Λαθραίες προσεγγίσεις

Εν αρχή ήν ο Ανδ. Λοβέρδος που χαρακτήρισε τους μετανάστες «υγειονομική βόμβα».

Την σκυτάλη πήραν τα Μ.Μ.Ε. τα οποία περιέφεραν σε κοινή θέα (μετά από εισαγγελική απόφαση) την φωτογραφία μιας ρωσίδας ιερόδουλης, η οποία είναι φορέας του AIDS και παρείχε ερωτικές υπηρεσίες χωρίς προφύλαξη. Ώστε το υπουργικό μήνυμα ν’ αποκτήσει σάρκα και οστά –μιας γυναίκας θύτη και θύματος ταυτόχρονα.

Μετά ο κίνδυνος πιστοποιήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, μόνο που εδώ καραδοκούσε η διάψευση της κατασκευής. Στις 12 που ασκούσαν «το αρχαιότερο επάγγελμα» οι 10 (οροθετικές κι αυτές, δυστυχώς) αποδείχθηκαν ελληνικής καταγωγής.

Για να καταπιούν την γλώσσα τους όλοι εκείνοι που υιοθέτησαν ρατσιστικά -ας μην μιλήσουμε για τα σεξιστικά- στερεότυπα. Πάντως αυτή τους η εθνολογική προέλευση δεν τις απάλλαξε (και αυτές) από την δημόσια διαπόμπευση.

Μα θα μου πείτε αυτό είναι το θέμα;

Όχι, απλά οι συνδυασμένες και στοχευμένες κινήσεις και επιλογές δύο Υπουργών και κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ στρέφουν εδώ και ένα τουλάχιστον μήνα όλο και πιο δεξιά τα μεσαία στρώματα της φοβικής ελληνικής κοινωνίας.

Θυσιάζοντας στο βωμό της επανεκλογής τους και της επόμενης ημέρας βασικές δημοκρατικές αρχές, δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα για να προκύψουν σαν ώριμο φρούτο ακροδεξιές και φασιστικές εκφράσεις στη Βουλή.

Από τη μία τα στρατόπεδα που πρέπει να λειτουργήσουν πάση θυσία πριν τις εκλογές, μπας και ξεχάσουν οι ψηφοφόροι την ξεφτίλα της προηγούμενης περιόδου και τους «αδιάβαστους Υπουργούς Σωτήρες» και από την άλλη η επίθεση στους μετανάστες για όλα τα κακά της μοίρας μας!

Μα είναι δυνατόν;

One thought on “Λαθραίες προσεγγίσεις

  1. Κωδικοποιώ τις σκέψεις μου (συμφωνώντας μαζί σου και ίσως συμπληρώνοντάς σε):

    1) δεν είδα δημοσιευμένες τις φωτογραφίες των ελληνίδων οροθετικών πουθενά. α) υπέκυψαν στις αντιδράσεις (αλλά ήδη υπεραμύνθηκαν τις τακτικές του μετά τις κραυγές του τύπου και του διαδικτύου) β) είναι ελληνίδες και δεν εξυπηρετούν τον ακροδεξιό σκοπό που είχαν τα δύο υπουργεία (αν και καλύπτουν κάπως πολιτικά τους υπουργούς ότι εργάζονται για όλους).

    2) έδρασαν σε μία περιοχή που είναι άνδρο της Χρυσής Αυγής και κορυφώνονται τα ρατσιστικά ένστικτα. Δεν είδαμε να γίνεται κάτι ανάλογο σε άλλες πόλεις (πχ Σαλονίκη και Πάτρα).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s