Ηρωικός πρόεδρος!

Προφανώς και δεν μηδενίζω τις ευθύνες (τεράστιες) όσων θήτευσαν στη θέση του Υπουργού Υγείας τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα του Ανδ. Λοβέρδου, για την κατάσταση  στο ΕΣΥ και τη δημιουργία ενός θνησιγενούς ΕΟΠΥΥ.

Τις επιπτώσεις των πολιτικών πρακτικών τους τις βιώνουν, με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, εκατομμύρια πολίτες της χώρας. Αλλά και τις επιπτώσεις χρεώνεται σε ένα μεγάλο βαθμό και εκλογικά το ΠΑΣΟΚ, καθώς φαίνεται ότι οι πολίτες κρατούν στο μυαλό τους τα τελευταία, ξεχνώντας τα όσα απίστευτα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Καραμανλή.

Προκαλεί ωστόσο το δημόσιο αίσθημα η ρητορική του προέδρου του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντου ο οποίος (και ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ) κατήγγειλε πως ο «πράσινος» υπουργός υπήρξε «ο Αρμαγεδδών της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Μιας και ο συγκεκριμένος συνδικαλιστικός παράγοντας υπηρέτησε και από κρατικό πόστο την κυβέρνηση Καραμανλή, επί της πενταετούς (συνολικά) θητείας της οποίας διπλασιάστηκαν οι φαρμακευτικές δαπάνες.

Εποχές που ασφαλώς νοσταλγεί, την ίδια στιγμή που προωθεί την διακοπή παροχής πίστωσης στους ασφαλισμένους των ταμείων.

Αποδεικνύοντας το πού οδηγεί η συντεχνιακή παράκρουση και ο ιδιοτελής εγωισμός, στην κορύφωση μιας μείζονος οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Όσο για τον λογαριασμό γι’ αγορά φαρμάκων «επειγόντων περιστατικών» ας αφήσει τα σάπια.

One thought on “Ηρωικός πρόεδρος!

  1. Και να ήταν απλή αύξηση των φαρμακευτικών δαπανών πάει κι έρχεται. Ουσιαστικά μειώθηκαν και τα φάρμακα που παίρναμε οι του ΙΚΑ και αυξήθηκε επί ΝΔ και η συμμετοχή μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s