Από τον τεκέ στον πολιτικό προβληματισμό των εκλογών

Είχα χρόνια να διαβάσω τέτοια ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. σαν αυτή που εξεδόθη χθες από τη νομαρχιακή επιτροπή του στη Φθιώτιδα. Το αντικείμενο ήταν τα ναρκωτικά και μια εκδήλωση που έγινε στο Δήμο Ελληνικού. Που καταλήγει;

«Και μόνο η στάση των παραπάνω δυνάμεων – Νεολαία Δημοκρατικής Αριστεράς, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), Οικολόγοι Πράσινοι, Φιλελεύθερη Συμμαχία, εφημερίδα «Εποχή» καθώς και διάφορες ΜΚΟ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, όπως γράφει- στο ζήτημα των ναρκωτικών φτάνει να απομακρύνει κάθε λαϊκή οικογένεια, όλους τους λαϊκούς ανθρώπους από κοντά τους…».

Λίγο πριν, γράφει πως «ο χώρος μετατράπηκε σε ένα τεράστιο τεκέ όπου η νόμιμη χρήση, η νόμιμη κατοχή και η διακίνηση σε 15χρονους, 20χρονους, νέους κάθε ηλικίας, καμουφλαρίστηκε με «οικολογικές ανησυχίες» …».

Γιατί δηλαδή δεν τα βάζουν με τον Χρυσοχοΐδη που δεν έστειλε εκεί την Ασφάλεια για να γεμίσουν τα κρατητήρια από τον υπαίθριο τεκέ;

Ήταν ανάγκη δηλαδή την ίδια ακριβώς περίοδο να ασχολούνται με τις οροθετικές στην Αθήνα;

Μάλιστα δεν σας κρύβω και κάτι. Όταν άρχισα να διαβάζω τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ένιωθα ότι δεν μπορούσα να φτάσω από τα ναρκωτικά στην προεκλογική περίοδο. Το έβλεπα πολύ μεγάλο το χάσμα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσα να καταλάβω πως αυτό θα μπορούσε έστω και υπερβατικά να γεφυρωθεί. Διαπίστωσα όμως ότι με δυο τρεις προσθήκες στο κείμενο του Ριζοσπάστη μπορείς να φτάσεις και μέχρις εκεί.

Διαβάζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης της νομαρχιακής επιτροπής του Κ.Κ.Ε. κατάλαβα ότι πολλά πράγματα μπορούν να γεφυρώνονται.

Όπως και να έχει όμως το θέμα μπορεί στην Ελλάδα να ψάχνουν συμφωνία ακόμη και στο πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, μπορεί να κατατίθενται αρκετά πράγματα στο δημόσιο διάλογο, όπως επίσης μπορούν να γεφυρώνονται και αδόκιμα κάποιες απόψεις.

Γ.Π.

ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΗΜΕΡΑ» ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s