Τι χρειάζεται για να δώσει η επιτροπή επίσημα τις απαντήσεις στα θέματα;

Θα μπορούσα να γράψω πολλά πράγματα αλλά θέλω να σταθώ σε ένα.

Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα ότι ακόμη και περισπούδαστοι επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν τα θέματα και μάλιστα με τρομακτικές καθυστερήσεις. Αν παρακολουθήσουμε το υπουργείο τότε έχουν χαθεί τα πάντα.

Όπως τουλάχιστον με ενημέρωσε φίλος καθηγητής, και το παρατήρησα στη συνέχεια, στην Κύπρο το ίδιο το υπουργείο κάποια στιγμή το πρωί δίνει τις εκφωνήσεις των θεμάτων σε ένα siteκαι κάποιες ώρες αργότερα, με την λήξη του χρόνου των εξετάσεων, δίνει και τις επίσημες απαντήσεις. Ο καθένας ξέρει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.

Να δούμε για παράδειγμα τι έγινε η χθεσινή μέρα.

Το υπουργείο έχει παραπέμψει ότι η επίσημη πληροφόρηση θα υπάρχει από το site της ΕΡΤ. Μάταια  περίμεναν οι πάντες μέχρι 2.30 το μεσημέρι να αναρτηθούν οι λύσεις. Μέχρι εκείνη την ώρα μαθητές, γονείς, ειδικοί ή όχι, έτρεχαν σε διάφορες λύσεις που έδιναν τα διάφορα φροντιστήρια.

Μάλιστα σε κάποια από αυτά οι απαντήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη καθώς διαπίστωναν στην πορεία λάθη και άλλαζαν τις λύσεις. Το ερώτημα λοιπόν πάρα πολύ απλό.

Έχει πρόβλημα η εξεταστική επιτροπή να λύσει τα προβλήματα που βάζει στους μαθητές; Δεν νιώθει ότι έχει υποχρέωση απέναντι σ’ αυτούς τους μαθητές κάποια στιγμή να δίνει τις επίσημες λύσεις; Και κάτι που βγήκες σαν χθεσινό συμπέρασμα. Αν οι επιστήμονες, τα φροντιστήρια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζονται 2,5έως 3 ώρες για να λύσουν αυτές τις ασκήσεις πώς λοιπόν αυτή η επιτροπή περιμένει μαθητές να τις ολοκληρώσουν σε τρεις ώρες;

Αυτό βέβαια είναι ανεξάρτητο από οτιδήποτε διαφορετικό.

Είναι ανεξάρτητο από την υποχρέωση να αναρτά τις λύσεις των θεμάτων. Αν χρειάζεται το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει και λίγα ευρώ ακόμη για να λύνουν τις ασκήσεις που βάζουν ας το αναλάβουμε σαν κοινωνία τέλος πάντων, όχι  τίποτα άλλο για να παρακολουθούμε αυτά που γίνονται στις υπόλοιπες πολιτισμένες κοινωνίες.

Εκτός και αν θέλουν να υπάρχει η έγκριση της τρόικα, να το περιγράψουμε στο μνημόνιο ή να το εισάγουμε στην δανειακή σύμβαση.

Εκτός και αν πιστεύουν ότι πρέπει να αποτελέσει θέμα προεκλογικού διαλόγου.

Γ.Π.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΑ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

One thought on “Τι χρειάζεται για να δώσει η επιτροπή επίσημα τις απαντήσεις στα θέματα;

  1. Σωστός ο προβληματισμός και έχει τεθεί κι από συνδικαλιστικά όργανα. Ωστόσο, ο αρθρογράφος/ερωτών παραβλέπει ότι έτσι δε θα έχουν αναγκη τις εφημερίδες και τα άλλα μέσα οι μαθητές και οι γονείς. Οι εφημερίδες αυτή την περίοδο κερδίζουν πολύ περισσότερα από τους φροντιστές…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s