Το παιδί μίλησε!

2,5 χρόνια μετά την αποχώρηση του από την Κυβέρνηση και ηγεσία της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε, ποιούμενος την ανάγκη φιλοτιμία, προκειμένου να στηρίξει(;) τον Αντώνη Σαμαρά.

Βεβαίως καμία αναφορά για τη δημιουργική πολιτική του στη διάρκεια των πλέον καταστροφικών χρόνων διακυβέρνησης της χώρας που διέλυσαν τα πάντα.

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής και εκτιμά πως όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, «τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραμανλή:

«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.

Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Απάντηση της Γεννηματά:

«Ο κ. Καραμανλής έσπασε τη σιωπή του. Μίλησε για πρώτη φορά από το 2009. Θυμήθηκε να στηρίξει τη Νέα Δημοκρατία. Ξέχασε όμως τις ευθύνες της διακυβέρνησης του τόπου από την παράταξη του και τις εξηγήσεις που περιμένουν οι πολίτες», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τη σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

«Ξέχασε το μεγάλο έλλειμμα 15,8 τοις εκατό και τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Ξέχασε ότι δραπέτευσαν για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι πολίτες όμως δεν ξεχνούν τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 6 Μαΐου θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει μια συμμαχία υπευθυνότητας, αλληλεγγύης και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», τόνισε.

Και μια επισήμανση:

Ούτε κουβέντα για αυτοδυναμία. Τυχαίο; Δε νομίζω..

Advertisements

One thought on “Το παιδί μίλησε!

  1. Δεν είναι εκεί το θέμα -στην «αυτοδυναμία»- τόσο στο ότι μίλησε για 4ετία. Δηλαδή από τη μια τα χώνει που ο ίδιος δεν έκατσε 4 έτη και από την άλλη έμμεσα προτρέπει σε σταθερή κυβέρνηση (και βάσει δημοσκοπήσεων) συνεργασίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s