Στον αστερισμό της ελαφρότητας!

Όταν σε μία χώρα που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση, που ισορροπεί με δυσκολία ανάμεσα στην εθνική καταστροφή και την τραυματική διάσωση της…

Όταν σε μια χώρα οι πολίτες της οδηγούνται για δεύτερη φορά σε εκλογές για την ανάδειξη Κυβέρνησης και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν συζητά τα κρίσιμα θέματα της προεκλογικής ατζέντας…

Όταν σε μία χώρα η πολιτική αντιπαράθεση φθάνει τα όρια της Τρούμπας και τα επιχειρήματα απευθύνονται σε ηλιθίους…

Όταν σε μία χώρα υφαίνεται ένα πρωτοφανές δίχτυ λαϊκισμού, όπου όλα είναι εφικτά και όλα μπορείς να τα υποσχεθείς παραμορφώνοντας την πραγματικότητα σε βαθμό που προκαλεί …

Όταν σε μία χώρα οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς για προδότες και προσκυνημένους…

Σε αυτή τη χώρα που η ακυβερνησία και η πολιτική ελαφρότητα την οδηγεί σε άλλες δεκαετίες, που όλοι θα θέλαμε να τις ξεχάσουμε, ανακαλύπτουμε τη γραφικότητα και την κάνουμε σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Γιατί αν είναι προφανέστατα βλακώδες να σχολιάσει κανείς στα σοβαρά τις απόψεις κάποιου Αμυρά, που δημόσια δίνει συμβουλές για την αντίδραση απέναντι στους κατακτητές (!), άλλο τόσο είναι προκλητικά βλακώδες και επικίνδυνο να επιχειρείται να γίνει αυτό κεντρικό θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι υποτιθέμενοι διεκδικητές της εξουσίας καταγγέλλουν και αλληλοκαρφώνονται στην ποδιά ενός γραφικού τύπου, που η εμφάνιση του και μόνο δεν προδιαθέτει όχι για επαναστατικές πράξεις αλλά ούτε και για πετυχημένο κόλλημα αφίσας!

Και όμως. Η γραφικότητα του γίνεται στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης, όπου από τη μία πλευρά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε ρόλο Κλουζώ και από την άλλη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο κατακτητή διασταυρώνουν τα ξίφη τους την ώρα που στην Ευρώπη σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ την Ελλάδα στο ευρώ.

Είναι τραγικό την ώρα που ίσως για πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο όλοι γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα και τις συνθήκες που διαμορφώνουν το πρόβλημα της χώρας, να επιλέγουν αυτό το «διαλόγο» προσπαθώντας να οδηγήσουν τον κόσμο μακριά από τη συζήτηση των πραγματικών προβλημάτων.

Την επόμενη ημέρα όμως μετά τις εκλογές, μπροστά στον εργαζόμενο, στον συνταξιούχο, στον επιχειρηματία, στον άνεργο δεν θα βρεθούν ούτε οι δηλώσεις Αμυρά, ούτε οι καταγγελίες Μιχελάκη, ούτε οι απαντήσεις του Σκουρλέτη.

Μπροστά στους πραγματικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας θα βρεθεί η πραγματικότητα μιας χώρας και ενός λαού που θα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο υπαρξιακό πρόβλημα.

Είναι τραγικά λίγοι, ανεύθυνοι, προκλητικοί και τελικά επικίνδυνοι…

 

3 thoughts on “Στον αστερισμό της ελαφρότητας!

  1. Δε θα διαφωνήσω καθόλου. Ωστόσο, μην ξεχνάς ότι και το ΠΑΣΟΚ στον ίδιο ντορβά ήταν (αν όχι διδάξαν) και τώρα θυμήθηκε να μιλήσει «ειλικρινά» (αν κι ακόμη ειλικρίνεια δεν είδα).

    σ.σ. Βάζω το ΠΑΣΟΚ που τόσο ισχυρά υποστηρίξαμε κι οι δυο το 2009 και το 2007 (από ότι θυμάμαι).

      • (χαμόγελο. Με το νεοφιλελευθερισμό δε θέλω καν επαφή. Ένα ΠΑΣΟΚ που ίσως αποφασίσει να ακούσει το λαό και να βρεθεί δίπλα του, θα το αγκαλιάσω).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s