Alors enfants de la patrie!

Ένοιωθε άνετα μεταξύ των Γάλλων συντρόφων του.

Είχε τις κάμερες και τους φακούς απέναντι του και ανέβηκε ακόμη περισσότερο.

Αυτός έπαιζε παιχνίδι άσχετα με το ποιους είχε μαζί του…

Τα είπε όλα!

Σα να βρίσκονταν σε κλειστή κομματική διαδικασία. Σήκωσε το τεράστιο πολιτικό του ανάστημα και τους κατακεραύνωσε όλους.

Εκ του ασφαλούς βέβαια γιατί γνώριζε ότι ακόμη και τώρα μόνο οι εντυπώσεις μετράνε. Δεν διαπραγματεύεται, δεν διαχειρίζεται τις τύχες κανενός, δεν θα απολογηθεί για τις υπερβολές. Άλλωστε  έχουμε χρόνο και αυτό που προέχει είναι να τους συντρίψουμε όλους. Με το μόνο τρόπο που μπορεί.

Συμβουλές, νουθεσίες και απειλές στη Μέρκελ γιατί έτσι προστάζουν οι προεκλογικές ανάγκες. Τρέμετε Γερμανοί . Το φάντασμα του Ντρογκμπά πλανάται πάνω από το Μόναχο.

Ιμιτασιόν Σαρκοζί ο Σαμαράς. (χιούμορ που έχουν οι Έλληνες σχολίασε μια νεαρή ρεπόρτερ ενός γαλλικού ραδιόφωνου).

Προχώρησε ακόμη παρά πέρα:

Δήλωσε στη συνέχεια ότι κατά τη γνώμη του δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει εύκολα η χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Στήριξε δε την άποψή του σε δηλώσεις του Ζαν Λυκ Μελανσόν  (τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι), που εξήγησε πόσο συνδεδεμένο είναι το γαλλικό τραπεζικό σύστημα με το ελληνικό και πόσο συνδεδεμένη είναι η πορεία της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή. Μια μονομερής διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας, θα σήμαινε ένα απονενοημένο διάβημα για την ίδια την ευρωζώνη και εκατομμύρια πολίτες σε όλη την ευρωζώνη.

Αφού το είπε ο Μελανσόν!

Ας παίξουμε λοιπόν κορώνα – γράμματα την τύχη της χώρας. Ότι και να συμβεί θα φταίει ο Μελανσόν.

Και στο τέλος σκέφτηκε να καθαρίσει σαν κρεμμύδι και τον Ολάντ! Το σκέφτηκε πολύ και το είπε:

«Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολανδρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μην πάει στο μυαλό σας ότι του τη φύλαγε γιατί δεν τον δέχτηκε… Μα είναι δυνατόν να μην καταδεχτούν να συναντήσουνε τον Τσίπρα! Κανονικά αν ήταν εντάξει θα έπρεπε να τον έχουν ειδικό εισηγητή στη G8! Να τους αναλύσει την πρόταση του για την έξοδο από την Ε.Ε. χωρίς περιστροφές. Και αυτοί οι άθλιοι, οι τιποτένιοι, οι μίζεροι προτίμησαν να ασχολούνται με τον Ομπάμα!

Μετά την καταλυτική του παρέμβαση , τρομοκρατημένος ο Ολάντ παρακαλούσε γονατιστός να γίνει η συνάντηση. Αλλά ο Αλέξης βράχος. Μάλιστα ακούστηκε να λέει ότι θα στείλει για μία εβδομάδα το Λαφαζάνη και τον Στρατούλη, στη Γαλλία για να συντρίψουν τους Γάλλους ρεφορμιστές.

Ε! μη μου πείτε τις γνωστές βλακείες για τις διεθνείς σχέσεις και συμμαχίες. Για το ότι όποιος ανακαλύπτει ανεμόμυλους στο τέλος έχει την τύχη του Δον Κιχώτη!  Μη μου πείτε ότι οι διεθνείς συνεργασίες απαιτούν ισορροπίες. Όχι! Το κόμμα που συγκέντρωσε στην Ελλάδα το 17% των ψήφων μπορεί να φέρει τη μεγάλη ανατροπή σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Μη μου πείτε ότι η πολιτική ελαφρότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα! Όχι.. Ποτέ. Αυτός ξέρει.

Απλά θα σου πω ότι όποιος παίζει και όποιος υποτιμά με αυτόν τον τρόπο ένα όνομα που είναι δεμένο με την ιστορική διαδρομή της χώρας θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί και τις συνέπειες.

Γιατί όταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου στοιχιζότανε οι ελπίδες ενός ολόκληρου λαού, όταν έβγαιναν από την αφάνεια γενιές ολόκληρες, θαμμένες στις σελίδες της ιστορίας μας , εσύ προφανώς έκανες τα πρώτα σου βήματα στη ζωή και νανουριζόσουνα ακούγοντας στρουμφάκια!

Κατάλαβες Αλέξη ;

Bonsoir!

 

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Alors enfants de la patrie!

 1. Το έμαθα κι εγώ και δεν κατάλαβα πολλά. Μάλλον τείνω στο δικό σου σκεπτικό ότι δηλαδή τα είπε για τους Έλληνες κι όχι για τους Γάλλους.

  (σσέκοψα το link στο όνομά μου, για΄τι αλλιώς δεν παίρνει σχόλια)…

  • Η ιστορία έχει ως εξής:
   Η γκάφα Τσίπρα έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου σε αίθουσα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό». Για να προσθέσει: «Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά, διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλε όχι για ν’ αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».
   Η επίθεση στον Φρανσουά Ολάντ ολοκληρώθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, κι αφού ο Ζαν-Λικ Μελανσόν απευθυνόμενος κυρίως στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όχι μόνο υπερθεμάτισε στα λεγόμενα Τσίπρα αλλά επιτέθηκε και στους «πρώην συντρόφους του» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί και αυτοί «σαν στρατιωτάκια που κάνουν καριέρα, επίσης δεν δέχτηκαν να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το μήνυμα» είπε ο Μελανσόν, εμπλέκοντας στην επίθεση και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: «Ότι το κόμμα του Ολάντ είναι υπέρ του Μνημονίου όπως ήταν ο κ. Παπανδρέου, είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».
   Στην κορόνα Μελανσόν, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να πλειοδοτήσει: «Με τον Ζακ-Λικ Μελανσόν είμαστε πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι στα πλαίσια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».
   Γαλλικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν αήθη την επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας.

 2. Παράθεμα: Alors enfants de la patrie!

 3. Εν τη ρήμη του λόγου ουσιαστικά ειπώθηκε για στήριξη του Μελανσόν… Κατάλαβα. Όντως μάλλον για γκάφα πρόκειται, αφού δεν είναι Γάλλος και σίγουρα δεν απευθύνεται στη δική μας προεκλογική σκηνή.

  • Μα το χειρότερο είναι ότι κάνεις μέτωπο στον Ολάντ, τον οποίο υποτίθεται τον θέλεις στο πλευρό σου! Σε επίπεδο διεθνών σχέσεων αυτά είναι εγκλήματα. Αποδεικνύουν όμως την έλλειψη πολιτικού νου. Και αυτό δεν είναι αιχμή στον Τσίπρα. Αν δεν κατανοήσει τι σημαίνουν διεθνείς συσχετισμοί και ότι η πορεία στην Ε.Ε. προυποθέτει συνεργασίες και συνεννοήσεις, την έβαψε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s