Η πολυκατοικία γέρνει … ακροδεξιά!

Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται.

Ούτε μπορούν να καλυφθούν κάτω από το χαλί οι πραγματικές πεποιθήσεις. Με την πρώτη ευκαιρία αποκαλύπτονται με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Οι σημερινές δηλώσεις – εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ, προσγειώνουν το κόμμα, στις αλήστου μνήμης εποχές του ‘89-’93. Αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον ήπιο.

Η επιλογή Σαμαρά για σκληρή ατζέντα, με κουκουλοφόρους, λαθρομετανάστες, πανεπιστημιακό άσυλο , απεργίες, συνδικαλιστικά δικαιώματα, γέρνει το κόμμα του σε πιο σκληρά δεξιές θέσεις, προσπαθώντας να περιορίσει τις απώλειες από Καμμένο και Χρυσή Αυγή.

Το πρόβλημα όμως είναι το ότι έτσι στην ουσία νομιμοποιεί τις επιλογές όσων καταγγέλλει και δημιουργεί το πολιτικό υπόστρωμα για τον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας.

Η ΝΔ που παρουσίασε την επιλογή του γιού του Λαμπράκη ( σοβαρό παλικάρι και αυτό!) ως κατάργηση των ιδεολογικών φραγμών, ορθώνει τείχος προς τη δημοκρατική συνείδηση των πολιτών της χώρας και επιδοτεί πολιτικά τους σκληρούς εκφραστές των δεξιών αποχρώσεων.

Αλλά προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το απολαμβάνει, γιατί αυτή είναι η πολιτική που τον εκφράζει. Άλλωστε υπάρχει και μια προϊστορία, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, την περίοδο που ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Και για να μη με πείτε υπερβολικό:

Με τις θέσεις που παρουσίασε σήμερα ο Σαμαράς για άσυλο, λαθρομετανάστες και απεργίες, που διαφωνεί το ΛΑΟΣ, ο Καμμένος και η Χρυσή Αυγή;

2 thoughts on “Η πολυκατοικία γέρνει … ακροδεξιά!

  1. Η εμφάνιση στο παιχνίδι των Ανεξάρτητων Ελλήνων δίπλα στο ΛΑΟΣ και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (που παίρνουν τουλάχιστον ένα 20-25% από τη νεοδημοκρατική συσπείρωση) λογικό ήταν να στρέψει τη ρητορεία προς τα ακροδεξιά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s