έχουν σαν αποτέλεσμα  ριζικές, ίσως και σεισμικές ανακατατάξεις στους εσωτερικούς συσχετισμούς των υπαρχόντων κομματικών μηχανισμών.

Το μόνο δεδομένο είναι η αβεβαιότητα για την πορεία της χώρας, αλλά και του λαού που φαίνεται ότι θα περάσουν τη δική τους «έρημο», σε δύσκολες συνθήκες, μέσα από πολλές αντιξοότητες και χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα καμία όαση.

One thought on “Μόνο βέβαιο … η αβεβαιότητα!

  1. Παράθεμα: Μόνο βέβαιο … η αβεβαιότητα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s