Γάμος συμφερόντων

Επανεντάχθηκε και τυπικά στην ΝΔ η Ντ. Μπακογιάννη αφού πρώτα ανέστειλε την λειτουργία της ΔΗ.ΣΥ.

Έτσι η πανστρατιά που κήρυξε στον χώρο της κεντροδεξιάς ο Αντ. Σαμαράς είχε μια ακόμα επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Φυσικά οι πάντες γνωρίζουν πως πρόκειται για «γάμο συμφέροντος», αφού και τα δύο πρόσωπα βρίσκονται σε δεινή πολιτικά θέση.

Ο μεν αρχηγός της ΝΔ υπέστη το στραπάτσο του χαμηλού ποσοστού, η δε Ντ. Μπακογιάννη κατανόησε πως δεν υπήρχε μέλλον στο απονενοημένο της διάβημα, μετά την φυγή από την ΝΔ.

Ωστόσο γεννάται μείζον θέμα για το αν αθροισθούν τα ποσοστά της ΔΗ.ΣΥ σ’ εκείνα της ΝΔ. Όσο για τον χαρακτηρισμό «αδιόρθωτοι», που είχε προσάψει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η επανακάμψασα, ποιος τους θυμάται πλέον.

Νέα καθήκοντα, νέοι αγώνες.

4 thoughts on “Γάμος συμφερόντων

  1. Βάσει το νεοδημοκράτικου νόμου περί αποστασιών κι ιδρύσεως νέων κομμάτων, θα είναι η επόμενη Πρόεδρος του κόμματος…

    • Μπα!!!! Ανδρας προερχόμενος από την Ακροδεξιά θα είναι ο επόμενος. Αν μάλιστα το Κεντρο – Ακρο – Δεξιό Μέτωπο του Σαμαρά ηττηθεί στις εκλογές δεν αποκλείεται να δούμε σκηνές τύπου Ζαππείου το 2007…

      • Λες να κάνει τόσο μεγάλη στροφή; Εξαρτάται βέβαια πόσο θα πιεστεί κι από τους ΑΝΕΛ που εκφράζουν το πατριωτικό λαϊκό μέτωπο της δεξιάς στη χώρα μας. Η ΝΔ ή θα μετασχηματιστεί σε πιο ακροδεξιό σχήμα (όπως λες) ή σε άκρως φιλελεύθερο (όπως πιστεύω) μια και έχει πολλά τέτοια έμπειρα και μορφωμένα στελέχη.

  2. Ολοι δουλεύουν για τον Βορίδη. Αλλωστε όταν η κοινωνία φοβική και συντηρητική μετατοπίζεται όλο και περισσότερο στα άκρα, οι light εκδοχές του φιλελευθερισμού δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος. Η ίδια η πολιτική του Σαμαρά οδηγεί τα πράγματα προς τα εκεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s